Αναζήτηση

__________________________________________________________

Avalon logo Μπομπ Ντην:
Σύνοδος Κορυφής για την Εξωπολιτική, Μπαρτσελόνα, 25 Ιουλίου 2009


Αυτή η σελίδα είναι επαναμορφοποιημένη και βελτιωμένη  της αρχικής [δημοσίευσης του Πρότζεκτ Κάμελοτ].


Μπομπ Ντην :
Σύνοδος Κορυφής για την Εξωπολιτική στη Μπαρτσελόνα , Ισπανία, Ιούλιος 2009

Πατήστε εδώ για το βίντεο της παρουσίασης

Αρχή της συνέντευξης

Πατήστε σε κάθε ένα από τους συνδέσμους στο ακόλουθο κείμενο για να δείτε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης της ΝΑΣΑ στις οποίες αναφέρεται ο Μπομπ στη παρουσίασή του. Εναλλακτικά, πατήστε εδώ σε κάθε μια από τις εικόνες του κολάζ για μεγαλύτερες εικόνες υψηλής ανάλυσης τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε και να εξετάσετε πιο προσεκτικά.

Οι εικόνες περιέχουν αρκετά Mb η καθεμία. Παρακαλούμε να τις μοιραστείτε ελεύθερα. (Σημειώστε ότι η τρίτη εικόνα, η οποία για διάφορους λόγους προκύπτει ως η πιο θεαματική, μπορεί να έχει μια κοινότοπη εξήγηση:πατήστε εδώ  και διαβάστε με ενδιαφέρον.)

 

Μπομπ Ντην (ΜΝ):  Ελπίζω ότι μπορώ να ακουστώ. Μπορεί κάποιος να το ανοίξει αυτό [μικρόφωνο]?

Πρίν ξεκινήσω, θα ήθελα να πω δύο λόγια για να δείξω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς και τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το πρόγραμμα. Ασχολούμαι στο να μιλάω δημόσια σε όλο τον πλανήτη και παντού στις ΗΠΑ. Έχω πάει σε συνέδρια εδώ, έχω πάει σε συνέδρια αλλού και γνωρίζω το πόσο φοβερά δύσκολο μπορεί να είναι να κάνεις πραγματικότητα ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Πρέπει να πω ότι έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τους ανθρώπους που το έχουν καταφέρει αυτό . Πιο πολύ απ' όλα, σέβομαι το κουράγιο τους που καταπιάνονται με ένα θέμα σαν αυτό, την ώρα που οι περισσότεροι από την ελίτ της εξουσίας και αυτοί που έχουν τη δύναμη σ' αυτό το κόσμο, θέλουν αυτό το θέμα να εξαφανιστεί. Και αυτοί οι θαρραλέοι νέοι άνθρωποι που βοήθησαν να στηθεί όλο αυτό, είναι γενναίοι και δικαιούνται τον σεβασμό σας και το θαυμασμό σας και θέλω να πω ότι σας ευχαριστώ, γιατί γνωρίζω ότι έχετε περάσει πολλά.

[χειροκρότημα]                                                                                                                             

Τώρα, θα πρέπει να σας εξηγήσω κάτι άλλο. Ποτέ δεν
διαβάζω από κείμενο. Δεν έχω ένα έτοιμο χειρόγραφο
για να ακολουθήσω. Ανεβαίνω στη σκηνή και μιλώ σε
ανθρώπους σαν εσάς και το αφήνω κατά κάποιο τρόπο
να κυλήσει.

Έχω τόσο πολύ υλικό και έχω πρόβλημα να το χωρέσω
μέσα στο καταμερισμένο χρόνο που μου έχει δοθεί.
Έχω έρθει σήμερα προετοιμασμένος να σας μιλήσω
για τρεις ώρες. Μου επιτρέπουν όμως μόνο μια ώρα και
τριάντα λεπτά.  Γι αυτό το λόγο, κάτι θα πρέπει να μείνει
απ' έξω. Αλλά κάντε υπομονή μαζί μου, θα κάνω τη
καλύτερη δουλειά που μπορώ. Είναι σημαντικό να δείτε
τις φωτογραφίες από τις εικόνες της ΝΑΣΑ που έχω φέρει μαζί μου.

Λοιπόν, το ταξίδι μου ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια. Ξεκίνησα ένα ταξίδι το οποίο, αν γνώριζα τότε αυτά που γνωρίζω τώρα, αν γνώριζα το πόνο, την αγωνία, τον σπαραγμό της καρδιάς που θα βίωνα αυτά τα 45 χρόνια, μπορεί να μην ποτέ είχα ξεκινήσει αυτό το ταξίδι .

Αλλά, εδώ είμαι στη Μπαρτσελόνα το 2009, με μερικούς από τους πιο ευχάριστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Και κοιτάζοντας πίσω, βλέπω ότι το ταξίδι άξιζε το κόπο, άξιζε το πόνο, άξιζε το σπαραγμό της καρδιάς. Μ' ευχαριστεί να είμαι εδώ και μ' ευχαριστεί να σας βλέπω όλους εκεί έξω.

Αυτό είναι ενθαρρυντικό για μένα, ότι ο κόσμος αρχίζει να απαιτεί την αλήθεια. Γνωρίζουν ότι τους έχουν πει ψέματα από την αρχή και θέλουν να ξέρουν. Και πρόκειται να -- εδώ, αυτό το απόγευμα, με αισιοδοξία -- να συνεισφέρω έστω και λίγο να σας βοηθήσω να καταλάβετε και να σας βοηθήσω να μάθετε.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης μου ζωής ή το πιο πολύ από το πρώτο μέρος της ενήλικης μου ζωής, ήμουν ένας επαγγελματίας στρατιώτης. Ήμουν στρατιωτικός. Μπήκα στο στρατό το 1950 για να αποφύγω την στράτευση, κατέληξα να πηγαίνω στη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών (OCS), και μα το θεό, το καιρό που ήμουνα στο OCS στο Φορτ Ράιλυ, στο Κάνσας, οι Βορειοκορεάτες έκαναν  εισβολή στην Νότιο Κορέα.

Το επόμενο πράγμα που κατάλαβα, ότι βρισκόμουν στη πρώτη γραμμή στη Κορέα και να δέχομαι πυροβολισμούς από μερικούς θυμωμένους Κινέζους και Βορειοκορεάτες που προσπαθούσαν να με σκοτώσουν. Εκεί ήμουν, το 1951, οδηγώντας μάχιμα στρατεύματα στη Κορέα, σ' ένα από τους πιο αιματηρούς πολέμους που είχαμε ποτέ, όσο για τα υπόλοιπα, νομίζω ότι θα μπορούσες να πεις, είναι ιστορία.

Οδήγησα μάχιμα στρατεύματα στη Κορέα το 1951, ξόδεψα 27 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας και επίσης ήμουν αναμεμειγμένος στο πόλεμο της Νοτιοανατολικής Ασίας το 1970, όπου ήμουν μέλος ενός οργανισμού που συγκέντρωνε μυστικές πληροφορίες στις ζούγκλες της Νοτιοανατολικής Ασίας, στο Νότιο Βιετνάμ, στο Λάος και στη Καμπότζη. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι μερικά από εκείνα τα χρόνια, ήταν κάπως οδυνηρά.

Η πιο οδυνηρή εμπειρία που έπρεπε να ζήσω  ποτέ, ήταν όταν πήρα μετάθεση στο Παρίσι στη Γαλλία, το 1963, κάτι που θεωρούσαν εκείνο το καιρό μια λουσάτη αποστολή, μια εύκολη αποστολή. Μπόρεσα να πάω στο Παρίσι, στη Γαλλία, να πάρω την οικογένεια μαζί μου και τα παιδιά μου πήγαν γυμνάσιο στο Παρίσι και, όπως είπα, αυτή ήταν μια εύκολη αποστολή. Δεν είχα ιδέα τι θα έβρισκα όταν θα πήγαινα εκεί.

Όταν έφτασα το καλοκαίρι του 1963, έφτασα με εξουσιοδότηση σε Άκρως Απόρρητο. Όταν έφτασα στο Ανώτατο Επιτελείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, το οποίο είχε ως έδρα εκείνο το καιρό σε μια μικρή πόλη με το όνομα Ρόκουενκορτ, ακριβώς έξω από το Παρίσι, αμέσως η εξουσιοδότηση ασφαλείας μου αναβαθμίστηκε σε Κοσμικό Άκρως Απόρρητο , η οποία ήταν τότε -- και είναι ακόμη και σήμερα -- το ανώτατο επίπεδο κωδικοποίησης ασφαλείας που είχε ποτέ το ΝΑΤΟ.

Έπρεπε να έχω την εξουσιοδότηση σε Κοσμικά Απόρρητα Μυστικά για να εργάζομαι στο SHOC, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Ανώτατου Επιτελείου: την αίθουσα πολέμου. Εκείνο το καιρό ήμουνα αρχισμηνίας και, όταν πήρα τη μετάθεση στο SHOC, μου δόθηκε η αποστολή να διατηρώ τον κατάλογο υπηρεσίας. Εργαζόμασταν σε 24ωρη βάση, κάθε μέρα από κει και πέρα. Και μου δόθηκε η αποστολή να διατηρώ το κατάλογο υπηρεσίας όταν εργαζόμουν στο SHOC.

Εκείνο το καιρό -- επιτρέψτε μου να σας πω, οι αίθουσες πολέμου ήταν κάπως πρωτόγονες. Έχετε δει φωτογραφίες σήμερα; Είμαι σίγουρος, όπως τα κέντρα ελέγχου στις περισσότερες από τις σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως το S.A.C. [Στρατηγική Διοίκηση Αεροπορίας] στο Κολοράντο Σπρινγκς. Όλα είναι ηλεκτρονικά. Όλα επιδεικνύονται στις προεκτάσεις των τοίχων, όπως αυτή η τοιχογραφία που είναι εδώ πάνω.

Εκείνο το καιρό είχαμε το τηλέτυπο. Είχαμε ασύρματα τηλέφωνα και, αν θέλαμε να απεικονίσουμε κάτι, έπρεπε να πάρουμε μια πινέζα και να το βάζουμε στο τοίχο, για να δείξουμε στους ελεγκτές που βρίσκεται αυτή η μονάδα, που βρισκόταν αυτό το Σοβιετικό σύνταγμα και λοιπά και λοιπά. Πολύ πρωτόγονα.

Όταν έφτασα το καλοκαίρι του 1963, άκουσα φήμες για μια μελέτη που ήταν σε εξέλιξη. Λοιπόν, αμέσως μου προκάλεσε το ενδιαφέρον, επειδή αυτή η μελέτη ήταν σχετική με τα ΑΤΙΑ και μου δημιούργησε μεγάλη περιέργεια αυτή η πιθανότητα. Είχα περιέργεια σχετικά με τα ΑΤΙΑ και δεν είχα ιδέα τι αντιπροσώπευαν. Αλλά συνηθίζαμε να μιλάμε γι αυτό στο SHOC, στην αίθουσα πολέμου, ότι κάτι βρισκόταν σε εξέλιξη, Τί ακριβώς ήταν; Τι είχε συμβεί;

Λοιπόν, απ' ότι φαίνεται το πρωί της 2 του Φεβρουαρίου του 1961, σχεδόν άρχισε ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος. Αφορούσε την εμφάνιση σε πτήση ενός μεγάλου αριθμού αεροσκαφών, που πετούσαν σε σχηματισμό και πολύ φανερά βρισκόταν κάτω από νοήμονα έλεγχο. Πέταξαν πάνω από το Σοβιετικό τομέα στο τμήμα του Συμφώνου της Βαρσοβίας με κατεύθυνση προς τις ΗΠΑ, σε σχηματισμό και υψηλό βαθμό ταχύτητας και σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Μετά έστριψαν βόρεια πάνω από το στενό της Μάγχης, πάνω από τη νότια ακτή της Αγγλίας και τότε εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ του ΝΑΤΟ πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας.

Εκείνο το πρωινό της 2ας Φεβρουαρίου του 1961, σχεδόν άρχισε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σοβιετικοί μπήκαν σε κόκκινο συναγερμό. Οι Νατοϊκές δυνάμεις μπήκαν σε κόκκινο συναγερμό. Όλοι ήταν, ξέρετε ... τα δάκτυλα στις σκανδάλες, οι αντίχειρες πάνω από εκείνα τα κόκκινα κουμπιά. Και ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μόνο θέμα λεπτών.

Μέσα σε 20 λεπτά, όλα είχαν τελειώσει. Τα αντικείμενα πέταξαν, γύρισαν βόρεια και εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ. Είχαν όλα τελειώσει. Μετά αυτό το συμβάν, ένας Βρετανός πτέραρχος, με το όνομα Σερ Τόμας Πάικ, ο οποίος ήταν υποδιοικητής της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης στην Ευρώπη εκείνο το καιρό, ήταν βοηθός του διοικητή μου, του Στρατηγού Λάιμαν Λέιμνιτζερ, ενός Αμερικανού στρατηγού τεσσάρων αστέρων, ο οποίος ήταν γνωστός ως SACEUR, Ανώτατος Διοικητής των Συμμάχων στην Ευρώπη.

Ο πτέραρχος Πάικ είπε: "Φτάνει πιά!".  Αυτά τα αντικείμενα εμφανιζόταν τακτικά, από καιρό σε καιρό. Όπως είπα, σχεδόν ξεκίνησαν ένα πόλεμο. Ο πτέραρχος Πάικ είπε: "Πρέπει να έρθουμε σε συμβιβασμό και να βρούμε τι στο διάβολο συμβαίνει εδώ πέρα. Πρέπει να μάθω."

Έτσι άρχισε μια μελέτη. Διεξήγε την έναρξη μιας μελέτης στο επιτελείο του SHAPE [Ανώτατο Επιτελείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη], η οποία θα είχε διάρκεια 3 χρόνια. Τη δημοσίευσαν και έγινε η έκδοση της το καλοκαίρι του 1964, το καιρό που εγώ εργαζόμουν εκεί στην αίθουσα πολέμου. Της έδωσαν το τίτλο Μια Αξιολόγηση: Ένας απολογισμός μιας Πιθανής Στρατιωτικής Απειλής κατά των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

Αυτό ήταν όλο. Μόνο ένας τίτλος και επικεφαλίδα, δεν μπορούσα να μάθω περισσότερα σχετικά μ' αυτό: Μια Αξιολόγηση: Ένας απολογισμός μιας Πιθανής Απειλής κατά των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

Εργαζόμουν στην Αίθουσα Πολέμου ένα πρωινό γύρω στις 2:00 ή 3:00π.μ. και, και όπως συνήθιζα να αστειεύομαι, ο καφές ήταν πολύ μαύρος για να τον πιεις. Διαβάζαμε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Πολλοί από σας μπορεί να ακούσατε ότι η στρατιωτική ζωή είναι 99% βαρεμάρα, ταραγμένη από 1% απόλυτο τρόμο. Και έτσι είχαν τότε τα πράγματα και μάλλον έτσι είναι ακόμη σήμερα.

Καθόμουν εκεί μισοκοιμισμένος, όταν ένας Αμερικανός Σμήναρχος με κοίταξε και μου είπε: Ξύπνα!

Πήγε προς το υπόγειο. Το υπόγειο στο SHOC ήταν ένα θησαυροφυλάκιο που έμπαινες μέσα. Άνοιγες τη πόρτα και έμπαινες μέσα και κρατούσαμε απόρρητα έγγραφα εκεί μέσα. Ο σμήναρχος περπάτησε μέσα στο υπόγειο, στο μέρος με τους φακέλους, τράβηξε ένα έγγραφο και το πέταξε στο γραφείο μου και είπε: Διάβασε το αυτό, αυτό θα σε ξυπνήσει!

Κυρίες και κύριοι, άλλαξε η ζωή μου. Άνοιξα τη πρώτη σελίδα και δεν μπορούσα να το αφήσω κάτω. Διάβασα και διάβασα και διάβασα. Και το διάβαζα κάθε φορά που ήμουν υπηρεσία στην Αίθουσα Πολέμου. Ήμουν σοκαρισμένος. Είχα μείνει άναυδος από τις επιπτώσεις αυτών που διάβαζα σ' αυτή τη μελέτη. Και όπως είπα, η ζωή μου από τότε δεν θα ήταν ποτέ η ίδια.

Η μελέτη, εν ολίγοις -- και πρέπει να το θέσω σύντομα αυτό, θα μπορούσα να μιλάω για ώρες σχετικά μ' αυτό -- αλλά η μελέτη απλά είχε το εξής συμπέρασμα: Υπάρχει μια απειλή κατά των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη; Απ' ότι φαίνεται, όχι.

Έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο πλανήτης Γη και η ανθρώπινη φυλή ήταν σε κάποιου είδους επισκόπηση ή παρακολούθηση που ήταν σε εξέλιξη για εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες χρόνια. Συμπέραναν, το 1964, ότι υπάρχουν το λιγότερο τέσσερις διαφορετικές ομάδες που έρχονται εδώ, που μας παρακολουθούν, μας επιθεωρούν, μας αναλύουν, μας προσέχουν από κοντά, τι σχεδιάζουμε, τι κάνουμε. Συμπέραναν ότι δεν φαινόταν να υπάρχει μια στρατιωτική απειλή, γιατί οι επαναλαμβανόμενες επιδείξεις της απίστευτα προηγμένης τεχνολογίας μας έδειχνε ότι, αν υπήρχε περίπτωση να είναι εχθρικοί ή κακόβουλοι, δεν υπήρχε τίποτα απολύτως που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Αν είχαν κακές προθέσεις και ήταν εχθρικοί απέναντι μας, θα το είχαν δείξει πριν από πολύ καιρό.

Έτσι, το συμπέρασμα ήταν ότι υπήρχαν αναμεμειγμένες τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Ότι ερχόταν εδώ για πάρα, πάρα πολύ καιρό. Απ' ότι φαινόταν δεν ήταν κακόβουλοι ή εχθρικοί. Η ερώτηση ήταν: Τι στο διάβολο έκαναν εδώ; Γιατί ήταν εδώ και γιατί είχαν ενδιαφέρον σε μας; Λοιπόν, δεν γνωρίζαμε το 1964 ποια ήταν η ατζέντα τους ή τα κίνητρα τους και θα σας πω, έντιμα και ειλικρινά, ότι ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι της εξουσίας μας, οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, οι άνθρωποι της εθνικής μας ασφάλειας, ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι τα κίνητρα τους, ποια είναι η ατζέντα τους. 

Λοιπόν, αυτή η μελέτη το 1964 ήταν απλά η αφετηρία για μένα. Δεν ήμουν ποτέ ο ίδιος ξανά. Αστειεύομαι όταν λέω ότι είμαι συνήθως μια φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη. Και μετά που διάβασα αυτή τη μελέτη, και ξεκίνησα τη 45χρονη έρευνα μου, έχω χάσει πολλές διαστάσεις από το να είμαι φυσιολογικός. Θα είμαι ειλικρινής και θα σας πω ότι στη διάρκεια της έρευνας αυτών των χρόνων, και το υλικό που έχω γνωρίσει και συγκεντρώσει μου κατέστρεψε απόλυτα το πως έβλεπα το κόσμο παλιά,  τα πρότυπα του παλιού κόσμου.

Η εικόνα του κόσμου που είχα από τότε που ήμουν παιδί -- όλα είχαν ένα νόημα, καταλάβατε. Ήξερα γιατί ήμουν εδώ και ήξερα που πήγαινα, τι συνέβαινε. Μετά αφού πέρασα 45 χρόνια μ' αυτό, όλα κατάρρευσαν γύρω μου. Αυτή είναι η καταστροφική διάσταση της προσωπικότητας μου. Αυτό το κομμάτι είναι που με άλλαξε εντελώς από το ανθρώπινο πλάσμα που ήμουν πριν, στο ανθρώπινο πλάσμα που είμαι σήμερα.

Κυρίες και κύριοι, είμαι εντελώς αποξενωμένος. [Γέλια] Δεν ήταν σκόπιμο λογοπαίγνιο. [σημ.: Εδώ ο Μπομπ παίζει με τη λέξη: alienated, αλλά στα ελληνικά δεν έχει το ίδιο νόημα]

Έχω πει σε μερικές συνεντεύξεις και πρεμιέρες και αλλού: Ότι είχα -- για πάρα πολλά χρόνια -- μια σχέση αγάπης-μίσους με την ανθρώπινη φυλή. Τη μια στιγμή σας αγαπώ. Μετά από λίγο σας σιχαίνομαι. Τη μια στιγμή σας λατρεύω για τις δυνατότητες και την ομορφιά της μουσικής σας και τη λογοτεχνία και τη τέχνη σας και την επόμενη στιγμή λέω: Στο διάολο όλοι σας. Ανατίναξε τους όλους. Άφησε τους να ανατιναχτούν μόνοι τους. Να καθαρίσει κι ο πλανήτης. Να απαλλαχτούμε από αυτούς.

Αυτό είναι ένα μέρος του αγώνα όταν έχεις χάσει τη εικόνα που είχες για το κόσμο, όταν όλα σου τα παλιά πρότυπα κατάρρευσαν μπροστά στα μάτια σου. Έτσι ο άνδρας που βλέπετε μπροστά σας σήμερα εδώ είναι στη κυριολεξία ένα ανθρώπινο ράκος, σε σύγκριση με το ποιος ήμουν πριν. Αλλά αισθάνομαι πολύ καλά γι αυτό. Έχασα όλες τις παλιές μου ψευδαισθήσεις. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα το μέλλον. Και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό που είδα.

Έχω πληροφορηθεί στη διάρκεια των χρόνων από μια απέραντη ποικιλία πηγών εδώ, εκεί και παντού.  Δεν αποστρατεύτηκα από το Στρατό μέχρι το 1976 και κράτησα την εξουσιοδότηση στα Άκρως Απόρρητα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά την αποστράτευση, πήγα να εργαστώ για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και εργάστηκα άλλα 14 χρόνια για τη κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπου είχα ακόμη την Εξουσιοδότηση σε Άκρως Απόρρητα.

Δηλαδή έχω συνολικά 41 χρόνια ομοσπονδιακής υπηρεσίας στις ΗΠΑ. Έχω ακούσει πράγματα στη διάρκεια των χρόνων που ακόμη με ταρακουνούν και με σοκάρουν. Έμαθα ότι η ανθρώπινη φυλή είναι μια υβριδική φυλή. Έχω μάθει ότι δεν είμαστε καθόλου μόνοι. Δεν ήμασταν ποτέ μόνοι. Είχαμε μια φιλική σχέση με προηγμένη εξωγήινη νοημοσύνη, από την αρχή της ιστορίας μας. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτή η σχέση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μια από αυτές τις φυλές, συγκεκριμένα, κατά τα φαινόμενα μας ανά-κατασκεύασε σαν είδος πριν από περίπου 200.000 χρόνια. Αυτό που είμαστε σήμερα εδώ, είναι αυτό που ονομάζουμε χόμο σάπιεν σάπιενς -- είστε ένα κατασκευασμένο πλάσμα. Η γενετική σας έχει παραποιηθεί. Δεν είστε οι ίδιοι με αυτούς που ήσασταν κάποτε και και δεν είστε το ίδιο ως προς τι τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας και τα δισέγγονα σας θα είναι στα επόμενα εκατοντάδες χρόνια.

Η ανθρώπινη φυλή περνάει από μια μετάβαση. Είναι κάτι περισσότερο από μετάβαση. Ειναι αυτό που έχω μάθει ότι θα είναι μια υπέροχη μεταμόρφωση σε μια νέα φυλή, σε ένα νέο μέλλον. Και οι απόγονοι σας θα είναι διαφορετικοί από αυτό που είσαστε εδώ σήμερα, όπως είσαστε εσείς από τον Αυστραλοπίθηκο που έζησε πριν από πάρα πολλά χρόνια.

Και αυτό δεν είναι κάτι που να προκαλεί φόβο. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ευελπιστούμε. Μεγαλώνετε, εξελίσσεστε και γίνεστε μια νέα φυλή, ένα νέο είδος. Τα εγγόνια σας, τα δισέγγονα σας και οι απόγονοι τους, σε ένα -δύο αιώνες το μέλλον τους είναι στα αστέρια. Μην το αμφισβητείτε αυτό ούτε για ένα λεπτό.

Αυτό το είδος, αυτή η φυλή, αυτό το τσούρμο των ενοχλητικών πιθήκων, έχει τη μοίρα του στ' αστέρια και είμαστε ένα κομμάτι αυτού του απεριόριστου σύμπαντος που είναι γεμάτο με νοήμονα ζωή. Και ήμασταν από την αρχή, αλλά μόνο τώρα έχουμε αρχίσει να ξυπνάμε και να μπορούμε να το δούμε. Μόνο τώρα αρχίζουμε να ανοίγουμε τα μάτια μας και να ακούμε με τα αυτιά μας και να κοιτάμε εκεί έξω και να λέμε: εντάξει, που ήμουνα; τι είμαι τώρα; που πάω; 

Όπως έχω πει το πεπρωμένο σας είναι στ' αστέρια. Οι επόμενες γενεές που θα έρθουν, οι απόγονοι σας, τα εγγόνια σας και τα δισέγγονα σας θα ταξιδέψουν εκεί έξω και θα απαιτήσουν αυτό που τους ανήκει. [χειροκρότημα] Σε ένα σύμπαν που είναι γεμάτο με νοήμονα ζωή. Η θέση σας εκεί έξω ανήκει σε σας. Είναι δικαίωμα σας και θα το απαιτήσετε.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να πούμε. Έχω κάποια σλάιντ που θέλω να σας δείξω. Παρακαλώ κύριοι θα μπορούσατε να βάλετε τη πρώτη εικόνα στην οθόνη; Με βοηθούν κάποιοι υπέροχοι άνθρωποι πίσω από τις σκηνές.

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια φωτογραφία σαν αυτή. Εικόνες σαν αυτή μου δίνουν έμπνευση. Σας δίνει μια φευγαλέα ματιά της κοινότητας που είστε ένα κομμάτι, μια φευγαλέα ματιά των αστεριών εκεί έξω, το νεφέλωμα. Από εκεί κατάγεστε και εκεί είναι που θα επιστρέψετε. Εκεί είναι όπου ανήκετε. Την επόμενη εικόνα, παρακαλώ.

Τις λατρεύω αυτές, είναι τόσο όμορφες. Έχω μερικές από αυτές στο τοίχο μου στο σπίτι. Με εμπνέουν. Τις κοιτάω και έχω την αίσθηση της αναγνώρισης ότι έχω πάει εκεί ξανά και ξέρω ότι θα επιστρέψω πίσω.

Αλλά κάτι συνέβη στη πατρίδα μου στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων για το οποίο είμαι πάρα πολύ, πάρα πολύ προβληματισμένος. Μόνο τη τελευταία εβδομάδα οι ΗΠΑ γιόρτασαν την επέτειο 40 χρόνων από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στο Φεγγάρι. Μπήκαν σ' αυτή τη διαδικασία να πανηγυρίζουν και συγχαίρουν τους εαυτούς τους. Για σκέψου, δεν ήταν αυτό πολύ φίνο; Ο Άρμστρονγκ, ο Όλντριν, ξέρεις κι ο Κόλινς πάνω εκεί σε τροχιά, γύρω από το φεγγάρι. Δεν είμαστε σπουδαίοι άνθρωποι; Δεν είμαστε μεγαλοπρεπείς; Κοίτα τι κατορθώσαμε.

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω για μερικά πράγματα που κάνανε, για τα οποία μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ πριν. Πήραν τις λίγες φωτογραφίες που είχανε. Και κάνανε μια τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι, -- ο Ρόκ, ο Γουόλτερ Κρόνκαιτ και όλοι τους κοιτούσανε. Κοίτα να δεις, δεν είναι αυτό σπουδαίο; δεν είναι αυτό έξοχο; Βάλαμε μερικούς ανθρώπους στο Φεγγάρι.

Κυρίες και κύριοι, η κυβέρνηση μου, η ΝΑΣΑ, η οποία για πολλούς από μας στις ΗΠΑ, σημαίνει Ποτέ μια Ξεκάθαρη Απάντηση [ο Μπομπ κάνει πάλι λογοπαίγνιο με τη λέξη NASA], προχώρησε προς το να διαγράψει 40 φιλμ από τη ταινία του προγράμματος του Απόλλο -- τη πτήση στη Φεγγάρι, τη πτήση γύρω από το φεγγάρι, τις προσγειώσεις στο Φεγγάρι, τους περιπάτους των αστροναυτών εδώ και εκεί. Διέγραψαν, για όνομα του θεού, 40 κυλίνδρους φιλμ, από εκείνα τα περιστατικά.

Τώρα μιλάμε για μερικά χιλιάδες ξεχωριστά καρέ που τραβήχτηκαν με σκοπό οι ονομαζόμενες "αρχές" να αποφασίσουν τι δεν είχατε δικαίωμα να δείτε. Αχ, προκαλούν αναστάτωση, είναι κοινωνικά απαράδεκτοι, πολιτικά απαράδεκτοι. Γίνομαι έξω φρενών. Είμαι ένας απόστρατος Αρχιλοχίας. Δεν ήμουν ποτέ διάσημος για την υπομονή μου.

Η ιδέα, όταν το αντιλήφθηκα, ότι διέγραψαν 40 κυλίνδρους από φιλμ, που περιείχαν αρκετά χιλιάδες ξεχωριστά πλάνα, σχετικά με αυτό που συνέβη πραγματικά εδώ, εξαγριώθηκα τόσο πολύ, ξέρετε, που θα μπορούσα να χτυπήσω το διευθυντή της ΝΑΣΑ στη μύτη.

Δεν είμαι ο ευκολότερος άνθρωπος. Μ' αρέσει να το λέω στο κόσμο αυτό, σαν τον Χένρυ Χίγγινς στο Ωραία μου Κυρία, έχω την ουσία της ανθρώπινης καλοσύνης με το κιλό σε κάθε μου φλέβα, δηλαδή είμαι ευγενικός άνθρωπος. Αλλά έχω την ικανότητα, τη δυνατότητα να γίνομαι ιδιαίτερα επικίνδυνος και βίαιος. Και αυτά τα ψέματα και αυτές οι συγκαλύψεις που έχω μάθει από πρώτο χέρι στη διάρκεια των χρόνων, στη κυριολεξία με εξοργίζει.

Και ελπίζω ότι εξοργίζουν και σας, γιατί αυτές οι αρχές, αυτοί οι κρετίνοι σε υψηλές θέσεις ισχύος που συνεχίζουν να ξοδεύουν τα χρήματα που δημιουργούν οι Αμερικανοί πολίτες για τον εαυτό τους, τα βάζουν σε δικά τους ιδιωτικά προγράμματα, και μετά λένε  ασύστολα ψέματα για το ποια είναι η πραγματική αλήθεια.

Λοιπόν χάρις στην ιδέα ότι υπήρχαν μερικοί εργαζόμενοι στη ΝΑΣΑ πριν από 40 χρόνια - ακόμη και σήμερα υπάρχουν μερικοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται εκεί, εξαιρετικοί άνθρωποι, τίμιοι άνθρωποι - έχω μερικά φιλμ που τα διατήρησαν, που δεν είχαν καταστραφεί.

Κύριοι, βάλτε την επόμενη φωτογραφία για μένα.[χειροκρότημα]

Αυτή είναι μια φωτογραφία της ΝΑΣΑ. Αυτή είναι το Απόλλο 12, το Απόλλο 12 σύστημα, αριθμός φιλμ 50, αριθμός αρνητικού 7348. Πετούσαν πάνω από το Φεγγάρι πριν τη προσγείωση. Μπήκαν σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι, όπως πολλοί από σας γνωρίζετε. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι μυστικό. Μπήκαν σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι και, ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι, ένας αριθμός ανώμαλων τεχνουργημάτων άρχισαν να εμφανίζονται και να δείχνουν ενδιαφέρον προς αυτούς. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ.

Α.., αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Νιλ Άρμστρονγκ. Ενώ κοιτούσαν έξω από το παράθυρο του μικρού τους σκάφους, αυτό το αντικείμενο πέταξε από δίπλα τους. Υπάρχει το Φεγγάρι στο φόντο, φυσικά, πιο κάτω το αντικείμενο που δίπλα στο παράθυρο του μικρού σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Ο Νιλ πήρε τη Χάζελμπλαντ κάμερα που είχε, την έβαλε μπροστά στο παράθυρο και τράβηξε τη φωτογραφία. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ.

Α.., ΝΑΣΑ Απόλλο 12, φιλμ 51, αρνητικό 8653, κάτι τέτοιο. Τώρα αυτό είναι ένα μεγάλου μεγέθους αντικείμενο.. Αυτό είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα σε διάμετρο που ήρθε δίπλα στη σεληνάκατο και πέταξε δίπλα τους για λίγο. Οι τύποι στο σκάφος του Απόλλο έβαλαν τη κάμερα στο παράθυρο και τράβηξαν μια φωτογραφία του, και πάντα αστειευόμενος έλεγα ότι υπάρχουν τύποι μέσα σ' αυτό που βγάζουν φωτογραφίες του σκάφους της ΝΑΣΑ. Τους φωτογραφίζουμε, μας φωτογραφίζουν. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ.

Φωτογραφία Σύστημα Απόλλο της ΝΑΣΑ νούμερο 14 - Απόλλο 14 - φιλμ 70, αρνητικό, τι είναι -- 9837 ή 9887; Αυτός είναι ο κρατήρας Λάνσμπεργκ πάνω στο Φεγγάρι. Οι τύποι σε τροχιά πάνω από το Φεγγάρι ήταν ιδιαίτερα γοητευμένοι με τον Λάνσμπεργκ. Τους είχε δοθεί ειδική αποστολή να φωτογραφίσουν τον Λάνσμπεργκ, γιατί συνέβαιναν πράγματα στο κρατήρα που δεν ήταν φυσιολογικά. Κάποια κατασκευή ήταν σε εξέλιξη. Υπήρχαν τεράστια συγκροτήματα μέσα στον κρατήρα.

Έτσι ήτανε συγκεκριμένα επιλεγμένοι και εξουσιοδοτημένοι να πάρουν φωτογραφίες από τον Λάνσμπεργκ, για να δούνε αν θα μπορούσαν να βγάλουν άκρη με τι στο διάολο συνέβαινε εκεί κάτω στο κρατήρα του Λάνσμπεργκ. Ενώ κοιτούσαν τον Λάνσμπεργκ, ένα αντικείμενο άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον προς αυτούς και πέταξε δίπλα τους. Τώρα, αυτή η γραμμή είναι μια τεχνητή γραμμή για να σας δείξει τη ... να δώσει την κατεύθυνση στην οποία το αντικείμενο πήγαινε. Αυτό ήταν ένα μεγάλου μεγέθους αντικείμενο που πέρασε πλάι από τη σεληνάκατο του Απόλλο.

Θεέ μου, είμαι τόσο χαρούμενος που μερικές από αυτές σωθήκαν. Ακόμη είμαι θυμωμένος, 40 κύλινδροι από φιλμ, για όνομα του Χριστού, και τις διέγραψαν. Τέλος πάντων, την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Αυτή είναι η ίδια φωτογραφία του Λάνσμπεργκ, αλλά το επόμενο αρνητικό, 9838 του αντικειμένου που πέταξε κοντά τους. Η επόμενη φωτoγραφία.

Α, τώρα μπαίνουμε στο κυρίως θέμα. Θέλω να σας δώσω μονο ένα μικρό κομμάτι από αυτή την ιστορία. Πίσω στις παλιές μέρες της ΝΑΣΑ και των προγραμμάτων Απόλλο, πήρα αυτή τη φωτογραφία από την Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία, την Ιαπωνική ΝΑΣΑ. Έχουν ένα τεράστιο πρόγραμμα σε εξέλιξη εκεί στην Ιαπωνία. Ξέρετε ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι.

Η Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία υπόγραψε ένα συμβόλαιο με τη ΝΑΣΑ πριν από πάρα πολλά χρόνια, για την αγορά κάθε φωτογραφίας που θα έπαιρνε η ΝΑΣΑ στη διάρκεια των προγραμμάτων Απόλλο. Και είμαι σίγουρος ότι οι Ιάπωνες πλήρωσαν ένα μεγάλου μεγέθους ποσό για το συμβόλαιο αυτό. Και όταν γινόταν η επεξεργασία των φιλμ και έβγαιναν οι φωτογραφίες, τις έστελναν στην Ιαπωνία και οι Ιάπωνες είχαν ένα τεράστιο απόθεμα υλικού από τοπικές φωτογραφίες της ΝΑΣΑ. Τις αγόρασαν. Τις πλήρωσαν. Έτσι αυτή η φωτογραφία βγήκε σε κυκλοφορία από την Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία, μπορείτε να την Ιαπωνική γραφή εκεί.

Αυτή τραβήχτηκε από το Απόλλο 13. Τώρα, είστε όλοι εξοικειωμένοι, είμαι σίγουρος, με το Απόλλο 13. Αυτή ήταν η αποστολή που ματαιώθηκε ενώ πήγαινε να προσγειωθεί στο Φεγγάρι και είχαν ένα ατύχημα στη διαδρομή. Δεν μπορούσαν να προσγειωθούν. Με το ζόρι κατάφεραν να γυρίσουν πίσω.

Ενώ είχαν κατεύθυνση προς το Φεγγάρι - εδώ είναι το Φεγγάρι - ορισμένα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν. Μερικά παράξενα αντικείμενα άρχισαν να εμφανίζονται έξω από το παράθυρο του διαστημόπλοιου έτσι οι τύποι πήραν τις Χάζελμπλαντ κάμερες και άρχισαν να παίρνουν φωτογραφίες.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τρία διαφορετικά αντικείμενα. Αυτό μοιάζει σαν ένα κυκλικό αντικείμενο με ένα μεγάλο θόλο από πάνω. Αυτό είναι ένα μικρότερο αντικείμενο με ένα κυκλικό είδος από ένα δισκοειδές σκάφος, αλλά ερχόμενο από το δεξιό περιθώριο της φωτογραφίας είναι αυτό. Την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Εδώ είμαστε. Αυτό είναι μια μεγέθυνση  του θετικού της φωτογραφίας και εδώ είναι μια μεγέθυνση του αρνητικού του αντικειμένου εδώ. Κυρίες και Κύριοι, αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει οκτώ χιλιόμετρα μάκρος. Μπαίνω στο πειρασμό να χρησιμοποιήσω τον όρο μεγάλη  μητέρα. Δεν είναι λογοπαίγνιο επειδή φαίνεται να είναι το μητρικό σκάφος. Είναι γιγαντιαίο, έχει οκτώ χιλιόμετρα μάκρος και εδώ είναι αυτοί οι τύποι της ΝΑΣΑ εκεί πάνω σ' αυτό το μικρό στριμωγμένο θαλαμίσκο του Απόλλο, και κοιτούν έξω από το παράθυρο τους και βλέπουν κάτι που είναι οκτώ χιλιόμετρα μακρύ. Τους ταρακούνησε αυτό λίγο. Και όταν επέστρεψε στη ΝΑΣΑ, αυτές οι φωτογραφίες τους κατατρόμαξαν. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ.

Α, αυτή είναι η επόμενη σειρά. Εδώ είναι το μεγάλο μητρικό [σκάφος] μετακινήθηκε στη μέση της εικόνας και κάτι άλλο έχει έρθει εδώ, το οποίο υπολογίζεται να έχει τρισύμισι χιλιόμετρα
μάκρος. Αλλά αυτό στ' αλήθεια αναστάτωσε του τύπους. Δεν μπόρεσα ποτέ να μάθω πιο από τα τρία μέλη του Απόλλο, της ομάδας του Απόλλο 13 που να παραδέχτηκε αν ποτέ τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες.

Έτσι, όπως γνωρίζετε, οι αστροναύτες του Απόλλο είχαν απειλές κατά της ζωής τους, δεν σας κάνω αστεία. Τους είχαν απειλήσει στα σοβαρά. Απειλήσαν ακόμη και τις οικογενειές τους αν ποτέ αποκάλυπταν οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που γνώριζαν. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ.

Εδώ είμαστε. Εδώ είναι το μητρικό σκάφος; εδώ είναι το άλλο τρισύμισι χιλιόμετρα μάκρος. Εδώ είναι η φωτογραφία του θετικού, εδώ είναι η φωτογραφία του αρνητικού. Αυτό το μητρικό [σκάφος] έχει οκτώ χιλιόμετρα μάκρος. Εδώ πάνω μπορείτε να δείτε αυτό που φαίνεται να είναι δύο κυκλικά αντικείμενα, που ή έρχονται ή αναχωρούν από αυτό το συγκεκριμένο μεγάλο σκάφος.

Μπορώ σχεδόν να κατανοήσω γιατί οι αρχές της ΝΑΣΑ, γιατί η ηγεσία του διαστημικού προγράμματος δεν ήθελαν να βγουν έξω αυτές οι πληροφορίες. Ήταν φοβισμένοι, είχαν μείνει άναυδοι. δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν αυτοί οι ίδιοι και σκέφτηκαν, ότι αν αυτοί δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν, τότε και εσείς δεν μπορούσατε να το αντιμετωπίσετε.

Θα είχαμε κοινωνική αναστάτωση, πιστεύω ότι αυτός είναι ένας από τους όρους που χρησιμοποίησαν. Θα αναστάτωναν [οι πληροφορίες] τη πολιτική σκηνή. Πιστεύω κι αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε. Έτσι φίμωσαν το θέμα και ακόμη είναι φιμωμένο και θα παραμείνει έτσι. Φοβάμαι, για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι οι άνθρωποι σαν εσάς και μένα και τον υπόλοιπο κόσμο εδώ στη σκηνή, με το πιέζουμε και να σκαλίζουμε και να ροκανίζουμε αυτό το ψέμα και τη μυστικότητα, μέχρι, στο τέλος, θα το πετύχουμε. Και, μην το αμφισβητείτε αυτό ούτε λεπτό.

[χειροκρότημα]

Α, τώρα θα σας δείξω μια φωτογραφία η οποία νομίζω ότι θα σοκάρει λίγο. Το 1980, η ΝΑΣΑ -- Ποτέ μια Ξεκάθαρη Απάντηση [λογοπαίγνιο] -- εκτόξευσε το πρόγραμμα Βόγιατζερ στο Κρόνο. Εκτόξευσαν αυτό το μικρό μηχανικό διαστημικό σκάφος γεμάτο με κάμερες, φίλμ και τα λοιπά. Ήθελαν να πάνε στο Κρόνο γιατί κάτι υπήρχε σε εξέλιξη στους δακτύλιους του Κρόνου που δεν είχε νόημα. Κάποια αφύσικα περιστατικά συνέβαιναν στο Κρόνο, κοντά στο Κρόνο, πάνω στο Κρόνο.

Έτσι εκτόξευσαν το Βόγιατζερ το 1980. Οι φωτογραφίες που έφεραν πίσω από το Βόγιατζερ ήταν τόσο συνταρακτικές και τόσο σοκαριστικές που τις κλειδώσανε σε χρηματοκιβώτιο. Ευτυχώς συνάντησα και δημιούργησα μια φιλία με ένα συνταξιούχο επιστήμονα της ΝΑΣΑ με το όνομα Νόρμαν Μπέργρουν.

Ο Νόρμαν Μπέργρουν εργάστηκε για τη ΝΑΣΑ για περίπου 30 χρόνια. Ήταν ένας τεχνικός, ένας επιστήμονας του προγράμματος του Βόγιατζερ στο Κρόνο το 1980. Ο Νόρμαν αποφάσισε, αφού περίμενε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τη ΝΑΣΑ και τις αρχές να είναι ειλικρινείς και τίμιοι και αποφασιστικοί και να πουν τι βρήκαν στην αλήθεια στο Κρόνο. Και ο Νόρμαν απογοητεύτηκε τόσο πολύ που έγραψε ένα βιβλίο. [σημ. μεταφρ.: The Ringmakers of Saturn]

Νομίζω ότι δεν μπορούσε να το δημοσιεύσει στις ΗΠΑ, κανένας Αμερικανός εκδότης δεν ήθελε ούτε να το ακουμπήσει. Ο Νόρμαν Μπέργρουν έπρεπε να πάει στη Σκωτία, για όνομα του θεού, στο Αμπερντήν, για να δημοσιεύσει το βιβλίο του. Και το δημοσίευσε. Το πέτυχε. Είναι μεγαλοφυές, είναι ένα θαυμάσιο έργο, και τα αντικείμενα που φωτογράφησαν κοντά στο Κρόνο εμφανίστηκαν δημοσιευμένα για πρώτη φορά.

Αυτό είναι ο A-δακτύλιος του Κρόνου. Νομίζω ότι είστε όλοι εξοικιωμένοι με το πως μοιάζει ο Κρόνος, είναι ένας όμορφος πλανήτης. Είναι ένας γίγαντας, αλλά έχει δακτύλιους ολόγυρα του. Λοιπό αυτό είναι ο Α-δακτύλιος και εδώ είναι το αντικείμενο που είναι αυτό-φωτιζόμενο, ολοφάνερα τεχνητό, μεγαλύτερο από το Φεγγάρι μας, που φαίνεται να κινείται ολόγυρα διαμέσω των δακτυλίων του Κρόνου και ανάμεσα στα φεγγάρια του Κρόνου. Και ο Κρόνος έχει δύο δωδεκάδες φεγγάρια.

Αυτό το αντικείμενο εδώ, όπως έχω πει, μεγαλύτερο από το Φεγγάρι μας, κινείται ολόγυρα απ' ότι φαίνεται είναι κάτω από νοήμονα έλεγχο μέσα στους δακτύλιους του Κρόνου. Τώρα, προσπαθήστε για μια στιγμή, αν μπορείτε, να φανταστείτε ένα είδος τεχνολογίας η οποία είναι ικανή να κατασκευάσει κάτι μεγαλύτερο από το Φεγγάρι μας, που είναι τεχνητό, και μπορεί να κινείται τριγύρω σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και έχει αρκετές χιλιάδες τύπους μέσα του. Αυτό είναι σοκαριστικό για μερικούς ανθρώπους. Την επόμενη φωτογραφία παρακαλώ. 

Α, αυτό είναι το κερασάκι στη τούρτα [pièce de résistance], υποθέτω, όπως λένε και οι Γάλλοι. Εδώ έχουμε άλλο ένα αυτό-φωτιζόμενο, τεχνητά κατασκευασμένο αντικείμενο, κυκλικό σε σχήμα, μεγαλύτερο από το Φεγγάρι μας το οποίο επίσης κινείται εδώ, εκεί και παντού διαμέσω των δακτυλίων του Κρόνου και ανάμεσα στα φεγγάρια του Κρόνου. Ξέρετε, σίγουρα υπάρχει νοημοσύνη μέσα σ' αυτό το σκάφος.

Αλλά αυτό είναι το ένα που πραγματικά πέταξε τους ανθρώπους της ΝΑΣΑ στο πρόγραμμα Βόγιατζερ έξω από το νερό. Αυτό το αντικείμενο - αυτό είναι ένα αντικείμενο μάγκες - έχει 3.500 χιλιόμετρα μάκρος. Έχει 700 χιλιόμετρα διάμετρο, και είναι τεχνητά κατασκευασμένο...ο Νόρμαν τα αποκαλεί ελεκτρομαγνητικό όχημα. Αυτός λέει ότι απ' ότι φαίνεται αυτό δημιουργεί τους δακτύλιους. Αυτός είναι ένας από τους δακτύλιους του Κρόνου. Νομίζω ότι είναι Β-δακτύλιος. Ο Μπέργρουν λέει ότι σκέφτηκε ότι πιθανόν αυτά να δημιουργούν τους δακτύλιους. Και εγώ είπα: Νόρμαν, πρέπει να λάβεις υπ' όψη τη πιθανότητα ότι μπορεί να κάνουν εξόρυξη στους δακτύλιους.

Νομίζω ότι οι δακτύλιοι πιθανόν να είναι πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες, πιθανόν σε ορυκτά, και ένας τόσο απίστευτα προηγμένος πολιτισμός, νομίζω ότι θα μπορούσε να βρει ένα σύστημα για να κάνει εξόρυξη σ' αυτούς τους δακτύλιους από όλα τα ορυκτά που περιέχουν, και να τους αξιοποιήσει γιατί το διάστημα είναι γεμάτο με πλούτο. Ενέργειες παντός είδους. Ποτέ δεν θα πρέπει να ανοίξουν άλλη τρύπα στο έδαφος όπως κάνουμε εμείς εδώ κάτω. Το διάστημα είναι γεμάτο με ενέργεια.

Αυτό έχει 3.500 μάκρος και εδώ σ' αυτή την άκρη, φαίνεται να υπάρχει κάτι σαν εξάτμιση ή λάμψη από κάποιο είδος ενέργειας. Είναι το αποτέλεσμα των κινητήρων κάποιου είδους μέσα σ' αυτό το πράγμα. Αλλά, ότι και να κάνει, είναι εκεί, και είναι η εκπροσώπηση και η αναγνώριση μιας προηγμένης νοημοσύνης.

Και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν θέλουν να γνωρίζετε -- ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι και έχουμε σχέση με μια νοημοσύνη η οποία είναι πολύ υπεράνω από τη δική μας. Κοιτάζουμε και μιλάμε σχετικά με αυτό που είναι γνωστό ως Πολιτισμός Τύπου 2.

Τώρα , για το δικό σας ενδιαφέρον -- υποψιάζομαι ότι όλοι σας το υποψιάζεστε αυτό -- αλλά είστε όλοι σας μέλη ενός πολιτισμού Τύπου 0-0. Μετά από μας, ελπίζοντας σε ένα ή δύο αιώνες, μπορεί να γίνουμε Τύπου 1. Αλλά αυτή είναι η εκπροσώπηση ενός Τύπου 2 πολιτισμού.

Ο Μιχίο Κάκου, ο διάσημος Ιαπωνο-Αμερικανός φυσικός στη Νέα Υόρκη, έκφρασε αυτή την ιδέα για τους Τύπους 00, 1, 2, 3, 4  και 5 του είδους των προηγμένων κουλτούρων και πολιτισμών που πιθανόν να συναντήσουμε εκεί έξω. Λοιπό, εμείς πιθανόν να συναντιώμαστε εκεί έξω, τους έχουμε ήδη συναντήσει. Είναι εκεί. Είναι αναμεσά μας.

[Σημ.επιμ. : Οι Τύποι1 μέχρι 5 πολιτισμοί πρώτα διανοήθηκαν από ένα Ρώσο, Nikolai Kardashev]

Έτσι, έχω φέρει περίπου 15 ή 20 από αυτές τις φωτογραφίες, αλλά απλά δεν μου το επιτρέπει ο χρόνος, δεν έχω το χρόνο για να σας τις δείξω όλες. Έτσι, έχω δείξει μερικές εδώ και νομίζω ότι έχω κινήσει τη περιέργεια σας. Και, νομίζω οι πιο πολλοί από σας είσαστε πολύ έξυπνοι άνθρωποι και καταλαβαίνετε ότι σας έχουν ξεγελάσει. Γνωρίζετε ότι σας έχουν πει ψέματα. Δεν είστε χαζοί και νομίζω ότι ξέρετε ποιοι είστε και γιατί είστε εδώ και που πάτε.

[χειροκρότημα] Την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Α, αυτή η φωτογραφία πάρθηκε από το διαστημικό όχημα του Μάρινερ που εκτοξεύσαμε πριν από μερικά χρόνια.
Αυτή είναι μια φωτογραφία ενός συγκροτήματος στην επιφάνεια του Άρη. Τώρα, αυτό το συγκρότημα βρίσκεται στον Ισημερινό, και είναι στην Επιφάνεια, και αυτοί από μας που το έχουμε μελετήσει και συζητήσει μεταξύ μας, το ονομάζουμε το αεροδρόμιο.

Εγώ είπα ότι αυτό είναι το πάρκινκ (η επίπεδη οβάλ περιοχή). Αυτό είναι το διοικητικό κτήριο εδώ (ανυψωμένη ημι-κυκλική περιοχή δίπλα στα αριστερά του οβάλ). Αυτός είναι ο τερματικός σταθμός (κατασκευή ακριβώς πίσω από την επίπεδη οβάλ περιοχή), και φαντάζομαι ότι είναι ένα συγκρότημα γεμάτο κίνηση, ξέρετε, με σκάφη να πηγαινοέρχονται, αλλά δεν είναι ένα αεροδρόμιο.

Είναι πιο πιθανόν ένα διαστημοδρόμιο. Είναι στην επιφάνεια και στον ισημερινό του Άρη. Και αν ποτέ ενδιαφέρεστε να εκτοξεύσετε ένα όχημα από ένα πλανήτη, το βάζετε στον ισημερινό και έχετε το πλεονέκτημα της περιφοράς του πλανήτη για να βοηθήσει στην εκτόξευση του οχήματος σας. Μπορείτε να αδράξετε τη φορά της κίνησης του πλανήτη και σας βοηθάει να ανεβάσετε αυτό το πράγμα από το έδαφος. Έτσι, είναι ακριβώς στον ισημερινό, είναι στην επιφάνεια και είναι τεράστιο σε μέγεθος.

Έτσι ίσως να είναι το πάρκινκ, δεν ξέρω. Μπορεί αυτό να είναι το κτήριο διοίκησης, αλλά υπάρχει κάτι που συμβαίνει, στον Άρη, και πηγαίνω μπρος πίσω με τον Ρίτσαρντ Χόγγλαντ για χρόνια τώρα, ενώ ο Ρίτσαρντ, τον οποίο οι πιο πολλοί γνωρίζετε, είναι πεπεισμένος ότι ο Άρης είναι καλυμμένος από ερείπια. Λοιπόν, είναι. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο ερείπια. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν, στο πλανήτη αυτό, στην επιφάνεια, κάτω από την επιφάνεια, και ασταμάτητα. Την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Α, αυτή είχε δημοσιευτεί από ένα Γερμανικό περιοδικό αλλά αυτή είναι μια Σοβιετική φωτογραφία. Αυτή είναι από το διαστημόπλοιο τους Φόβος 2. Αυτή είναι μια πόλη κάτω από την επιφάνεια του Άρη, που έχει το μέγεθος του Σικάγου. Το Σικάγο είναι μια από τις μεγαλύτερες μας πόλεις. Αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο Σικάγο.

Αυτή είναι κάτω από την επιφάνεια. Μπορείτε να δείτε το τετράγωνο της πόλης ... διαιρεμένα εδώ  τμήματα των συνοικιών ή οτιδήποτε είναι, αλλά παράγουν μια πτεράστια ποσότητα θερμότητας. Και τα εντοπίσαν αυτά με υπέρυθρες όταν το Φόβος πετούσε γύρω από τον πλανήτη φωτογραφίζοντας  σαν τρελό. 

Οι Σοβιετικοί ήταν αρκετά ανοικτοί σχετικά με τη δημοσίευση ορισμένων από τις φωτογραφίες τους, αντίθετα με τις ΗΠΑ, όπου το ψέμα έχει γίνει καλή τέχνη. Μην μου μιλάτε για τους πολιτικούς. Το Φόβος 2, η πόλη στον Άρη, κάτω από την επιφάνεια, μπορείτε να δείτε τους δρόμους, Μπρόντγουεη, Φέρστ Άβενιου, οτιδήποτε.
 Άνθρωποι έχουν πει: λοιπόν, ποιος είναι εκεί;
Και εγώ λέω: Για όνομα του θεού, είναι οι Αριανοί που είναι εκεί!
Τι χαζή ερώτηση να ρωτήσει κανείς: Ποιος είναι εκεί;

[χειροκρότημα] Την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Λοιπόν, τη λατρεύω αυτή τη φωτογραφία -  η Γη. Την λατρεύω αυτή την κυρία. Οι απόγονοι σας και οι δικοί μου την αποκαλούσαν Γαία. Ήταν θηλυκή. Ήταν μια θεά. Ήταν ιερή. Αυτή η πανέμορφη κυρία έχει αναπνευστικό σύστημα, έχει κυκλοφοριακό σύστημα και έχει μια καρδιά. Είναι η πηγή ζωής μας σ' αυτό το πλανήτη. Την χρειαζόμαστε. Την χρειαζόμαστε τώρα. Δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν υπήρχε αυτή. Μιλάμε για ιερή  πατρίδα: η Μέκκα, η Ιερουσαλήμ, εδώ, εκεί, παντού. Αυτή είναι η ιερή πατρίδα, άνθρωποι -- αυτός ο αγαπημένος πλανήτης στον οποίο ζούμε. Την επόμενη φωτογραφία, παρακαλώ.

Σας μίλησα νωρίτερα για το γεγονός ότι τα εγγόνια σας, δισέγγοπνα σας και λοιπά -- οι γενεές που ακόμη δεν ήρθαν -- έχουν την μοίρα τους στα αστέρια. Και στο μεταξύ, θα πάνε εκεί έξω και θα απαιτήσουν δικαιωματικά τη θέση τους σ' αυτή την απέραντη κοινότητα από ζωή. Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό και μπορείτε να το δεχτείτε αυτό με μια σιγουριά και αλήθεια που φτάνει πέρα από κάθε αμφιβολία.

Το πεπρωμένο αυτού του είδους και αυτής της φυλής, αυτή η ενοχλητική κλίκα μαιμούδων, είναι στ' αστέρια και εκεί είναι το πεπρωμένο σας. Θέλω να το καταλάβετε αυτό και να έχετε λίγη ελπίδα, και μην μελαγχολείτε, γιατί πρόκειται να περάσετε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές στα λίγα χρόνια που έμειναν προς στο μέλλον.

Πηγαίνουμε μέσα από αυτή τη μετάβαση, αυτή τη μεταμόρφωση, αυτή την ανυπέρβλητη μεταμόρφωση σε ένα άλλο είδος, σε μια άλλη φυλή. Και, αν θυμάστε τη δική σας εφηβεία, ήταν οδυνηρά χρόνια. Το είδος, η φυλή, περνάει την εφηβεία, αλλά δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε κάποιους που μας βοηθούν.

Έχουμε μια οικογένεια εκεί έξω που μας βοηθάει και μας βοηθούν για πολύ καιρό. Προσπαθήσαν να μας δίνουν κουράγιο και να μας γαλουχήσουν και να μας δείξουν τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε, γιατί είμαστε ενοχλητικά έφηβα παιδιά, και περνάμε αυτή τη μεταμόρφωση.  Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το αναπόφευκτο πεπρωμένο και την αλήθεια της ανθρώπινης φυλής.

Ποιπόν, θέλω να παραθέσω κάτι για σας αν κάνετε υπομονή μαζί μου εδώ. Ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς, ποιητές, ήταν ένας άνδρας που θαυμάζω για χρόνια: Ο Κόμης Λέο Τολστόι. Ο Τολστόι είπε ότι υπάρχει κάτι στο ανθρώπινο πνεύμα που θα επιβιώνει και θα επικρατεί. Αυτό που θα επιβιώνει και θα επικρατεί είναι ένα μικρό λαμπρό φως στη καρδιά ενός ανθρώπου που δεν θα σβήσει όσο και σκοτεινός ο κόσμος να γίνεται. 

Και στα επόμενα χρόνια όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα και συμβούν οικονομικά προβλήματα, ακόμη θα υπάρχουν αναταράξεις, φόβος, ελπίδα. Και δυστυχώς, φοβάμαι, ότι ακόμη θα υπάρχει αίμα στους δρόμους, εδώ, εκεί και παντού. Αυτή η έξοδος από την εφηβεία δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Αλλά τι κάνεις όταν περνάς πέρα από την εφηβεία; Μπαίνεις στην ενηλικίωση. Μεγαλώνεις. Και εμείς μεγαλώνουμε.

Λοιπόν, κυρίες και κυριοι, το ταξίδι μου έφτασε στο τέλος του, αλλά για πολλούς από σας το ταξίδι μόλις ξεκινάει. Και θέλω να σας δείξω κάτι σε σας πριν φύγω από τη σκηνή αυτό το απόγευμα. Δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινός γίνει ο κόσμος, να είστε σίγουροι, όπως είπε ο Τολστόι, υπάρχει μια σπίθα, υπάχει μια φλόγα που καίει στις καρδιές σας που δεν θα σβήσει και δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινός ο κόσμος θα γίνει.

Και όπως το ταξίδι έρχεται στο τέλος, και για μερικούς από σας το ταξίδι μόλις ξεκινάει, θέλω να σας το πω με ένα όρο που εγώ νομίζω ότι θα ήταν πέρα για πέρα κατάλληλος - εσείς οι Ισπανοί έχετε μερικές πολύ όμορφους όρους στις λέξεις σας - Vayia Con Dios. [σημ. μετ: Στην ευχή του θεού]

[χειροκρότημα]

Δεν έχω έρθει πριν στην Ισπανία, αλλά ειναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Σας αγαπώ μάγκες και τώρα μαθαίνω να αγαπώ τους Ισπανούς. Στα Ιταλικά έχω μάθει να λέω αυτό και θα σας το πω και καταλαβαίνω ότι θα καταλάβετε το νόημα. Κλείνοντας θέλω να πω σε όλους σας:Keom  [Ed. note: phoenetic!]
                                                                                                                                                    
[χειροκρότημα]

Κέρρυ Κάσιντυ (KΚ): Όλοι σας, είμαι η Κέρρυ Κάσιντυ, από το Πρότζεκτ Κάμελοτ

Αυτός είναι ο Χένρυ Ντίκον.

Ο Χένρυ έχει κάτι να πει στον Μπομπ. Μπομπ; Αυτός είναι ο Χένρυ Ντίκον και θέλουμε να πούμε κάτι εδώ. Αυτός είναι ο Χένρυ Ντίκον από το Πρότζεκτ Κάμελοτ γι αυτούς από σας που είστε γνώριμοι με την ιστοσελίδα μας. Είναι εδώ σήμερα, και είναι στο συνέδριο. Έχει κάτι που θα ήθελε να πει, Μπομπ, για τον Άρη.

Χένρυ Ντίκον (ΧΝ): Δεν έχω λέξεις, αλλά ο Μπομπ εξέφρασε όλα που θα μπορούσα να πω και μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί εργαζόμουνα σε Άκρως Απόρρητα για 30 χρόνια, υπεράνω άκρως απόρρητα. Μοιραζόμαστε κοινό παρελθόν, αλλά μολις τον γνώρισα πρόσφατα εδώ και μπορώ να πω μόνο αυτό: Ναι, υπάρχει ζωή στον Άρη. Υπάρχουν βάσεις στον Άρη. Έχω πάει εκεί.

[χειροκρότημα]

ΜΝ: Δεν μπόρεσα ούτε καν να αρχίσω να σου λέω για μερικά από τα πράγματα που ήθελα να μοιραστώ αυτό το απόγευμα σχετικά με το ποιος και τι είναι στο Φεγγάρι, και στον Άρη τα οποία γνωρίζει ο Χένρυ.

ΧΝ: Είναι μεγάλη ιστορία, όπως είπε. Δεν υπάρχει ο χρόνος για να το καταφέρουμε αυτό. Εκτός ότι είναι μια θετική ιστορία, δεν είναι μια που να προκαλεί φόβο. Έδειξε μια φωτογραφία της Μητέρας Γης και αυτή γεννάει και υπάρχουν οι πόνοι της γέννας, αλλά υπάρχει ένα παιδί που γεννιέται. Και απλά ξεχάστε το φόβο, γιατί απλά είναι στ' αλήθεια κάτι το προσωρινό.

ΚΚ: Να τη.

ΧΝ: Λοιπόν μια φίλη μου,  η Αντζέλικα, που κανείς δεν ξέρει, τον ονομάζει ο σμαραγδένιος πλανήτης και είναι ζωντανός. Ναι, είναι πάρα πολύ ζωντανός. Είμαστε ένα κομμάτι αυτής της λυγερής μορφής ζωής και η ζωή απλώνεται πέρα για πέρα σ' όλο το γαλαξία και η υπόλοιπη οικογένεια σας περιμένει και περιμένει σιωπηλά στο παρασκήνιο. Και ήμουνα αρκετά τυχερός ώστε να μπορέσω να γνωρίσω την οικογένεια η οποία όχι μόνο ζει εδώ στη Γη για πάρα πολύ καιρό, πολύ καιρό πριν ακόμη εγώ άρχισα να εργάζομαι για τη κυβέρνηση, γι αυτό σε ευχαριστώ.

KΚ: Σ' ευχαριστώ. Χένρυ Ντίκον, για αυτούς από σας που δεν γνωρίζουν …

ΜΝ: Κυρίες και κύριοι … είμαι ακόμη στον αέρα εδώ;

Εκφωνητής: Είστε ακόμη στον αέρα.

Θεατές: Πες μας για τον Άρη και το Φεγγάρι. Άσε τα διαλείμματα. [Η Κέρρυ γελάει]

ΜΝ: Θα μοιραστώ μια μικρή ιστορία μαζί σας πριν τελειώσει ο χρόνος μου και θα ζητήσω από τους κυρίους  να με αντέξουν και να μου δώσουν μερικά λεπτά.[χειροκρότημα]

Αυτό είναι για τον Χόγγλαντ. [γέλια] Παρευρέθηκα στη τελετή αποστράτευσης του γιου μου στην Ουάσιγκτον το Νοέμβριο. Το αγόρι μου μπήκε σε αποστρατεία το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον σαν σμηναγός στο ναυτικό των ΗΠΑ μετά από 30 χρόνια υπηρεσία. Και ενώ βρισκόμουνα στο πάρτι της αποστράτευσης, το δωμάτιο ήταν γεμάτο από Ναύαρχους και στρατηγούς και απόστρατους αντιπλοίαρχους και ταγματάρχες και λοιπά. Και είχαμε όλοι κάτι δροσερό στο χέρι και όλοι τριγυρνούσαμε μεταξύ μας φιλικά και χαλαρά, ξέρετε.

Ένας απόστρατος επιστήμονας του ναυτικού, του οποίου το όνομα θα μείνει κρυφό, ήρθε κοντά μου, με ακούμπησε και μου είπε: Σε ξέρω.

Και εγώ είπα: Ναι, είμαι ο πατέρας του Έρικ.

Όχι, όχι, όχι., είπε: Σε ξέρω. Είσαι αυτός ο περιβόητος απόστρατος Αρχιλοχίας με το μεγάλο στόμα.

Και εγώ είπα: Ναι, θα συμφωνήσω μ' αυτό.

Αυτός είπε: Πρέπει να μοιραστώ κάτι μαζί σου πριν τελειώσει αυτό το πάρτι.

Και είπε: Αποστρατεύτηκα πριν από μερικά χρόνια. Η τελευταία μου δουλειά ήταν σε ένα κυβερνητικό εργαστήριο στη Νεβάδα μερικά χιλιόμετρα από το Λας Βέγκας. Είμαι ένας φυσικός  στη σύντηξη πλάσματος, αυτή είναι η ειδικότητα μου. Αυτή ήταν η εκπαίδευση μου, η κατάρτιση μου , το επάγγελμα μου.

Μιας και δεν είμαι επιστήμονας, είπα: Πως; Πως; Ένας φυσικός στη σύντηξη πλάσματος;

Αυτός είπε: Ναι. Εργάστηκα σ' αυτό το εργαστήριο έξω από το Λας Βέγκας. Δεν είναι γνωστό. Είναι σχεδόν μυστικό. Εργάστηκα για πέντε χρόνια με δύο τύπους οι οποίοι δεν είναι από εδώ. Ήταν από κάπου αλλού. Ήταν πολύ ευχάριστοι. Ήταν επιστήμονες, εργαζόταν μαζί μας. Μας βοηθούσαν. Μας ενθάρρυναν και μας πρόσφεραν ιδέες και πιθανότητες και το ένα και το άλλο σχετικά με τη σύντηξη πλάσματος, η οποία είναι απεριόριστη ενέργεια για πάντα.

Και είπε: Τους γνώρισα πολύ καλά. Είπε: Μετά από μερικά χρόνια πήγα σ' έναν από αυτούς και του είπα, "Εσείς τι γνώμη έχετε για μας τα ανθρώπινα πλάσματα;"

Και αυτός ο τύπος από το "κάπου" είπε: "Λοιπόν, αφού ρώτησες, εμείς νομίζουμε ότι - πως το είπε; - Μια πρωτόγονη, άγρια και επικίνδυνη φυλή." [γέλια]

Και ο επιστήμονας είπε: Έπρεπε να συμφωνήσω μαζί του. Αυτοί είμαστε. Είμαστε μια πρωτόγονη, άγρια και επικίνδυνη φυλή τη παρούσα στιγμή.

Ο άλλος τύπος στεκόταν εκεί και άκουγε. Ήταν κι αυτός επίσης από κάπου αλλού. Και είπε: "Επίσης έχετε άσχημη μυρωδιά. [γέλια] Εσείς οι άνθρωποι μυρίζετε άσχημα. Δεν είναι τίποτα το προσωπικό όμως. Βρίσκουμε ότι έχετε άσχημη μυρωδιά."

Και ο επιστήμονας είπε: Η πρώτη μου σκέψη ήταν, ξέρεις, μήπως δεν έβαλα αποσμητικό σήμερα το πρωί, ίσως.

Και προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια ψυχική μυρωδιά επάνω μας την οποία εντόπιζαν και την έβρισκαν τρομερά προσβλητική. Έτσι ήταν σαν χτύπημα στο πρόσωπο γιατί, όταν ήμουν παιδί μεγαλώνοντας, η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: Μόνο να μπορούσαμε να δούμε τους άλλους, όπως οι άλλοι μας βλέπουν.

Θα βοηθούσε πολύ αν αναπτύσσαμε την ακεραιότητα μας και το χαρακτήρα μας και όλα αυτά, και αυτό το σχόλιο της γιαγιάς μου μου έδωσε να καταλάβω, ότι το μαθαίναμε κατευθείαν από τη πηγή, διαμέσου ενός από τους μακρινούς συγγενείς μας ότι: είστε πρωτόγονοι, άγριοι και επικίνδυνοι, αλλά επίσης μυρίζετε άσχημα.

Νόμισα ότι αυτό ήταν αστείο και το μοιράστηκα με τη Γκόγκο και αυτή είπε: Σε παρακαλώ να το συμπεριλάβεις αυτό στη παρουσίαση σου. Λοιπόν Γκόγκο, να είσαι καλά. Το έκανα για σένα, το ξέρεις.

Καληνύχτα σε όλους σας. [χειροκρότημα]

ΧΝ:  Μια πρόταση. Έχει άμεση σχέση με αυτό που είπε ο Μπομπ. Αν επιθυμείτε επαφή, ανεβάστε το ηθικό σας. Αυτό είναι που θέλουνε γιατί δεν θέλουν σχέση μαζί σας όταν είστε άγρια θηρία. Είναι τόσο απλό. Απλά χαλαρώστε και να είστε χαρούμενοι και βοηθάτα ο ένας τον άλλο. Είναι ένα απλό μήνυμα.

ΜΝ: Σ' ευχαριστώ, Χένρυ.

ΧΝ:  Σ' ευχαριστώ. [χειροκρότημα]

ΚΚ: Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Χένρυ Ντίκον, είναι στην ιστοσελίδα μας. Έχουμε πολλά μεγάλα κείμενα συνεντεύξεων όλα σχετικά με το ποιος είναι, λίγα σχετικά με το που εργάστηκε, και όλα τα σχετικά με τον Άρη. Επίσης έχουμε ένα βίντεο που λέγεται Jumproom to Mars, στο οποίο ο Ντέιβιντ Γουίλκοκ, ο Μπιλ Ράιαν και εγώ συζητούμε για μερικά από αυτά που μας έχει πει. Κοιτάμε για, ίσως δεκαπέντε λεπτά, ίσως μισή ώρα αύριο όταν ο Χένρυ Ντίκον θα σας μιλήσει και ίσως να σας πει μερικές λεπτομέρειες, Σας ευχαριστώ.

ΜΝ: Επιτρέψτε μου να προσθέσω ακόμη μια ακόμη πρόταση. [γέλια] Πρέπει να το προσθέσω κι αυτό. Έχω ταξιδέψει σ' όλο το πλανήτη και έχω μιλήσει σε συνέδρια σ' όλο το κόσμο και παντού στις ΗΠΑ. Ποτέ δεν έχω παραβρεθεί σ' ένα συνέδριο τέτοιας φύσεως χωρίς να βρίσκονται τουλάχιστο ένας και γενικά δύο, απο τους άλλους ανάμεσα στους θεατές.

Θέλω να το σκεφτείτε αυτό και να κοιτάξετε τριγύρω σας και να ξέρετε ότι ανάμεσα σας...[γέλια] έχετε φίλους σε υψηλές θέσεις, και είναι ανάμεσα σας, και έχω μάθει στη διάρκεια των χρόνων να τους αναγνωρίζω.

ΧΝ: Είναι η οικογένεια σας.

ΜΝ: Ακριβώς, είναι η οικογένεια μας. Αλλά σαν τον Ίνγκο Σουόν, έχω αναπτύξει μια διαισθητική ικανότητα να τους εντοπίζω και να τους αναγνωρίζω και τώρα μου έρχονται σε συνέδρια και μου συστήνονται. Δεν υπάρχουν όρια. Η ζωή είναι απεριόριστη και αιώνια. Ο θεός να είναι μαζί σας, και θα σας πω καληνύχτα αυτή τη φορά.

[χειροκρότημα]

 

πατήστε εδώ για το βίντεο της παρουσίασης

Υποστηρίξτε το Πρότζεκτ Άβαλον - κάντε μία δωρεά:

Donate

Οι δωρεές δεν εκπίπτουν από τη φορολογία των Αμερικανών πολιτών.  

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.
Η γενναιοδωρία σας μας επιτρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας. 

Μπιλ Ράιαν

bill@projectavalon.net


unique visits