Търсене

__________________________________________________________

Бил Райън, интервюиран от Таня

от

Форума на Проект Авалон
 
18 Юли, 2010

Таня(Т): Здравей. [смях]

Бил Райън (БР): [смях]

Т: Хей хей хей, Аз съм Таня от Бруклин. Как сте? Как сте? Аз съм тук с Бил Райън. [смях]
 
БР: Така е, ОК.

Т: Така, живях в Брулкин. Какво мога да кажя? Вземи три.

БР: Така, взимаме две и продължаваме,а?
 
Т:Да, ОК. Здравейте, казвам се Таня. Аз съм член на Форума на Проект Авалон. Днес е 18 Юли, 2010 и за мен е голямо удоволствие да бъда тук с Бил Райън, който е основателят на Проект Авалон, за да му задам няколко въпроса за петролния проблем в Мексиканския залив. Здравей Бил. Как си?

БР: [смях] Здравей Таня. Удоволствие е да говоря с теб, също така е удоволствие да говоря и с всички онези, които ни слушат. Време беше да публикуваме един такъв разговор, като че ли, и оценявам подкрепата ти, помагайки ми сега да го направя.

Т: Така, ти следеше, както повечето от нас знаят, ти следеше много зорко ситуацията още от самото начало, от 20 Април. Постоянно ни държеше в течение на блога си, както и ни снабяваше с информация във Форума на Проект Авалон. И...Така, първо искам да кажа, че вече, след почти три месеца, петролните течове са спрели. Знам че БП (Бритиш Пертолиум) вече тестват съоръжението, преди да се напредне, и да се определи ситуацията като 'Успешна', което, разбира се, е добра новина.

Но, бих искала да обърна внимание на проблемите на  БП и правителството на САЩ, които ни държат в неведение за това, какво се случва там, и както всички виждаме, има огромно медийно затъмнение по случая. И изглежда, че и източниците на алтернативната медия дават противоречиви информации, и тук бих искала да разбера твоето мнение за това, защо мислиш, че се случи това, и мислиш ли, че алтернативната медия беше обективна в отразяването на ситуацията.

БР: Уау. ОК. Колко...[смях] Колко въпроса бяха това?

Т: [смях]

БР: Мисля, че първото нещо което трябва да направя, е да обобщя личния си подход към това. Не защото личният ми подход е нещо специално тук, но защото това ще ни даде някои маркери във времето, които са един вид интересни. И така, когато това се случи на 20 Април, за да бъда честен, почти не му обърнах внимание.

Алекс Джоунс, в едно по-ранно интервю със Линдзи Уилямс, каза съвсем честно по радиото, каза, 'Знаете ли какво? Аз малко позаъснях за партито.' Аз се чувствам по същия начин. Това, което ме "събуди", беше едно излъчено интервю с Джеймс Фокс, който е филмов продуцент, от Мел Фабрегас от Веритас Радио Шоу,  което, мисля беше 2 или 3 Юни, около преди шест седмици.

T: Мхм.

БР: И тогава се заслушах, и си казах, 'Леле майко, имаме проблем, а аз не разбрах.' Знаех, че имаше, евфемизтично казано...'петролен разлив', но точно тогава за първи път осъзнах, че има сериозен проблем тук на замята. Имаше проблеми с подтискане на информацията. Изглеждаше, че има и военна активност там и се случваха всякакви други неща и на хората не им беше казано, какво всъщност се случва.

И тогава светът започна да разбира за информационното затъмнение по масовите медии при определени ситуации, и тогава започнах живо да се интересувам от случая, защото антенките ми изведнъж се изправиха и си казах, 'ОК, какво става там? Нещо друго май се случва'.

И тогава – извинете ме за израза – задълбах доста надълбоко в това, и прекарах доста време, опитвайки се да разбера, какво се случва всъщност. И докато четях, за да наваксам пропуснатото, изслушах всички интервюта, отсявах от репортажите на алтернативната медия, отсявах от репортажите на масовите медии, започнах да ставам изключително неспокоен, което е нехарактерно за мен, защото аз съм тип, 'О...ОК, това се случва, но ще се оправи. И еди-кое-си се случва, но ще се оправи. А на това тук трябва да му обърнем внимание.'

Имаме голям набор неща и събития,  които ни се нареждат, които аз обичам да си подреждам, докато се случват. И този път си помислих, 'Господи, доста сме загазили тук. Наистина доста сме я загазили.' И го усетих така. Усетих го в мозъка на костите си, също както и много други хора го усетига. Наистина доста се разстроих, което, пак казвам, не е типично за мен.

T: Мхм.

БР: И започнах да мисля, започнах да усещам...нека да опиша как точно беше. Наистина започнах да усещам,  че сме нарушили баланса – ние, колективно, сме наклонили баланса – към немислимо ужасен сценарий, който наистина щеше да свърши заедно с нас, като подхлъзнали се в място на планетата Земя,  където изобщо не искаме да бъдем. И не разбрах, как стана. Много хора не разбраха, как стана.

И станах много загрижен. Следих го много много отблизо в следващите две седмици. И на блога на Проект Авалон, казах, че мисля, че това е ситуация от най-голяма сериозност, много близо до ядрена война, това е, което ни очаква, и наистина го усещах така.

T: Мммхм.

БР: Тогава нещо се промени. И съм абсолютно сигурен, че нещо се промени. Около 17-18 Юни, много други хора също го усетиха. Усетиха, че имаше някаква повратна точка някъде...

Т: Хмм.

БР: ... събудих се  на следващата сутрин... и за първи път погледнах новините – защото преглеждах  новините всяка сутрин – и си помислих, 'ОК. Сега нещата ще се оправят. Всичко ще се нареди'. Дори започнах да пиша такива неща. Казах, 'Това ще се оправи. Ще разрешат на инженерите да си вършат работата. Има много добри хора, които се опитват да направят правилното нещо. Освобождаващите кладенци са вече в експлоатация. Разбирам как работи, тази технология работи. Ще го направят. Ръководителят на проекта е добър човек. Ще успеем.'

Но в следващия момент всичко изглежда доста апокалиптично, наистина ужасно за огрома част от морския живот, от което много се разстроойвам като гледам. Но ние ще успеем да го преодолеем,
с повечко късмет – и така успявам да променя нагласата си за това – мисля си, 'ОК. Това е краят, още не са го поправили, но ще го оправят.'


А сега предизвикателството е, ще можем ли да се поучим от това? И през последните няколко седмици това беше в моя фокус. Бях удоволетворен, че спрях с притесненията си. Цялата история изглеждаше, че се пренаписва, в смисъл че, това, което усещахме, е това,  което научавахме. Мислехме, че знаем, че налягането в кладенеца е много голямо. Лидзи Уилямс каза, че е между 20,000 и 70,000. Тогава друг източник каза 40,000.

T: Мммхм.

БР: В същото време ми се обади човек, който беше математик и много знаещ, който беше свързан с хора, активно свързани с петролната индустрия. Човек, който е добър, с добри намерения, и имащ достъп до информация. Не ми даде конкретни цифри, но ми каза, че налягането там долу е необичайно високо. И постоянно чувахме това.

Мислех, 'Господи, ето сега вече събудихме спящия звяр и никога няма да можем да го приспим отново, защото нямаме технологията да го направим', всичката информация потвръждаваше това, но това не е така. Просто не е така.

Сега, ако погледнем назад, можем да разберем, ако си поемем дълбоко дъх и погледнем информацията, която е публично достояние, ще разберем, при това сега знаем, къде да я намерим. Налягането е много голямо, но не чак толкова. А всъщност е средно голямо като за нефтен кладенец. Беше 11,900 фунта на квадратен инч. Това не е неочаквано. Това си е кладенец в нормите си и може да бъде овладян с нормални средства.

Тогава говорих с няколко души, които казаха, 'Слушай, няма изобщо нищо необикновено в ситуацията , с изключение на факта, че са се издънили сериозно при прилагането на нормалните процедури и цялото това нещо се случва на една миля под морското равнище, което всъщност затруднява ситуацията, поради факта,  че трябва всичко да се прави от разтояние.'  Всъщност проблемът не е чак толкова голям, а просто случаят се раздухва прекалено много от алтернативната медия...

Т: М-мхм.

БР: ...и историите ставаха все по-пресилени. И целият този процес...аз също го наблюдавах, слушайки,  какво казват добрите хора, в какво вярват добрите хора. Това са хора, които са загрижени за планетата. Те се опитват да направят същото, каквото и аз, и много други хора правят. Опитваха се да разберат истината, защото не вярваме на масмедиите.

И се замислих, 'Те са се объркали, тотално са се объркали.' И се радвам, че се бяха объркали, защото не искам да има вулкан от асфалт, или цунами, което се движи с 500 мили в час, и помита цяла Флорида, превръщайки я...[смях]

Т: М-мхм.

БР: ...в гигантска пясъчна ивица и нищо друго. Или, нали знаеш, огнените реки, които текат към Йелоустоун Калдера, които могат да задействат всички вулкани на Западния бряг и надолу чак до Южна Америка. Казах си, 'Охо, чакай малко!' Като че ли има хора, които искат тези неща да се случат.

Т: М-мхм.

БР: Сега знам, че е много лесно да се подведеш по този начин. И да си правиш изводи за казаните апокалиптични и изнервящи факти от алтернативната медия и всякакви такива подобни. И се загледах в това и това беше чудесен случай за изследване, защото това, което чувствах, разбирах го по-добре от всякога преди, беше, че има много голям брой хора в алтернативната медия, които отчаяно и истински са загрижени за съдбата на планетата Земя.

Те не вярват на масовите медии и то с право. Не вярват на политиците, също има защо. Не вярват на това, което са ги учили в училище, пак има защо. И сега са сигурни, че нещо е объркано, че всичко е объркано. И са мотивирани да направят нещо по случая, но нямат нито факти, нито имат представа, какво всъщност се случва.

Т: М-мхм.

БР: Та, това което се случва е, че тези хора, тези добри хора, добронамерени хора, в цялата алтернативна медия, скачат на нещо и се хващат за него. Чули репортаж, не са го разбрали. И има защо да не са го разбрали, защото в този случай те не са опитни нефтени геолози или...

Т: М-мхм.

БР: ...инженери. Те просто не рабират хидростатиката на нефтените кладенци. Не знаят, как работи това. Аз също не го разбирам. Те не разбират материята. Няма защо и да я разбират, защото това изисква много опит и познания, докато се стигне до дъното на материята. Те знаят, че нещо е сбъркано, хващат погрешната топка и я хвърлят, колкото сила имат, защото са задали правилния въпрос, но са получили грешен отговор. И след това се получава една нова генерация от така наречените, Ю-тюбъри (от YouTube).

Т: М-мхм.

БР: YouTube се разраства с огромна скорост. Веднъж видях едни статистики и съм запомнил, какво гласяха. Това е просто...не знам. Това е грешно, защото ще го кажа просто ей така, но е нещо като 10,000 нови видеа на ден. Това е невероятно бърз разтеж.

T: Да.

И хората копират това, и си мислят, че правят услуга на света, разпространявайки новините, защото те са новите завоеватели, които си мислят, че развяват знамето на истината и справедливоста и...

Т: М-мхм.

БР: ...правят това, което усещат, че алтернативната медия не прави. Но проблемът е и ето тук можем да отбележим този процес и в много други случаи - за Планетата Х, за 2012...

Т: М-мхм.

БР: ...и за всичко, което си помислиш и за което не се знаят факти, но има добри въпроси за задаване, и тогава се получава всемогъщото объркване.

T: Мм

БР: И често в това объркване, както става във всяка тълпа от хора, които се опитват да говорят наведнъж, на най-силните гласове се обръща най-много внимание, или на тези, които стоят по-високо от тълпата по някакъв начин, поради техния статут на авторитети. Не искам да кажа, че това е лошо, но имам предвид, нали знаеш, ако някой каже нещо от единия до другия край на държавата, или Джеф Ринс и всички правят крачка назад и си казват, 'Ау, това трябва да е истина!' Но това не е задължително вярно.

И за да дадем един добър пример, Линдзи Уйлямс, за когото повечето хора, които ни слушат сега, знаят, че той е чудесен човек. Мисля,  че е на около 70 години вече, та той е бил свещеник на една нефтена платформа в Аляска, Прудоу бей и се е сприятелил с много от отговорниците там и е продължил тези си отношения до известна степен.

Дотам, че имаше вътрешен източник на информация, който е вече много възрастен, който му казал преди две години, че цената на пертола ще падне от $147 на $50 за барел, преди изборите през Ноември 2008 в САЩ, точно това и се случи, макар и никой да не вярваше на това тогава. И винаги след това хората си казваха, 'Уау, Линдзи Уйлямс има източник, който знае какво става, за това да слушаме Линдзи.'

T: Така..

БР: Аз също го направих, и все още го слушам до определена степен, защото той е готин човек. Той е много честен. Обичам да го слушам. Подкрепям работата му по всякакъв начин. Но после беше интервюиран от Джеф Ринс на 1 Юли, и имаше нов източник, някой, с когото не беше говорил. Това не беше онзи същият, който му беше казал за цените на петрола. Този е някой, който, както каза, е висш източник от БП, който се свързал с него, и му казал...

T: Ммм.
 
БР: ...че има два основни проблема. Че гранитът, който е съставната външна част на кладенеца се напуква и че налягането на петрола в резервоарите е 40,000 фунта на квадратен инч. Истината за това е, че е фалшива информация. Просто не е вярно. Линдзи е повярвал на това, което му е казано. Той не е геолог.

T: М-мхм.

БР: Няма гранит в Мексиканския залив. Петролните резервоари не са обвити в гранит. Никъде около морето няма гранит. Това не е истината. Може да не е запомнил правилно, какво са му казали. И това е възможно, което разбира се е опасно само по себе си. Ако ти е казано нещо, което не можеш да запомниш, и после искаш да си спомниш, 'Какво ми каза? Мисля че бече гранит....мисля, ОК това все пак е камък, така беше.'

T: Хмм.

БР: И  ние също не знаем . И ето така започват нещата. Цифрата 40,000 фунта на квадратен инч също не е истина. Той е бил излъган, според мен има основание да се мисли, че е бил умишлено излъган, и това е проблем.

И тогава естествено, ако се отдръпнем за малко назад, и се замислим, започвате да си мислите, 'ОК, горкият Линдзи. Той е бил излъган и си е свършил работата да отиде при Джеф Ринс и привлече много публичност, и се опита да каже, 'Слушайте, тука има голям проблем'. Може би същото нещо се е случвало много пъти и преди.

Много от вас, които ни слушате сега, знаете за това от три години, аз работих усилено с Кери Касиди в Проекта Камелот. Аз съм все още обвързан с това периферно, и имаме няколко проекта, в които ще сме заедно, аз изцяло подкрепям съвместната ни работа, и работата, която Кери все още върши.

Но произходът на инфорнацията означава историята на самата информация, от къде е дошла, от къде знаете, че е истина, кой ви го каза, защо ви го казаха, от къде са го научили. Има ли го факторът, за който Ричард Хоугланд казва, което е много умно, и това е личното ми мнение също, 'Лъжата е различна на всяко ниво.' Хората, вътрешният източник може да каже нещо, но ние не знаем, от къде той има тази информация.

T: М-мхм.

БР: Може би Линдзи Уйлямс не знаеше, че го лъжат. Може би този главен изпълнител, който му го е казал, също не е знаел точните цифри, защото и той не е бил геолог. Може да е бил икономист или нещо такова, и някой друг му го е казал на него, и може би е бил подведен, защото е споменал на приятеля си, че ще се обади на Линдзи Уйлямс, за да извади истината на яве, и така...

Не знаем, по какъв ред достига информацията, и това е проблем, защото има толкова много невярна информация в алтернативите общности. И както казвам, много, много пъти, има много луди неща навън, и някои от тези луди неща са истина. Има диаманти в калта. Наистина има. Те са много, много важни неща, които се случват.

Извънземните нямат планове тук. Има, по мое мнение, рептилиански нашественици сред политиците, бизнеса, финансите, дори и в медиите. Случват се стратегически действия в момента, на астрално ниво, което е много важно. Съществува тайна космическа програма. 9/11 беше нагласен. Много неща се случват на заден план, за което нямаме детайлна информация. Но знаем, с доста голяма доза съгурност, че някои от тези теща са истина. А истинският проблем е в детайлите.

Мисля, че дяволът е в детайлите и от време на време разбираме нещата много, много погрешно. Това, което се промени лично за мен през последните 12-18 месеца, мисля, е, че се фокусирам повече върху качеството на информацията, отколкото на количеството й. Станах много по-внимателен, как съобщавам това, каква
информация е достигнала до нас. Защото си опарихме пръстите няколко пъти в Камелот.

T: М-мхм.

БР: И по мое мнение, е разумно да се поучаваме от това. Има хора, които си мислят, че си измисляме разни истории, не си ги измисляме изобщо, но може би бяхме малко по-прибързани да повярваме веднага, просто защото ние бяхме част от процеса, който описах преди няколко минути, за това, че като знаем, че има нещо гнило, водени от силната ни мотивация, скачахме на всичко, което повярвахме, че беше истина, и го пускахме, и понякога хващахме грешната топка.

Не мисля, че хванахме много грешни топки, но мисля, че имаше няколко. И всички тези хора, които ми пишат, 'Защо не качвате повече неща в Проект Авалон?' Защото ако сложа нещо там, наистина искам да бъде добре проучено и ценно.

И сега, като се сетя, се смея на себе си, защото, в началото на Юни, когато започнах усилено да следя ситуацията в Мексиканския залив, сложих много информация. И сега, знаеш ли какво? Мисля си, 'Добре,
повторно излъчвах това, което Ричард Хоугланд каза за цунамито. Предавах интервю, което направихме с Бил Дийгъл, когато той говореше за много сериозни бедствия. Не зная, дали това е вярна информация, но давам най-доброто от себе си.'

T: М-мхм.

БР: Какаво мисля, че става сега, е, че това е един много дълъг отговор на цяла камара въпроси, които ми зададе...[смях]

T: М-мхм. Благодаря ти.
 
БР: ...но след минута, ще имаш не леката задачата да се опиташ да измислиш, на къде да продължим от тук нататък. Но сегашните ми убеждения са, че тази ситуация не е такава, за каквато си мислихме, че е. Налягането в резервоарите е ниско. Може би е намаляло още. Има една много интересна недоказуема теория, че някой е направил нещо зад кулисите, за да нажежи ситуацията, без никой да разбере, защото има голям брой инженери, които гледат уредите и си мислят, 'Знаеш ли какво? Не разбирам. Какво става тук?' Те не разбират какво става.

T: М-мхм.

БР: Това са добри новини, и тъй като цялото нещо е като един твърд резервоар, който не е под голямо налягане, и това е точната ситуация, в която да се вгледаш.

Не знам, до каква степен ситуацията е инцидент. Спорно е да се говори, че може би е предизвикано да се случи. Със сигурност са допуснати множество безотговорни грешки, грешки на правосъдието, които изглежда са свързани с лични интереси и намаляване на разходи. Имало е серия от критични грешки, които заедно са довели до голяма издънка. И мисля, че всичко ще излезе на яве на края, но не мисля, че е било планирано.

Както Линдзи Уйлямс казва, когото бях посочил по-рано, едно от нещата, които той първо каза, и съм сигурен че е вярно, е, че е инцидент, но Висшите сили, един вид са знаели, какво ще се случи, защото те имат свои тайни източници на информация. Те не управляват ситуацията, те просто са пазачи на планетата Земя.

И от време на време, те получават малки подсказки за това, че нещо ще се случи. Тогава те слагат финансовият си залог, и се възползват от тези ситуации, когато се случат, защото те имат план да движат нещата по определен начин.

В същото време, отварям кавички тук, имаме светлите сили, които се опитват да работят в противоположната посока, и цялото това нещо става много интересно, отново метафорично, сценарий тип Междузвездни войни, където вие сте с Джедаите, които се противопоставят на намеренията на Тъмната страна, а Джедаите на планетата Земя имат много изражения. Буквално казвам, че има стотици хиляди добри хора, които са преродени с конкретна цел да правят нещо различно. И играта продължава.

Мисля, че кладенецът ще бъде запушен. И мисля, че тапата ще издържи. Не мисля, че е голям проблем това. Мисля, че освобождаващите кладенци ще сработят. Мисля, че всички ще си чешем главите след няколко месеца и ще си викаме, 'Е добре де, за какво беше всичко това?'

И основното ми притеснение, мисля – както започнах една презенатация, която дадох преди седмица, която най-вероятно ще публикувам по същото време с тази. Просто една малка презентация, която изнесох пред малка група хора – че ако не се събудим от тази аларма, след това ще е малко като аларма с напомняне. И следващия път, когато отново се задейства, ще се задейства малко по-силно и за по-дълго, докато накрая се опомним и се събудим. За мен това е истинска възможност да се замислим, какво причиняваме на планетата Земя. И вие и аз сме си говорли за филма Аватар преди.

T: M-мхм.

БР: Обичам този филм. Мисля че го гледах вече 4 или 5 пъти. За мен, това е истина, прекрасно представена и с важни послания за всички нас на планетата Замя. Ясно ми е, че това е една алегория.

T: M-мхм.

БР: Алегория, която е красива, красива като диамант планета, но празна в средата, студено и празно място, с неуважение и липса на грижа, това правим ние. Това е нашият космически кораб. Не е толкова голям. Има много хора на борда. Ние го трошим и няма къде другаде да отидем. Може би има места ,където някои от управляващите да отидат, ако искат ще се качат на друг кораб, но ние оставаме тук. Това е домът ни, а вижте, какво правим с него.

А едно от нещата, което трябва да е във фокуса на вниманието ни, просто защото беше актуално, аз не знаех за това, както и никой друг не знаеше, но разбрах, че през последните 40 години се случва екологична катастрофа в Нигерската делта, в Нигерия.

T: Мм, да.

Никой не го е грижа. Никой не знаеше. Не беше достатъчно отразявано. Случваше се на онези хора там. Не се случваше на нас, и за това удобно можеше да отвърнем поглед, точно както хората, които вървят по улиците не Ню Йорк – извинете сравнението – виждат грабеж на отсрещния тротоар, но защото...

T: Мм-хм.

БР: ...не се случва на тях, това не ги интересува. Не ги засяга. Не искат да се намесят в това и затова просто поглеждат на другата страна. И това си е в човешката натура, но не трябва да правим така повече. Ситуацията в Нигерската делта е окаяна. Нигерийците, на които се случва, никой не чува техния плач. Започват да стават войнствени поради този факт.

Те нямат регистрации в Ю-тюб и Фейсбук. Нямат блогове. Някои от тях не са говорили по телефон дори, никога през целият си живот. Така стоят нещата в развиващият се свят. Начинът им на живот, навсякъде около тях всичко е разбито, и никой не го е грижа, защото никой не гледа. И така работи големият бизнес, че когато никой не гледа, никой не го отразява, тогава просто продължават да влошават ситуацията...

T: Хъ.

БР: ...за да видят, колко още могат да понесат. Защото никой не иска да губи пари и време и всички тези фактори на езика на бизнеса, не са сметнати за необходими, освен ако не е наложително. А има много, много, много такива ситуации по целия свят, подобни на тази. Амазонската Тропическа гора се изсича с огромни темпове. Нямам точни цифри пред себе си, за да кажа. Но е нещо от сорта на квадратна миля в минута или нещото такова, ужасно е. Ако го видите с очите си, ще си кажете, 'Какво правят тези тук?'

И това се случва там, а телевизионните камери не са там, и...чух репортаж, например, в който не смятам, че казаното е истина, та някакви гениални хора, мисля че беше в Перу, ...или може би Еквадор, не съм много сигурен, слушателите ни може би знаят този факт, започнали да протестират против това, което се случва там. Излезли на улиците. Военни са стреляли по тях, били са обстрелвани от бойни хеликоптери.

T: Ммм.
 
БР: Обстрелвани са с картечници. Камерите ги е нямало там. Никой не знае за това. Не са имали официален представител. Не са имали правен статут. Тези гениални хора, за които разказвам. Решили да ги заровят, и готово. И след това сечта на дървета продължила.

Ето това правим ние тук. А това, което се случи в Мексиканският залив, се случи пред прага на Щатите. Имаше шоков фактор от 9/11, за което знам, че и ти си изживяла лично, защото обикновенно тези неща се случват на другия край на света.

T: М-мхм.

БР: Този път се случи точно пред телевизионните камери, в масовите медии, хората гледаха, отразяваше се, и това беше много травматичен инцидент, който не можеше просто така да бъде подминат като нещо, което не засяга Американците.

Сега, естествено, сигналът за събуждане от събитията на 9/11, бяха грубо извъртяни като причина да се започне война с тероризма и трябва да гледаме много внимателно, за да видим, дали няма да се възползват от това, по подобен начин. До момента не виждам такива признаци, сега, каква дата е...? 18 Юли 2010.

T: М-мхм.

БР: За сега, не виждам нещо, което да си заслужава да се захващам, както с изказването, което Джордж Буш направи на сутринта след 9/11, като каза, 'ОК. Беше Осама Бин Ладен, и сега ще го изпушкаме.'

T: М-мхм.

БР: Не виждам такова нещо. Но това не означава, че управляващите нямат планове да се възползват от ситуацията по някакъв начин. Говорих по-рано за промяна, която се е случила около 17-18 Юни, когато много хора изведнъж спряха и си казаха, 'Знаеш ли какво? Тоа ще се оправи.' Не знам дали това не означава и че и плановете на управляващите да се възползват от ситуацията, също са се изпарили.

Просто не знам, какво се разиграва зад кулисите, за това трябва да си наблюдателен. Имаше няколко човека, които направиха няколко финансови репортажа. Глобалното финансиране не е моята специалност. Може би има неща, които се случват задкулисно, свързани с ограничения и търговия, нещо с регулирането на петролната индустрия, нещо, с което ще се захванат, и ще се опитаме да разберем, дали това ще бъде част от Новият Световен ред. Все още не знаем.

И така, в отговор на въпроса ти, говорих оживено през последният половин час. Сега ще си поема въздух, ще отпия от кафето си, [смях] и после можеш да ми зададеш още една камара въпроси, но за момента това е, което имам да кажа.

Т: Благодаря ти много за изчерпателния отговор. Нещо, което ми мина прес ума докато говореше,
беше, дали мислиш, че се наблюдава определено ниво на облекчаване на страстите в медиите, след цялата тази подвеждаща информация, която обикаля интернет? Предвид, преди минута имаше много страх, а сега всичко е наред.

БР: Питаш ме за това какво масовите медии правят – така ли?

Т: Да, но и алтернативната медия също. Има толкова много противоречива информация от техните източници. Знам за себе си и за много други участници от форума, които са много объркани в момента, и докато ти говореше,си мислех, 'Ами, може би е умишлено, за да отвлече вниманието на хората.'

Защото в един момент е много, много зле, а след малко, 'Добре е, много по-добре е!' Бих искала да погледнеш по този начин.

БР: Може би. Разбирам, какво мислиш.

T: Мхм.

БР: А като говореше за отвличане на внманието на хората, най-елементарната версия, за която се сещам, е приказката за Лъжливото овчарче. Всеки вика 'Въълк'....

T: М-мхм.

БР: ... но няма вълк. И така, когато вълкът наистина дойде, накрая никой няма да обърне внимание на това.

T: Точно.

БР: През последните 2 седмици, получавам информация от много добра интернет страница и форум, наречена 'Нефтен варел', theoildrum.com

T: Да.

БР: Като да стоиш в кафене с една камара много опитни,  високо квалифицирани и много умни нефтени геолози, инженери, хора,, които познават работата отвътре, хора които нямат "тесла за точене", не са задължително приятели на БП или Обама, а са хора, които наблюдават това и могат да интегрират доклади, които да сравнят с огромната база данни от информация, с която разполагат.

Срещам се от време на време с тази малка компания. Не съм говорил много с тях, но слушам разговорите им. Какво те казват за алтернативната медия, беше срамно да го чуя.

T: М-мхм.

БР: Те...и разбира се, всичките проблеми са, да сме сигурни, че няма да изхвърлим бебето заедно с водата, в която сме го къпали. Защото, както казах преди, алтернативната медия са загрижени за неща, за които те самите не са осведомени правилно или са били объркани, скрити от нас, и т.н.

Но те се захващат за неща, които...[ха] изобщо не е трябвало да хващат, ако бяка малко по-умни. Нека да ви дам пример. Ето такъв тип ме подлудяват. Има подобна хипотеза, че има огромно космическо тяло в слънчевата система, за което някои хора вярват, че е звезда-джудже.

T: М-мхм.

БР: Драматично наречена, Планетата Х. Свързват я със Закарая Сичин или Нибиру в превод от древни Шумерски текстове. И цялото това нещо е забъркано в една каша от предположения. Но като махнем това, има голяма вероятност наистина нещо да идва към нас.

А дори и да е вярно, говорейки хипотетично от гледната точка на аргумента, последствията от това, че то се приближава, са толкова огромни, че знаеш ли какво? -  заслужава си да изразходите няколко минути, за да проверите това, отколкото да се изсмеете на това.

T: М-мхм.

БР: И тогава става така че, някой е видял 'кучешко слънце', което е ефект, причинен от атмосферата ни, по време на залез. И те го виждат...виждат слънцето, и виждат също и нещо което прилича на по-малко слънце до него, и си мислят, 'Господи, ето я Планетата Х. Това е. Сега ще го за заснема с камерата на телефона си. И...[смях] ще го пусна в интернет.'

И тогава си казваш, 'Охххх', Благодаря ти за вниманието, но, хайде почини си малко. Има стотици-хиляди любители астрономи, които щяха да знаят, че това нещо е там. Не е нужно да го снимаш с телефона си и да си мислиш, че ти си единственият човек на света, който знае.

В реалноста не е така, наистина не е.

Появило се е извънзенмо в спалнята ти, тогава може да го заснемеш с телефона си, защото никой друг не го вижда в този момент. Но, Планетата Х? Моля те! Ето такива неща карат много хора да се смеят на алтернативната медия, от гледна точка на твърдите, обосновани на данни и прагматични професионалисти.

И това са хората, към които трябва да се обръщаме, за да кажем, 'Слушайте, имаме световнни проблеми тук. Ще ни помогнете ли да ги разрешим?' Трябва да говорим с професионалистите, с хората с данните, с учените, с наблюдаващите, с хората, които знаят, как да оценяват информацията.

Но така нареченото алтернативно общество се е смесило много с движението Ню Еjdx, омешано е с чанъчлинга...

T: Дааа.

БР: Омесени са, стабилни, честни до небесата наблюдения на НЛО, с надеждни наблюдатели и свидетели с някакви странни лични изживявания. И всичко това се омесва с Блосъм Гудчайлд, който говореше за космически кораб дълъг 10 мили, който ще се появи от нищото. Не знам, когато и да беше, но през Октомври 2008...

T: М-мхм.

БР: ...тогава темата някак избледня, защото много хора в алтернативното общество – сега може би ще прозвуча някак....не знам. Малко съм притеснен как ще прозвуча, но – имаше много хора, които не знаеха, как да оценяват информацията.

Това е както, ако главата ти е в облаците, трябва краката ти да са стъпали на земята, ако не, поне трябва да работиш заедно с някой, чийто крака са на земята. Иначе хората с глави в облаците просто ще се носят като балони.

И съм съвсем сигурен, всесилните, управляващите, играейки си с техните високи технологии, е много вероятно, на експериментално, ако не и дори напълно функциониращо ниво, да съществуват технологии, които ще повлияват на мисленето или дори предаването на директна информация в човешките мисли. Те могат да правят такива неща, и...

T: M-мхм.

И тук е опасноста, за да видим това от другата страна, когато започнем да изнасяме тази информация, защото сме се замислили. 'Добре де, а хората с по-шантаво мислене, те всичките са побъркани, или са били заблудени.' И тогава се връщаме към това, което казах преди, че някои от лудите истории наистина са истина.

Някои от тези истории са автентични. Те наистина са нефизически същества, които се опитват по всякакъв начин да се свържат с нас. Но как да отделим сигнала от шума? Всичко е в съотношението между шума и сигнала.

T: M-мхм.

БР: И ето тук искам да се обърна към алтернативното общество, да си поемат дъх преди да правят, каквото са намислили. Ако ви е попаднала дадена информация, гледайте я, без да я обмисляте. Опитайте се да я свържете с други неща. Считайте, че тази информация може и да не истина. Опитайте да видите какво я потвръждва.

Ако познавате някой, който е запознат с естеството на дадената информация, например геология, хидродинамика, динамика на тектоничните плочи, астрофизика или каквото и да е. Ако вие нямате понятие от това, за което се отнася, каква по-добра възможност от това, да научите нещо. Има много хора, които ще се радват да ви го обяснят.

И до някаква степен, сега усещам за разлика от преди няколко години, че е важно да се доверяваме не само на  самата информация, но и на усещането за нея, и да се опитваме да обобщим по един интелигентен начин какво е това, което усещаме, което чуваме за което сме загрижени.

Притеснен съм,  гледайки как много хора са убедени, че някаква връзка от събития стои зад 2012. Не съм съгласен с това, между другото. Дори на знам от къде се измисли тази дата. Не мисля, че е достоверно.

Според мен голяма час от това е един интернет мит. Както Дейвид Айк казва, 'Мисля, че това е новата версия на Проблем 2000 година.' Мисля, че отново ще се събудим на 22 Декември 2012 и ще си мислим, 'Чакай малко, нищо не се случи?!'

И тогава, мисля, както казах няколко пъти вече, ще си кажем, ОК. Няма възнесение. Няма да сме облъчени. Нямама да стоим 3 дена в пълен мрак. Не са се сменили земните полюси. Все още сме на планетата Земя. Все още има нефт в Нигерската делта. Тропическия лес в Амазония продължава да се изсича.'

Те с удоволствие – управляващите – наблюдават, как през последните 2-3 години, сме разсейвани от тази истерия, докато те планират, как да осъществят написаното на камъните в Джорджия ( да намалят насението на земята с 90% до 500,000,000 души). Трябва да се фокусираме върху това, защото изходът от това не е лесен. Не сме тук случайно. Трябва да си свършим работата, която е свързана с това да публикуваме и да сме отговорни за това, което се случва всъщност.

И това което искам... лично, да направя в следващите две години, е да балансирам тази нарастваща истерия, подхранвана от Ню Ейдж, където хората се страхуват от някакви огромни катастрофални катаклизми, мислят, че ще бъдат облъчени от нещо-си, или че ще Планетата Х ще дойде и ще накара Слъцето да изригне толкова, че да се получи това, което метеоролога Ед Деймс нарича 'изстрел убиец'.

Има неща, за които трябва да се притесняваме. Но все още не знаем, кои са те. И си имам едно нещо, което образно наричам 'Графата може би', която е като призма. Имам разни неща, които са ми попаднали, за които съм сигурен, че са пълна безмислица. Имам други неща, за които съм почти сигурен, че са верни. И по средата е тази 'Графа може би', която постоянно се разраства.

Има много неща в нея,и мисля че е много мъдро интелектуално честно да си кажем, 'Не знам. Не съм сигурен. Трябва да го проверя. Още не съм го измислил. Ще продължа да го дълбая. Искам да говоря с хора, които има какво да кажат по въпроса, особено ако те не са съгласни с мен и искам да разбера, къде е истината, дори и да е трудна за разбиране. Може да е много, многоизмерна, в смисъл, в който да не може да бъде събрана в няколко изречения.'

И ако работим заедно за това, колективно, можем да имаме много по-добър шанс да се справим. И така, отново, това беше един дълъг отговор на един елементарен въпрос. Даже вече забравих, какъв беше въпроса! [смях]

T: [смях] Попитах...

БР: Защо ли не не сме изненадани?

T: ...дали има известно ниво на разконцентриране и бих искала да проследим това, ако нямаш нищо против, да дадем кратко описание на това, което ти определяш като отговорна медия?

БР: Oоо.

T: Mмм.

БР: ОК. По някакъв начин се подразбира, че се превърнах в един вид журналист, в смисъл, като всеки блогър и коментатор, пиша неща за публикуване, което се записва в интернет, и това е еквивалент на отпечатана страница.

Сега, ако твърдя нещо, винаги казвам, дали то е приет факт, и ако е, давам източника му. Ако е мое мнение, казвам че е просто мое мнение. Ако мисля че е малко вероятно, ще кажа че е мое мнение което е необещаващо, и ще се опитам да обясня, защо мисля, че е факт, или мисля че е малко правдоподобно.

Това което се опитвам да не правя, е да направя неясни изказвания, които са общи. Особенно такива, които са общи и алармиращи, те наистина не са от помощ, защото това, което се получава от това е, че омаломощава читателя. А отговорната журналистика трябва да прави точно обратното, да окуражава читателя.

Ако читателят е заеинтерсуван от случая, да може сам да потърси повече за това, да провери сам случая, и да му се помогне да направи това. Ако пишете нещо, което искате да прилича на публикувано издание, ще има бележки под линията, препратки, или интернет еквивалента им - линкове, които да следват написаната информация до момента, до местата, от където е почерпена информацията.

Това е, което наричам 'интелектуална честност', което означава да направиш най-доброто, за да кажеш, 'Вижте, това е, което е в главата ми. Ето така го научих. От тук взех тази информация. Ето толкова съм уверен в това.' И тогава отбелязваш всичко това в документа.

Не просто малко обобщение, а степента на увереност, източниците на информацията, какво мислите за това, дали е ваше мнение или е факт, какво биха си помислили хората, които не биха се съгласили с това, и разбира се, някои хора ще признаят това като един вид 'научен метод', доколкото отразявайки нещо, което знаете, давате възможност на другите да го отрекат или да се съгласят, за да извършат и те донякъде същия експеримент.

Вслучая не говорим за експеримент в лаборатория, а да се следва целия този анализ от данни и познания, за да се види дали произлиза от еднакви заключения или еднакви теории, които обясняват резултата. И ето така получаваме научен тип методика, която после можем да наложим върху това. Ето това мисля, че трябва да бъде една отговорна медия.

Преди около три дена гледах BBC. Беше някакъв новинарски час. не си спомням точно, но беше глевен новинарски блок като този във 22:00 или нещо подобно. И стоя пред телевизора и имам избор от канали. И си казах, 'На кой канал да превключа? Fox News? Мммм, по-скоро не.'

T: [смях]

БР: 'Я да опитам BBC World.' А репортерката, която говореше за това, колко добре протича овладяването на ситуацията в Мексиканския залив, си нямаше и представа за това което говори. Не знаеше какво прави. Изглеждаше, като че ли е започнала работа като журналист само преди 5 мин.

Не го описа добре. Звучеше правдоподобно, но на края си казах, 'Не научих нищо повече. Имаше грешна информация. Пропусна да спомене много от интересните аспекти.'

И каквото всъщност научих от този малък епизод е, че просто защото гледаш репортаж за нещо от BBC, не означава че то е качествено. Понякога е просто част от нещо, което показва няколко снимки, и то запълва 90 секундно ефирно време, което трябва да се запълни с нещо. И не искат да изглежда като научна програма нарочно, а просто някой от кръжащия хеликоптер да каже, 'Леле майко, вижте какво петролно петно, дано го оправят по-скоро.'

T: [смях]

БР: Това не помага на никого.

Нека само да вмъкна един блог, който си заслужава да бъде проследен. Всъщност те са няколко, които покриват конкретната тема. Вече споменах theoildrum.com. Другият е washingtonsblog.com. И третият е blog.alexanderhiggins.com.

За сега не се сещам за друг, за което се извинявам на всички онези, които по невнимание съм пропуснал в списъка. Washington’s blog свършиха фантастична работа преди 2 дена, като обобщиха целия случай. Който и да е бил, положил е много труд, за да представи една много добра информация.

И той е човек, за когото съм сигурен, че ме подкрепя в това, което казвам в момента, че масовите медии не се справят никак добре, като същото се отнася и за алтернативната медия.

T: М-мхм.

БР: И той се опитва да доставя обобщена и добра информация, за това, какво наистина се случва, това, което е достъпно. Трябва да е достъпна информация също така.

Това е като послепис на това, което казваш, защото ако е нещо, което е трудно да се разбере, написано на висок техничеки език по начин, който не е привлекателен, тогава няма да е ценен, защото няма да го прочетат. Трябва да е нещо, което хората ще искат да погледнат.

Това е комуникативно умение, което... [хм] някои журналисти не притежават, предполагам. [смеят се] Как се справяме ние? Ти ме попита 3 въпроса, аз говорих вече час.

Т: Ами ти отговаряше на въпроси, други въпроси. А следващият ми щеше да бъде, 'Какъв съвет би дал на някой като мен, който търси истината за ситуацията в Залива.' Но ти вече отговори на него.

А имаш ли друг съвет за някой който се опитва... очевидно не получаваме тази информация от масовите медии, а трябва сами да си я потърсим в интернет, а това може да е доста трудно. И имаш ли съвет за това, как да различим, дали това, което намираме там е истина и е вярно, а не измислица?

БР: Друг сайт, който е много качествен и аз лично посещавам често, е GlobalResearch.Ca.

T: OК.

БР: Това е Канадски сайт, в който има много статии. И статиите са един вид конртолирани, така че, преди да се публикуват, материалите със сигурност да са добили определено висок журналистически стандарт. Но всичко не идва от един източник. А идва от различни автори, които представят различните теми.

Разполагат с широка картина от политико-икиномическо съдържание, над която те работят. И обикновено един човек чете сбор от различни материали, за да видите различните перспективи по темата.

И разбира се, това е начинът, по който трябва да се прави, защото, ако искате да си изградите интелигентна гледна точка за нещо, от което на разбирате много, е мъдро да послушате някои от хората,  които са прекарали дълго време, за да го намерят за себе си, след като сте уверени в техните намерения.

Не скачайте от мнение на мнение. Намерете баланса. Трябва да бъдем интелигенти. А за да станем такива, трябва много добре да можем да преценяваме информацията.

T: ОК, ОК...

БР: Виждам, че листът с въпросите пред теб е дълъг. [смях]

T: Имам още един.

БР: Само един?

T: Само един, и това е. Какво можем да научим от това занапред?

БР: Оле ле.

T: Mмм.

БР: Мисля че вече го казах, но нека да го обобщя ако може.

T: Благодаря ти.

БР: Доколкото в алтернативното общество, всички се информираме един друг постоянно, чрез и-мейли, чрез препратки към други хора, чрез линкове, които си разменяме, чрез публикации във Фейсбук, и тогава в края на този спектрум, се говори за интервю като това.

Ако препращаш някаква информация за каквото и да е, аз бих те помолил: да си сигурен в контекста, да се опиташ да го балансираш с друга инфорнация, ако можеш; да не го свиваш само в 'Еди-какво-си току-що се случи, ето вижте.'

Може би не винаги така се случва. Може да бъде смегчено малко и да си кажем, че има някакъв човек в YouTube, който има интерсна перспектива, за която не съм се замислял преди. Какво мислиш? Има ли право в това, което казва, или мислиш, че е безмислица? Хайда да разберем.

И така, това е като да бъдеш малко по-пресметлив и по-малко истеричен.

Не искам да принизявам никого, защото на моите презентации аз винаги казвам на всички, 'Правете, каквото можете, направете интернет страница, блог, направете видео, споделете информацията, изкарайте я навън, направете, това, което мислите, че сте тук за да направите.'

Но.... имам един приятел, казва се Ричард, които има уебсайт FreedomCentral.Info, той и жена му Мел работят по него. Те са добри хора. Той скоро написа една хубава статия, която на практика е...[смях]
абсурдна, по точно този начин, по който всички пишат в алтернативната медия.

Като че ли всеки копира всичко от всички останали, и всичко се върти като една голяма хамстерска въртележка. И всеки интервюира всеки. И всеки копира всичко това и го завърта. И то си става алтернативна ко-медия. 'Алтернативна комедия'. Как си пасна само!

T: [смях]

БР: Та алтернативната медия.... [смях]...

T: [смях] Страхотно.

БР: Беше добро това, нали? В алтернативната медия, като човек, попаднал във водовъртеж в реката, всичко се върти ли вътри ли върти, събирайки много енергия и внимание, но не слиза надолу по течението, а остава на едно място. А това не прави света по-добър, такъв, какъвто всички те искат.

Те комуникират само с приятелите си и цялото нещо се превтъща нещо като "кръвосмешение". Нещо като по-голяма версия на това, как двама души си стоят в кафене и единият казва, 'Ето това чух, ти какво мислиш?' И другият му отговаря, 'Дааа, съгласен съм! И аз така чух.'

Те говорят за това, но навън нищо не се променя, нищо не се случва, и никой не слуша. Един вид задоволяват нуждата си да го споделят един с друг и да говорят за това, и по този начин да изграждат връзките си, без това да променя нищо съществено в света отвън.

А има хора, които вършат работа. Хора, които имат възможността да променят нещата в света. Те са хора, които имат същата основа в ръцете си, но те работят на ниво, което можем да наречем духовна вселена.

Има страшно много хора, които чрез различни техники помагат за полагането на пътя, по който сега ние вървим, в един така да се каже... [хм], трудно ми е да го опиша с думи,... етеричен смисъл. Дават ни възможност да се наклоним в оптимистична насока, вместо към песимистична.

Ясно виждам, че нещата доста се промениха през позледните 2 години. Когато бях тясно свързан с работата си в Проект Камелот в средата на 2008, Кери Касиди и аз лично събрахме цял набор от данни. Имахме 14 или 15 главни точки, които истински отбелязваха факта, че нещо много важно щеше да се случи към края на 2008, възможно свързани със или следващи скоро след изборите в Америка.

Говорихме с Бил Дийгъл, много интелигентен. чувствителен и пламенен човек, който ни се обади, когато бяхме в Австралия, и беше на път да се разплаче, беше мисля 4 или 5 Октромври 2008...

T: M-хм.

БР: ...и е прекарал нощ, в която той описа като видения за ядрена атака над Американски град.

И съм благодарен за куража да застане и заяви това. Той е много интелигентен човек, но след този случай той беше повлечен надолу заедно със Блосъм Гудчайлд, като нарцистичен фантазист, който постоянно беше несвързан с реалноста и разказваше сума нереалистични неща, които няма как да се случат, и неща, в които никой няма и да иска да се заслуша дори.

Аз обаче не го виждам като такъв. Мисля, че хората, които имат видения... и знам че това не е свързано с въпроса, който ми зададе, но е важна тема, която трябва да се засегне, защото е свързано с това, за което говорихме по-рано.

T: M-хм.

БР: И по някакъв начин се свързва с чанълинга и хората, които сънуват, и хората, които имат видения.

Те виждат нещо, или изпитват нещо, събуждат се на сутринта или се събуждат от това, което са видели, и са си помислили, 'Господи, какво беше това което видях? Ако е истина, имаме голям проблем. По-добре да го кажа на хората.' И точно това правят те. Но проблемът е там, че това, което са видели, може би няма да се случи.

Не е последователно и това не е като да превъртиш напред 1 час от филма, който гледаш, директно за да видиш какво ще се случи накрая - разликата е в това, че филмът е заснет и вече съществува и просто можеш да го превъртиш и да видиш, какво следва. В реалноста не е така. И не вярвам, че е така. Още нямаме този написан софтуер.

Ние го създаваме, докато го пишем, и съм много уберен, че ние сами създаваме реалноста, която ни заобикаля, но също така вярвам че има морфични полета, които са създадени от мислите ни, има неща, които можем да реализираме, позитивни и негативни, според това, доколко вярваме в това, което мислим, колко се страхуваме от него, колко внимание му обръщаме, колко сила му даваме, и в двата случая, позитивно или негативно.

И мисля че това е реалноста, от която ние сме част, това е нещо, което ние наистина съ-създаваме, а от време на време някой излиза с разни тревожни видения. Но това, което виждат е нещо, което може би ще се случи. И отговорът ми за видението, което е имал Бил Дийгъл е, че е бил прав, и това се е случило, но в друга времева линия. И това не е повърхностен отговор. Наистина го вярвам. Случило се е, но не се е случило на нас.

Това може да ви звучи налудничаво, но преди няколко години, имаше един човек, който се казваше Чет Сноу, Др.Чет Сноу, можете да потърсите това. Той написа книга, която се казва 'Масово сънуване на бъдещето' (Mass Dreams of the Future), което беше експеримент, познат като 'хипнотична прогресия'.

Сега ще го обясня с прости думи, защото не мога да съдя по книгата, но хипнотичната прогресия е на същия принцип като хипнотичната регресия (завръщане), със тази разлика че место да се накара обекта да се върне и да види какво се е случило преди 10 години, тук обектът има задачата да види какво ще се случи след 10, 100, 1000 години.

T: Mмхм.

БР: И това е много интересно. Той събрал множество задълбочени опитни резултати, затова и нарекъл книгата "Масово сънуване на бъдещето". Събрал, не си спомням точната цифра, но си спомням, че е събрал около 2500 души. Много хора. Но не всички били съгласни помежду си. И решил да ги раздели на 4 различни категории.

И изглеждало така, че хората, които използвал като база данни в експеримента, били в 4 различни времеви линии. Някои от тях гледали в една насока. Други са гледали в малко по различна насока, а другите гледали пък в трета насока. А имало други , които наистина са видели в детайли оптимистично бъдеще за човешката раса, където сме решили проблемите си, и всички живеем в нещо като Златна ера, която следва, след леки сътресения в прехода.

Друга от групите пък видяла бъдещето по точно обратния начин, възможно най-лошия сценарий, който се сетите, ядрена война и всичко друго, което си помислите. И което е много интересно е, че хората, които са имали преживявания с извънземни същества, също са били предупреждавани, ако вземем тези случи като чиста монета, те също са предупреждавани от тези нечовешки разуми, за различни времеви линии.

И ако се върнем към Бил Дийгъл отново, ето така обръщам внимание на смисъла на думата, когато той описва себе си като 'пророк'. И много хора се разтройват от това, защото си мислят, че той се бие в гърдите, разправяйки, че знае, какво е бъдещето, или че е някакъв Библейски герой или нещо такова, а той не иска да каже това.

T: Mмхм.

БР: Той използва думата 'пророк' по начина, който обикновенно се използва, че пророк е някой, който казва, "Слушайте хора, по-добре да се стегнем, защото вижте на къде сме се запътили. И ако не се променим, ще превърнем това място в такова, където никой не иска да живее. И за да ви покажа, че не е хубаво, ще ви опиша как ще изглежда, и повярвайте ми, няма да искате да сте там...

T: Mмхм.

БР: ...така че стягайте се." Ето това прави пророкът. Това са правили и Библейските пророци. Просто предупреждават.  Не е като да си ясновидец, като Нострадамус, който вглжедайки се в пламъчето на свещичката, ще каже, 'Ето това виждам, и това ще се случи със сигурност.' И той няма да е съдия на това.

T: Mмхм.

БР: Така че, мисля, че има място за пророка, в кавички. Мисля, че има роля за хората, които казват, 'Слушайте, трябва да се стегнем и да помъдреем, иначе ще обърнем всичко на обратно, и няма да се получи нищо хубаво.' Но не вярвам, че бъдещето е фиксирано. Някой се беше обадил, ...или не, – беше пратил имейл до... мисля че беше в шоуто на Джеф Ринс с Линдзи Уйлямс, да съм честен, не се сещам – с нещо, което беше толкова проницателно, че почти забих спирачки, защото го слушах, докато карах. Почти успях да си го запиша.

Та този човек каза, 'Всемогъщите знаят, че колективно, човешката раса – ако го перифразирам – са двигателят, който генерира бъдещето. Всички заедно създаваме това и ние сме хората, които го правят, изцяло несъзнателно, през цялото време. През цялото време гласуваме за това, какво ще стане утре. Глесуваме за това, какво да видим в утрешните новини. Гласуваме за това, по коя от четирите времеви линии, които описа Чет Сноу, ще изберем да тръгнем.'

И тогава този човек каза нещо, което мисля, че е много мъдро, 'Ето за това се опитват и контролират това, в което вярваме, и подсъзнанието ни през цялото време, защото ние сме хората, които създават бъдещето за самите тях.'

T: Хмм, точно така.

БР: И си казах,'Уау, това беше силна мисъл!' И не знам, дали това е истина или не, но концепцията страхотно ми допада, защото е толкова вярно в принципа на личностното развитие, което е това, което получаваме от това, което си пожелаваме и знаем какво да очакваме, огледайте се около вас, и същото нещо може и да работи на колективно подсъзнателна основа, което е свързано с всичко, което става в света. И това е, което мисля, че е отговорноста да знаем, че всички заедно създаваме бъдещето си.

И можем да го правим, подкрепяни от добра информация. И това може да бъде една от причините, заради която сме били лъгани през цялото време, не само, за да не протестираме пред Вашингтон с искания трилионите долари, които са наливани в тайни космически програми, да се ре-инвестират в програми за въстановяване на околната среда или образование, или каквото и да е. Не е за това.

А по-скоро са ни лъгали за това, че ние заедно създаваме бъдещето, с тази огромна сила на нашето подсъзнание, това е, което те искат, ние да им създадем. И тук без да се извинявам, ще припомня това, което често давах за пример преди, а именно, че Адмирал Джордж Хувър, който беше в Управлението на Военноморското разузнаване и който вече не е сред живите, говореше с редактор от 'Списание НЛО' Бил Бирнс, когато беше много стар.

ТаДждордж Хувър каза че най-голямата тайна била за нашите невероятни възможности. Имаме силата да манипулираме реалноста, а ние самите не знаем това. И че извънземни са в контрол на тези ни сили. И че това е нашата съдба, да проявим тези сили, да контролираме тези сили, да ги използваме и разполагаме с тях, и ако някога успеем да направим това, тогава 'всемогъщите' няма да имат тази власт, която са имали досега.

И ето за това сме постоянно карани да вярваме, колко сме безсилни, колко сме малки, колко сме смъртни, и че трябва да се страхуваме, че сме мърдащи парчета месо и че няма надежда. И това по начин, който колективно ни обезсилва, не ни е разрешено да осъзнаем, колко невероятни сме, защото, ако го знаехме, това щеше да е техният край. И щяхме да бъдем в това Златно бъдеще още утре.

Т: Ммхм. Абсолютно. Мисля, че един от най-важните уроци, които можем да научим от този петролен инцидент е, че ние индивидуално трябва да сме отговорни за инфорнацията, която разпростряняваме, особено, когато лидерите и медиите не са толкова отговорни.

БР: Това е много добро кратко обобщение. Че трябва да сме колкото може по-отговорни, умни и точни, колкото можем да бъдем. Не просто да бъдем алтернативен заместител на Fox News или National Enquirer. Не можем да си позволим лукса да бъркаме в толкова критично време. И парадокса е там, че няма кой да контролира това, а и не трябва да има дори. Трябва да говорим свободно, да се изразяваме свободно.

Трябва да има форуми и блогове, където всеки да каже, това което иска, но в същото време да има нещо като ръководна роля, която да окуражава хората да бъдат точни, внимателни, да проверяват фактите си, да са внимателни, да доказват източничи, да разграничават фактите от личните си убеждения, и всеки да се учи от другия в процеса. Ако препратим информация на друг, да бъде представена като подарък...

T: Ммм.

БР: ...за да бъде прието това и да бъде разширено, вместо да си кажеш, 'Не знам от къде дойде това, но звучи добре, и ще...' [смях]

T: Ще го споделя с всички. [смях]

БР: Ами да, ще го споделя, или ще застана в ъгъла и ще бъда депресиран от това.

T: Mмхм.

БР: Защото ето това прави обезсилването, чувството на безсилие... е или това, да ни е попаднала силна информация, която ни плаши, а екстровертните (прекалено отворени) хора споделят това с всички, които могат [смях], а интровертните (прекалено затворени) го държат в себе си, и се депресират.

T: [смях] Mмхм.

БР: В случая не е нужна най-добрата опция. Трябва да направим това, което можем да направим, да подкрепим и окуражим всички, с които комуникираме. Нещо като, 'Вижте, това е което успях да направя, направете го по-добро, преди да го предадете нататък.'

T: Mмхм.

БР: Ако не съм намерил точната справка, тогава ти може да я намериш, и тогава да го предадеш нататък. Нека да работим заедно, за да може алтернативната база данни от информация, която всички ние се опитваме да стъкмим заедно, да запълни липсата на добра информация в това, което ни представят властите...

T: Mмхм.

БР: Трябва да бъде добра информацията, иначе нищо не можем да направим, освен да се въртим в кръг, ще станем по-неспокойни, или ще отидем в абсолютно друга посока и ще сме изгубили времето си напразно.

T: Абсолютно.

БР: Ето това вече прекъсна разговора ни, нали? [смях]

T: [смях] Щях да те питам също, дали имаш източник, на който може да се вярва? Без да искам да те поставям в неудобно положение.

БР: Оо, това е чудесен въпрос. Кери и аз имаме подготвен отговор на това в Проект Камелот, на който сме единодушни и много сходни, и го споделихме на нашия сайт и с много други хора преди около 2 год.

T: Стоп.

БР: И използваме интуицията си...

T: Спри, спри. Че идва влака, извинявай.

БР: Идва влака?

T: Да. Задръж така.

БР: Уау. [смях] Да не живееш близо до железопътни релси?

T: Да, минават влакове по 3-4 пъти на ден, и се чудих кога ли ще мине днес. Но се радвам че минава сега, а не по-рано.

БР: Това ли е, когато си правим шеги за светлината в края на тунела и на насрещно движещите се влакове?

T: [смях]

БР: Нямах идея къде се намирам.

T: [смях] Ами, аз те питах...

БР: Та за какво говорихме...шегувам се, помня за какво говорих.

T: ОК.

БР: Говорихме си за доверени източници.

T: Говореше за теб и Кери от Камелот.

БР: Казвах, че преди около 2 години двамата с Кери решихме да следваме интуицията си, И това и направихме. Сега усещам, че трябва да е нещо повече от това. Това е добър отговор, но не достатъчно добър отговор. Няколко пъти се подлъгахме. Няколко пъти не бяхме точни. И в това време се огледах наоколо, и видях други хора, които работиха здраво на арената на алтернативната медия.

И те самите използваха интуицията си, и познай какво? [смях] Ами те излизат с нов номер. И тогава ти си на приемащия край на това, или имаше моменти, в които аз или ние бяхме на приемащия край. И докато някой друг използваше тяхната интуиция, те доловиха, че ЦРУ ми плаща или нещо такова.

Или предусещаха, че бяха прави. Всъщност, аз се спускам по стръмна допирателна. Но това, което ме вбесява, е, когато видя хора, които гледат отблизо, как се здрависвам с Дейвид Айк, който има артит...

T: [смях]

БР: ... ръката му прилича на крив нокът и почти не може да я движи. И си казват, 'Ахааа, ето го тайното ръкостискане, тези са Масони.'

А ако попитате тези същите силно мотивирани хора, на които никой не им плаща, просто ще кажат, 'Ами, интуицията ми подсказва да не вярвам на тези двамата' и ето как се объркват! И така, интуицията не казва, къде е истината, а насочва, накъде да се тръгне.

И мисля, че човек трябва да използва това като този, който използва дистанционно гледане на  данни. По този начин и военните използват дистанционното гледане на данни, и съм сигурен че още го правят. Тяхната програма за дистанционно гледане е скрита в дън земя, буквално. Те все още си вършат нещата. Използват медиуми за разузнаване на това, което се случва навсякъде, и кога се случва, но това е само част от данните матрица, която те имат.

Това което те правят е, наемат си най-добрите момчета за нещо, да кажем - просто да използваме един пример от времето на Студената война - че руснаците правят гигантска ядрена подводница в метален хангар във Владивосток. 'Ние не можем да видим вътре с нашите спътници, но медиумите казват, че има нещо, което наистина се случва в тази хангар."

Тогава те вече знаят, къде да поставят агентите си, за да могат да намерят повече информация и да опитат да измъкнат вътрешна информация от хора, които работят там, за да могат да насочат разузнаването по- детайлно.

Сега да не правя от заека слон, просто исках да кажа, че ако интуицията ви ви посказва че нещо е вярно, не спирайте до там. Съберете повече факти, съберете данни,  говорете с хората да видите, дали са съгласни, не слушайте егото си, не си мислете, 'Ами, аз съм най-великия, така че съм прав, и всички други грешат, нормално е, нали все пак аз съм месията.'

Не става така. Трябва да работим заедно, и трябва да сме готови да грешим. И сега се повтаря това, което говорих за отговорността на алтернативната медия за проблема в Мексиканския залив. Има възможност – и гледам това с голям интерес – за някои от коментаторите да каже, 'Знаете ли, объркал съм се.' Или...

T: Ммм.

БР: 'Човек който ми даде информацията, знаете ли какво,не беше прав. Не знаех, дали ме лъжеше или той самият не беше компетентен, но историята, която представих, не е вярна.' И така, има шанс алтернативната медия да се поучи от грешките си.

Това е част от пътя, който извървяваме. Част е от процеса на изучаването и израстването ни. И това, което  лично на мен ми е много интересно и смятам, че това беше едно лично интервю, преди 2 години  посетихме Ричард Хоугланд. Дълбоко уважавам Ричард, много го харесвам, много добър човек е. Той е в този бизнес вече поне 20 години, и все още продължава, още е упорит, още защитава възгледите си и е много точен и ясен.

Той върши много работа за всички нас. И ни каза тогава, 'Вижте, не слушайте източниците си.' И тогава ни каза, че лъжата е различна на всяко ниво. Каза, 'Дори и да говорите с някой, който е доверен, дори и да ви говори със сълзи на очите, дори и да е такъв, който ви моли да му вярвате...Не, ние не знаем, от къде са научили информацията, и това не означава, че е истина.'

И точно за това протоколите на Хоугланд за това, как се борави с информацията, са логични и базирани на данни. И той обича нестандартното мислене, но също така проверява дълго фактите. И много му се възхищавам за това. Ако някой просто излезе с някаква дива история, той няма да приеме това като данни, но ще сложи това в контекста по такъв начин, че да може да я използва като данни. И след това започва да търси истинските данни.

Не казвам, че всички трябва да сме клонинги на Ричард Хоугланд. Не трябва да сме копия на когото и да е. Но ето виждате, колко опасно е да слушаме недоверените си източници. И пак ще се върнем към Проект Камелот, опитвахме се винаги да представяме личната история в контекста на една завладяваща човешка история.

Пример - когато интервюирахме Боб Дийн, когото много обичаме, и съм горд да го считам за близък приятел, той е чудесен човек, не е подплатен от никого, защото той просто е човек, когото е удоволствие да слушаш.

T: [смях]

БР: Много е забавен. Но аз абсолютно му вярвам, когато казва, че е чел един документ през 1964, когато е работил в управленитето на SHAPE в Европа, работейки по цели нощи, и четейки този документ от сейфа при всяка удобна възможност, защото е имал достъп, позволен от висше стоящи хора, за които е работил и  които са били много замесени в информацията.

Звучи ми толкова автентично и смея да вярвам на историята му. Но преди всичко го представяме и казваме, 'Чуйте Боб, чуйте историята.'

Не просто за забавление, но това – по-скоро, което говорих за интуицията преди малко – ни дава посока, на къде да погледнем, да кръстосаме съответсвията с всичко. Не бием никого по главата да му казваме, 'Това трябва да е истина, защото ние представяме информацията.' Много хора ни пишат, 'Вижте, това не може да е вярно, защото вашите свидетели си противоречат.' Все едно, 'Да бе, ние го знаем това!' [смях]

T: [смях]

БР: 'Мислихте, че не го знаем това? Но ние го знаем!' Но ние представяме информацията, не за да се оптваме да влизаме в дебат, а за да дадем на хората това важно човешко измерение.

Защото казахме това в самото начало, че сме попаднали в превилигирована позиция да слушаме човека,  който разказва невероятна лична история, в същатата стая, която са и те, гледаме ги в очите и те го описват така, както се е случило, как те са се почувствали, какво им се е случило, хората, с които са говорили... А понякога историите са наистина невероятни.

И причината да има камера е нещо като, 'Добре, не можете да бъдете тук физически, но е най-добрата възможна алтернатива. Да сте тук виртуално. Това е усещането ни. Това е най-вероятно обработено, но това, което виждате на компютърния си екран, е това, което ние сме изпитали, когато сме говорили с този човек, за да можете да изпитате това и вие заедно с нас.'

Ето това е нашата философия. Ето там отиваме на пътешествие, и окуражаваме хората да дойдат с нас. И докато се учим, искаме и други хора да се учат с нас.

Не се опитваме да подлъгваме. Не се опитваме да дезинформираме. На ясно сме, че някои от свидетелите ни не могат да са прави във всичко, тъй като си противоречат. И когато израстнем в това си пътуване, ще разберем, че някои от свидетелите ни не са били толкова надеждни, колкото сме си мислили по принцип.

Но сме били честни до болка правейки всичко това. И една от причините да разделим фокуса си на работа е, за да може всеки по отделно да работи по начин, който лично усеща за комфортен. Опитвам се  да приложа на практика принципите, които аз описах в това интервю, но Кери може да няма същите възгледи за това. Тя има право да няма същите възгледи.

И сега се получи така, и има много хора които оценяват това, че имат две различни широко базирани източници на информация, на които след това могат да отидат, в съответствие със собствения си стил и предпочитания. И това е добре. Това е абсолютно нормално да се направи. И в същото време, Кери и аз продължаваме да имаме общи проекти. Но няма да работим по същия начин, както работихме преди. Това е съвсем нормално да е така. Няма нищо лошо в това, изобщо.

И предизвикателството, както винаги, е цялото да бъде повече от броя на съставните му части. Как, като микрокосмос от алтернативното общество, Кери и аз можем да работим заедно, за да допълваме взаимно, което сме работили поотделно, различните ни източници, различните ни начини за представяне на информацията, различните ни начини да боравим с информацията, различните въпроси, които задаваме, различните начини, по които свързваме точките.

Ако, между нас казано, това може да бъде позитивна заслуга за хората, които не намират от масовите медии или други, информацията която търсят, ако хората виждат това като заслуга и не виждат объркващи фактори, тогава ще работим заедно.

И, както казах преди в това интервю, казвал съм и другаде, поощрявам хората да излязат навън с камерите си, с диктофоните си - правете полеви разследвания, проверявайте нещата, говорете с хора, разберете, какво става.

Но бъдете разумни, бъдете внимателни, оставете кутийката със съмненията отворена и отключена с много свободно място в нея. Бъдете готови да сбъркате, бъдете готови да отстъпвате. Бъдете максимално честни, бъдете готови да кажете на хората, 'Не съм много сигурен за това, което казах миналия месец, може да съм сбъркал.'

Може би това, което съм разбрал от снимката, която видях, не е това, което съм съм мислил. Може да е нещо друго.' и т.н. И това съвпада с въпроса, който ми зададе по-рано, за естеството на отговорността и отговорното медийно представяне, отговорната журналистика. Ако можем да бъдем колкото се може по-честни и умни, през цялото време, тогава имаме добър шанс.

T: Съгласна съм! Благодаря ти много.

БР: За нищо.

Т: [смях] Добре Бил, благодаря ти много за отделеното време, внимание и отдаденост. Благодаря ти от името на всички членове от Форума, и ти благодаря много, че си промяната, която искаш да видиш в света.
 
БР: Благодаря ти Таня. Добре се справи с интервюто. Нали[смях]

T: [смях]

БР: Сега знам, как се е чувствал Марсел Месинг, мисля че му бях задал два въпроса, а той говори около час.

T: [смях]

БР: Моето мнение е, че работата на интервюиращия е да се отдръпне и да съсдаде енергията, и да позволи на човека, с когото говори, да покаже най-доброто от себе си. И така благодаря ти, че ме подкрепяш в това което правя, и вървим заедно напред.

В това всички сме заедно. Няма лесно измъкване. Всички сме на планетата Земя. Всички сме на този малък космически кораб. Никой няма да ни махне от тук. Трябва да се грижим за планетата си. Пред нас е незнайното бъдеще, с много драма, вълнение, забавни моменти, проблеми и предизвикателства, и вероятни блага, които ще ни предложи. Ще бъде дивно пътуване, но си заслужава.

T: Абсолютно. Забавлявай се.

БР:[смях] Taкa e. OK, Tаня, Благодаря ти. Оценявам го много. Така, това бяхме Бил Райън и Таня, днес Неделя 18 Юли 2010. И знаеш ли какво? Някой ден трябва да повторим опита.

T: [смях] Беше забавно!

Кликни тук за да чуеш интервюто

Подкрепете Проект Авалон - Направете дарение:

Donate

Благодарим Ви за помощта.
Вашата щедрост ни дава възможност да продължим да работим.

Bill Ryan

bill@projectavalon.net


unique visits

Google+