Zoek

__________________________________________________________

Jim Marrs

Deze pagina is een geformatteerde versie van de oorspronkelijke publicatie van Project Camelot


De opkomst van het Vierde Rijk in Amerika
Laughlin, Nevada, februari 2009

INLEIDING

Jim Marrs (JM):  ...en het was onderweg naar de drukkerij, maar toen zei iemand ergens gewoon: Nee. En toen hield het op.

Bill Ryan (BR):  Ik heb ongedocumenteerde informatie voor je, Jim, waarover we het straks kunnen hebben, als je wilt.

JM:  Goed.

BR:  Ik heb zwart op wit staan van Kit Green – dat het remote viewing programma nooit werd opgeheven, maar dat het ondergronds is gegaan...

JM:  Ja.

BR:  ...met het gebruik van drugs, hypnose en electronica. Ik heb dit zwart op wit staan. Maar misschien is het oud nieuws.

Kerry Cassidy (KC):  Dat is oud nieuws voor Jim...!

JM:  Het is echt te gek, dat zeg ik je. Ik kan je dit zeggen: als je iemand in de regering vraagt: Hebben jullie een afdeling remote viewing? Zeggen ze: Nee. En ik denk dat ze technisch gelijk hebben. Want als je zegt, het is ondergronds gegaan, wat ze hebben gedaan is alles verspreiden. Dus al die verschillende organisaties, zoals Navy SEALS, Army Rangers en de DEA en zo, beschikken allemaal over remote viewers.

BR:  Mm hm.

KC:  Dat is waar.

JM:  Maar het is niet... ze zijn niet... Ze hebben geen vastgesteld, weet je wel, officieel programma met remote viewers, ze hebben ze gewoon allemaal door elkaar bij al die anderen zitten.

BEGIN VAN HET INTERVIEW

KC:  Dit is Project Camelot – Kerry Cassidy en Bill Ryan – en we zijn hier met Jim Marrs. Hij is een heel bekend schrijver; een goede onderzoeker. Hij heeft verscheidene bekende boeken geschreven, zeer succesvolle boeken: Crossfire en Rule by Secrecy en Alien Agenda en The Rise of the Fourth Reich.

En we zijn eigenlijk hier om met Jim te spreken over De opkomst van het Vierde Rijk. [rechtstreeks tegen Jim] We zullen ons op dat gebied concentreren, maar we willen de hele kaart zien, want ik weet dat de geheimen van remote viewing iets is, waarmee je heel, heel bekend bent, en...

Je hebt het hele scala besproken – het is echt verbazingwekkend – en je doet dat op een zeer samenhangend wijze. Het is heel goed te volgen. Ik denk dat niemand een van je boeken kan lezen en kan zeggen: Nou, dat is het meest vreemde, dat ik ooit heb gehoord, het is niet waar. Volgens mij kun je alles staven, waarover je iets hebt te zeggen. Je bent oorspronkelijk journalist geweest, klopt dat?

JM:  Ben ik nog steeds. [lacht]

KC:  Goed. Je werkt nog steeds, een bezige journalist...

JM:  Klopt.

KC:  ...behalve je boeken, en...

JM:  Er zijn helaas geen echte tijdschriften meer te vinden; [lacht] alleen nog distributiesystemen van bedrijfsreclame.

KC:  Ja, absoluut. En je wordt over het algemeen ook beschouwd als een deskundige van de moord op Kennedy, toch?

JM:  Ja, daarin bijt ik me vast als een werkende krantenjongen in het gebied van Fort Worth in Dallas en dan ga ik helemaal terug naar de jaren '60.

KC:  Verbazingwekkend. Dus je zit ook in het circuit, je spreekt op diverse conferenties, en we zijn vandaag hier in Laughlin – waar het UFO Congres wordt gehouden – en je hebt zojuist een geweldige toespraak gegeven.

Dus wat we willen doen is praten over waar Amerika volgens jou naartoe gaat, iets over de achtergrond te weten komen – de achtergrond, de Nazi's enzovoort – en waarover je spreekt in je nieuwste boek. En dan ook weer een rondje terug maken en een beetje praten over UFOs, de geheimhouding, en over datgene wat misschien de toekomst te zien geeft.

BR:  Ik heb een vraag van mezelf, die ik eraan kan toevoegen, en dat is: waarom zou iemand spreken over De opkomst van het Vierde Rijk op een UFO conferentie? Wat dacht je daarvan?

JM:  [lacht]

KC:  Nou goed, en ik moet zeggen, dat we in een interessante tijd leven op dit moment, die in feite deze vragen voortbrengt waarvan ik denk... zelfs niet alleen gewoon UFO-gekken, maar politieke kenners, de man van de straat; iedereen stelt vragen over zijn realiteit op het ogenblik, ik denk...

JM:  Ik denk...

KC:  ...en waarom wat in Amerika gebeurt doorgaat.

JM:  Ik denk dat je volstrekt gelijk hebt. Vanwege de instortende economie en omdat zoveel mensen wakker worden en zich realiseren dat het niet uitmaakt of ze stemmen op democraten of republikeinen, omdat ze toch dezelfde socialistische programma's krijgen, gaan ze zich nu realiseren dat er een totaal ander wereldbeeld bestaat dan datgene wat ze door de massamedia krijgen voorgeschoteld.

En dus is de vraag waarom ik praat over Het Vierde Rijk op een UFO Congres? Ik denk dat het antwoord is, omdat mensen die het onderwerp van UFOs over het hoofd zien en dat eenvoudig afschrijven als volkomen fantasie en waanzin, dat deze mensen nooit, maar dan ook nooit in staat zullen zijn erachter te komen wat er werkelijk in de wereld gebeurt, want ze gooien een groot stuk van puzzel weg. Alles maakt deel uit van hetzelfde grote mozaïek en je moet al die stukken bij elkaar leggen om te kunnen zien wat er aan de hand is.

Alleen maar een "voorbeeld": ik geloof echt, dat een van de belangrijkste redenen voor onze overhaaste invasie van Iraq was om een rechte lijn naar Baghdad te maken en de scene van een opstand als dekmantel te gebruiken voor een buitengewoon georganiseerde onderneming om het Nationaal Museum van Iraq te plunderen. Waarnaar zijn ze op zoek geweest? Ze zochten recent opgegraven gebruiksvoorwerpen, tabletten, rollen en dergelijke, die werden aangetroffen in de antieke Sumerische steden Uruk en een paar van die andere plaatsen door Franse en Duitse archeologenteams – die interessant genoeg uit de twee landen afkomstig waren, die de grootste weerstand boden tegen onze inval in Iraq.

En wat hebben ze meegenomen? Hoogst waarschijnlijk kennis van antieke technologie van energiemanipulatie. En dit reikt tot anti-zwaartekracht en een stel vreemde, exotische technologieën, waar de conventionele wetenschap hard om moet lachen. Maar als je dan de kwestie goed bestudeert, zie je dat ze aan deze technologieën tenminste sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en dat ze het sinds die tijd in ultra-geheime programma's hebben ondergebracht, want dit betreft onze speerpunttechnologie.

Dus je kunt zien hoe alles met elkaar verband houdt; oude geschiedenis, UFOs, geheime genootschappen, de wereldregering. Het maakt allemaal deel uit van dezelfde grote kluwen en tenzij je buiten spel gaat staan en het grote overzicht krijgt en een breed scala aan onderwerpen bestudeert, zal je er nooit achter komen wat er werkelijk gaande is.

BR:  Dit is iets dat Bill Cooper zei, kan ik me herinneren, in een van zijn beroemde lezingen, die hij in '89 of '90 gaf - je zal dat zelf ook nog wel weten - hij zei, Als je UFOs niet als een factor in deze legpuzzel meeneemt, zal je nooit kunnen begrijpen waarmee de moderne geopolitieke gebeurtenissen te maken hebben.

KC:  Praten we hier ook niet over sterrenpoorten en, weet je, omdat wanneer je het hebt over vrije energie, kom je uit - zoals ik het zie - bij vortexen, en de mogelijkheid dat er ook een sterrenpoort in Iraq is, die ze proberen te verbergen. En dan kom je uit bij de Anunnaki en... dus je bent bezig met vreemdelingen of buitenaardsen, hoe je ze ook noemen mag. Ben je die weg eigenlijk ingeslagen?

JM:  Ja, zeker. Als je bewijzen zoekt, kom je daar helemaal uit. En we hadden het over de mogelijkheid van een sterrenpoort of een soort dimensioneel portaal in Iraq, weet je, dat brengt me terug naar de Bijbel en het verhaal van Koning Nebuchadnezzar. Hij bouwde die constructie van goud, wat ze hebben vertaald als een vurige oven, maar het was kennelijk iets anders, want mensen gingen erin en kwamen er weer uit.

Wanneer zijn mensen erin gingen, hadden ze natuurlijk de neiging om te vallen en stierven, hetgeen voor mij duidelijk is, dat het een soort energieveld was. Daarna haalde hij drie Hebreeuwse priesters en zei tegen hen, dat ze hem moesten laten werken en hij zette ze erin. En, nee maar, uiteindelijk was er een vierde persoon binnen. Dus er gingen er drie naar binnen en vier [lacht] kwamen eruit; ze hadden blijkbaaar een soort portaal of een poort geopend.

KC:  Goh, dat is heel interessant. Waarheen wil je ons hebben? Want ik weet dat er een hele stroming in je lezing zat, waarin je sprak over manna uit de hemel, monochromatic goud, monotonomic... hoe noem je dat?

JM:  Het... [lacht] Het goud van enkele atomen, monatomisch... monatomisch goud.

KC:  Goed.

JM:  Moleculair gewijzigd goud, monatomisch goud. Element bestaande uit afzonderlijke atomen. Dit is overigens niets bijzonders of ongekend, want monatomisch goud, zilver en zware metalen komen overal voor. Ze zitten in water, in voedsel, we eten ze. Dit is weer iets anders - een andere laag van ons 3-D materiële bestaan - waarvan we voor de jaren '70 en '80 niet bewust waren. Dus het is niets nieuws. Als je honderd jaar terug gaat, waren ze niet op de hoogte met atomen. Dus je ziet, dat we aan het leren zijn.

Ik denk dat het punt is en de reden dat we naar deze exotische zaken moeten kijken en naar de kwestie van ETs, omdat ik denk dat we ons nu in een conditioneringsproces bevingen, dat er ja, leven in de ruimte kan zijn en dat betekent gevaar. Ik weet dat, want ik heb documenten van de regering gezien. Ze hebben plannen. Plannen voor eventualiteiten en dossiers van de overheid, die op enig moment, wanneer hun lijst van internationale vijanden niet werkt, ze...

Weet je, ergens in de vroege twintigste eeuw was het de internationale Joodse samenzwering. Goed, die viel uit elkaar. Toen was er de internationale communistische samenzwering, en die viel daarna uit elkaar. Nu is het de internationale samenzwering van terroristen. En toch, als je erover nadenkt, hoe kunnen ze denken dat wij geloven, dat dit waar is, als ze niets doen aan de beveiliging van de grenzen van de Verenigde Staten? Dus dat is ook een schijnvertoning, en zodra dat uit elkaar gaat vallen, dan wordt - volgens gezaghebbende bronnen - het volgende ding een bedreiging uit de ruimte, precies zoals Ronald Reagan ons ervoor heeft gewaarschuwd in zijn toespraak voor de Verenigde Naties.

Dus, als je niet in paniek wil raken en niet wil worden opgejaagd door een zogenaamde dreiging uit de ruimte, zal je de kwestie UFOs moeten gaan onderzoeken om de waarheid te vinden. En als ze dan zeggen, O nee, er zijn echt aliens en die komen je opeten en je moet al je resterende vrijheden opgeven, zodat wij jullie kunnen beschermen, dan kun je zeggen, Nou, ik trap er niet in.

KC:  Ja, absoluut. Dus door remote viewing... Je werd zelf een remote viewer, klopt dat?

JM:  Ik heb... In mijn studie naar remote viewing deel genomen aan een paar onderzoeken naar remote viewing en in zo'n test was ik, verbazingwekkend genoeg, aardig goed [lacht].

KC:  Dat verbaast me niets, want je bent heel objectief in de wijze waarop je naar allerlei onderwerpen kijkt en wat ik ervan heb begrepen - ik heb zelf een beetje remote viewing gestudeerd - volgens mij moet je nogal onpartijdig zijn om te kunnen weten wat er, weet je wel, aan de andere kant gebeurt, om zo te zeggen.

JM:  Ik was nogal verrast om te zien, dat ik het zo goed deed in remote viewing. Maar toen ik erover nadacht, was het helemaal niet zo verrassend, want als journalist en krantenjongen had ik allang geleerd om mijn intuïtie min of meer te vertrouwen...

KC:  Dat moet je zeker.

JM:  ...en mijn intuïtie liet me nooit in de steek. Dat heeft natuurlijk betrekking op het subtiele, psychische signaal, dat de kern is van de ervaring van remote viewing.

KC:  Absoluut. Maar hoe ver ben je er nu mee? Voor zover je dat gebruikt bij... je steekt die weg in en je bent de verhouding van onze regering met de Nazi's aan het onderzoeken en wat er nu in Amerika gaande is en... Maar hoe gebruik je remote viewing op dat traject?

JM:  Nou, het is eigenlijk [lacht] helemaal niet veel meer, wat opmerkelijk is en nogal dom. Maar weet je, ik zou veel meer moeten oefenen dan ik nu doe, maar dat doe ik gewoon niet, want ik ben te druk met andere dingen en dat geldt ook voor remote viewing. Ik zou waarschijnlijk echt moeten gaan zitten, tenminste een keer per dag, en proberen mijn vaardigheden van remote viewing op het scherpst van de snede te houden, maar dat doe ik niet, [lacht] want...

KC:  Maar je gebruikt je intuïtie, toch?

JM:  Juist.

KC:  Bij je onderzoeken...

JM:  Het heeft me zelfs geholpen mijn intuïtie beter te leren vertrouwen.

KC:  Goed. Waar gaan we als land op dit moment naartoe en waarom?

JM:  De Verenigde Staten zijn altijd - op zijn minst getracht te worden - gedomineerd door een schatrijke elite en dat is al heel lang het geval. Alexander Hamilton en zijn rijke vrienden wilden het land bestieren, omdat ze het idee hadden, dat de rijken wisten hoe ze met de dingen moesten omgaan en er op de een of andere manier meer gevoel voor hadden dan anderen. Dus dat is niets nieuws, maar het gevolg was, dat de Verenigde Staten altijd enigszins conservatieve neigingen heeft gehad. En dat is ook prima, want vooral wanneer je een groot land hebt met... vol grondstoffen en waar iedereen welvarend is, weet je, dan wil je... laten we alles wat we hebben vasthouden.

Inherent is daar dus niets mis mee. Maar helaas is met de import van Nationaal Socialisten - waarvoor in de Duitse taal het acroniem NAZI bestaat - met de import van Nazi's na de Tweede Wereldoorlog, die werden geholpen en gesteund en gefinancierd door de financiers van Wall Street en mensen die zichzelf als globalist beschouwen en die geen bijzonder belang hebben bij de Verenigde Staten per sé; ze proberen de hele wereld te besturen.

Dit Nationaal Socialisme heeft zich na de Tweede Wereldoorlog een weg door de Verenigde Staten gebaand; eerst in het militair industrieel complex, toen in de defensie-industrieën, vervolgens in de academia en tenslotte in andere professies. Het begon pas echt sterk te worden toen George Herbert Walker Bush president werd - wiens grootvader in feite door de Federale Regering van de Verenigde Staten in 1942 werd vervolgd, omdat hij een financieel kopstuk was voor Hitler en de Nazi's - en daarna zijn zoon, George W.

En tijdens de ambtsperiode van acht jaar, waarin George W. aan de macht was, hebben we de opkomst en overheersing gezien van Neo-Cons, of Neo-Conservatieven, hetgeen niets anders is dan een andere naam voor Nationaal Socialisme. Dus we zagen dit hele land overhellen naar rechts; naar het fascisme. En omdat fascisme wordt omschreven als de vermenging van staat en industriële macht, geloof ik niet dat er iemand is die kan beweren dat dit vandaag de dag in de Verenigde Staten niet het geval is.

Het grote verschil is, dat in Nazi Duitsland de staat controle kreeg over de industrie en die combinatie heeft de fascistische staat gecreëerd; en in het moderne Amerika zijn het de corporaties, die macht over de staat krijgen door middel van lobbyisten en verdragen en via groepen die... ze hebben nu de macht over de regering. Maar het eindresultaat is hetzelfde, een vermenging van industrie en staatsmacht, en dat is fascisme.

Nu na acht jaar van dit fascisme begonnen de mensen zich te ergeren. Zelfs mensen, die dachten dat ze George W. Bush echt wilden steunen, omdat hij allemaal prima dingen zei, begonnen zich te realiseren, dat het enige wat hij deed was socialistische programma's erdoor drukken en onaangekondigd agressieve oorlogen voeren. Er kwam dus een terugslag, maar nu zijn we overgegaan van Nationaal Socialisme naar Maxistisch Socialisme onder Barack Obama.

Maar er is in werkelijkheid niets veranderd, want in de regering van Bush W. waren alle kopstukken leden van de geheime Council on Foreign Relations, die het buitenlandse beleid van de V.S. al vóór de Tweede Wereldoorlog heeft gedomineerd en die werd opgericht met het uitdrukkelijke doel om een wereldregering tot stand te brengen. In de regering van Barack Obama zien we dat al zijn topmensen in het kabinet bestaan uit leden van de Council on Foreign Relations. Dus dit land wordt beheerst door precies dezelfde, geheime, steenrijke elite, alleen nu in de vermomming van Marxistisch Socialisme.

En na vier jaar Marxistisch Socialisme met de bijkomende ineenstoring, waarschijnlijk, van de economie van de V.S. worden we allemaal klaar gestoomd voor een nieuwe dictator - een nieuwe Führer - omdat mensen in hun paniek vanwege de economie en de sociale programma's een beweging naar achteren maken en gaan stemmen voor een of andere dictator. Dit is dezelfde methode, die in het vooroorlogse Duitsland werd gebruikt; door dezelfde mensen.

KC:  Goed. Nou, breng vrije energie in dat scenario en wat krijg je dan? Want we zien wel degelijk de destructie van de Amerikaanse economie; we zien de wereldeconomie bergafwaarts gaan in feite. Maar hoe past vrije energie in dit plaatje, als je wilt, en het bevindt zich met zekerheid in Black Projects, zoals we weten, en zoals we dat in diverse video's met verscheidene mensen hebben vastgelegd.

Ik weet dat je betrokken bent bij het RAM Project en dat je op een bepaald niveau werkt met Gordon Novel, hoewel ik niet zeker weet hoe. Dus misschien kun je...? Dus dat plaatst je op een hele interessante positie om te zien hoe vrije energie in deze puzzel terecht komt.

JM:  Correct. Welnu, er staan diverse vraagtekens in die hele vergelijking, en vrije energie is er duidelijk één van. Als we de wurggreep van het monopolie van de petrochemie zouden kunnen breken en met een soort vrije energie konden komen, zou de hele vergelijking veranderen. Dit is nu gaande. Er zijn op dit moment een paar zeer, zeer intense, verbiedende en verborgen conflicten gaande over de vraag welke technologie we gaan gebruiken; wie daarover de macht krijgt.

We horen ze bijvoorbeeld spreken over brandstofcellen voor voertuigen. De reden waarom we die tot nu toe nog niet hebben is, omdat ze er nog niet achter zijn hoe ze er een monopolie van kunnen maken. Dus dit zal, nogmaals, gaan afhangen van de manier waarop het toekomstige paradigma vorm gaat krijgen. Ik zou graag een soort economie zien, die niet is gebaseerd op monopolie; waarin iedereen een beetje van alles heeft.

In feite, om je een voorbeeld te geven, is het grootste voorbeeld - en bewijs - van een samenzwering in de wereld van vandaag het feit, dat zelfs, wanneer mensen hier naar dit interview zitten te kijken, ze in hun achterhoofd weten, dat er letterlijk duizenden, zij het geen miljoenen kinderen van de honger sterven. Nou, komt dat omdat de Aarde niet voldoende voedsel kan produceren om die kinderen te voeden? Nee, natuurlijk niet. We beschikken over de technologie, waarmee we ieder individu op deze planeet kunnen voeden, kleden, behuizen en een redelijke, minimale gezondheidszorg kunnen bieden.

KC:  Mm hm.

JM:  Dus waarom doen we dat niet? Als je eenmaal voorbij die voor de hand liggende verklaringen komt, zoals, Ach, het is de politiek en het is het transport, en de kosten zijn te hoog, en weet je... daar moet je voorbij. Het is eenmaal zo, omdat ergens iemand wil dat het zo is. Als niemand het zo zou willen, zou het niet zo zijn. Er zijn meer mensen zoals wij, dan dat er van die Nieuwe Wereldfiguren rondlopen. We moeten gewoon al die mensen met een gezond geweten en een goed hart bij elkaar zien te krijgen en zeggen, We willen het niet op die manier.

KC:  Absoluut. Nou, goed. Maar er is een heersende elite, nietwaar?

JM:  Juist.

KC:  En je bent erin gaan graven, dat weet ik zeker, in...

JM:  Klopt, en ik heb ze gevonden en hun historie uitgezocht.

KC:  Ok, dus je hebt het over - alleen voor de kijkers van de video - Bilderbergers, Council on Foreign Relations, natuurlijk Majestic 12, en ik weet dat je...

JM:  Trilateral Commission...

KC:  ...je bent een expert op dat gebied, klopt dat?

JM:  Mm hm.

KC:  Dus al deze organisaties gooien op dit moment een agenda naar buiten en de vraag is, hoe snel gaat gebeuren wat ze... zijn ze bezig dit te voltooien, weet je wel, Vierde Rijk, zoals je dat volgens jou kunt noemen? Is dit iets... zijn we er al?

JM:  We zitten heel, heel dichtbij een Vierde Rijk, want "reich" betekent in het Duits eenvoudig "imperium", en de Verenigde Staten is tegenwoordig natuurlijk het meest uitmuntende imperium op de planeet. Het zal van ons - de leden van het keizerrijk - afhangen, of we ons als een keizerrijk gedragen en het imperiale imperium worden, waarbij we in dat geval waarschijnlijk ten val komen, zoals het Romeinse Keizerrijk, en het Derde Reich en al die anderen. Of gaan we proberen vrede te stichten, iedereen welvaart brengen in plaats van proberen de baas te spelen en de grondstoffen van de planeet te plunderen. En het is over het algemeen gewoon een soort verandering in het bewustzijn, wat het ook is. 

Een mooie illustratie kun je vinden in mijn staat, Texas. Toen ik kind was waren de snelwegen gewoon verschrikkelijk. Ze lagen vol rotzooi, omdat mensen gewoon, weet je wel, je hebt je blikje leeg gedronken en je gooide het 't raam uit. Dat was niet, omdat we dachten, we gooien rommel uit het raam en proberen vervelend te doen, we wisten gewoon niet beter. We zeiden gewoon, Ach nou ja, ik ben ermee klaar en het gaat het raam uit.

Maar toen institutionaliseerden ze een programma Houd Texas Schoon; overal borden, en ze trokken het bewustzijn omhoog. Mensen begonnen zich te realiseren, Wacht 'ns even, het is niet echt goed om al je rommel op de snelweg naar buiten te gooien. En ik wil niet zeggen, dat de snelwegen in Texas tegenwoordig kraakschoon zijn, maar ze zijn 150 procent beter dan eerst, en dat is niet vanwege de wetten - want hoewel overtredingen worden genoteerd, ik ken niemand die ooit een bekeuring heeft gehad voor rommel maken - maar het bewustzijn gaat omhoog; en we zouden hetzelfde kunnen doen met de mensen van de Verenigde Staten.

De bevolking van de Verenigde Staten zijn prima mensen. We geven meer aan liefdadigheid dan alle andere landen van de wereld bij elkaar. En als we eenvoudig de waarheid van de situatie zouden begrijpen en niet van het kastje naar de muur werden gestuurd door de massamedia die door de corporaties worden beheerst, dan denk ik dat we waarschijnlijk manieren zouden vinden om met de situatie om te gaan en om de rijkdom te spreiden, zodat iedereen een klein stukje van de Amerikaanse Droom kan meekrijgen.

KC:  Ja, zou je niet kunnen zeggen echter, dat er een of ander plan onderweg is om de Amerikaanse regering helemaal weg te halen? Ik bedoel, daarover is in feite achter de schermen een gevecht gaande.

JM:  Dat is absoluut waar en dat is gaande. Want de Verenigde Staten zijn het grootste struikelblok geweest voor deze globalisten, die een wereldregering willen, een wereldwijd socialistisch systeem. De reden was dat we in de Verenigde Staten een traditie en een geschiedenis hebben van individuele vrijheid. En we hebben de Grondwet en de Bill of Rights, die ons een legale basis geven voor onze individuele vrijheid. Ten derde, we hebben wapens en we kunnen ervoor zorgen dat we individuele vrijheid hebben.

Maar op dit moment zijn er... er is een beweging gaande onder de nieuwe regering van Obama om vuurwapens te registreren, om munitie te registreren, en om in principe te proberen de bevolking te ontwapenen. En als dit ooit gaat gebeuren, worden we gewoon lijfeigenen in de nieuwe Middeleeuwen van het feodalisme.

KC:  Ja, en China dan, weet je, omdat er geruchten gaan dat China op zeker moment in de toekomst tot invasie zou overgaan; dat we oorlog met China kunnen krijgen. Heb je daarover iets gehoord?

JM:  Nou, weet je, er zijn Chinese generaals die zelfs op de publieke zender zeggen, dat oorlog met de Verenigde Staten onvermijdelijk is. Ik weet niet waarom. Op dit moment zijn we volkomen van elkaar afhankelijk. We zijn afhankelijk van China, omdat dat land praktisch alles maakt wat we gebruiken. Ga maar naar een willekeurige winkel en pak een produkt, kijk aan de onderkant en er staat Made in China.

KC:  Ja.

JM:  Goed, maar op dezelfde manier zijn zij van ons afhankelijk, want als wij niet al die junk van hen kopen [lacht] hebben zij geen markt. Dus ik denk, dat een zekere mate van deze oorlogspraat wordt verzonnen. Want, in feite...

KC:  Absoluut.

JM:  Als je wil weten wat... Hier komt het echte plan van het spel, goed?

KC:  Ja.

JM:  Dit werd al in 1948 uitgesproken door een man genaamd Eric Arthur Blair, een Britse Fabian Socialist, die goede connecties had met het koningshuis en de aristocratie daar in Engeland. Volgens mij had hij een aardig inzicht van het algemene plan van het spel, dus hij schreef het allemaal op in een boek onder het pseudoniem George Orwell.

KC:  [lacht] Okay.

JM:  En, natuurlijk, dat was 1984.

KC:  Correct.

JM:  In dat boek, als je teruggaat en 1984 opnieuw leest, zie je dat ze de wereld hadden verdeeld in drie economische blokken. In 1984 noemden ze het Oceania, Asiana en Oost-Asiana. In de huidige wereld zijn dat de Europese Unie, de Noordamerikaanse Unie, die binnenkort komt, en de toekomstige Aziatische Unie. En wat ze doen is twee blokken onophoudelijk tegen elkaar uitspelen om de nodige spanning te creëren voor wapenwedloop en defensieuitgaven en er gaan grote hoeveelheden salarissen doorheen; dat genereert winst en macht over de bevolking.

KC:  Zeker.

JM:  Dat is het plan voor het spel.

KC:  Goed, ja dat is een prachtig overzicht van hetgeen er op dit moment wordt uitgewerkt. Denk je, dat er ook... ach, weet je wel, de Georgia Guidestones; wat ze in principe zeggen is, dat de eliminatie van de bevolking een van hun doelstellingen is.

JM:  Klopt. Wie ook de Georgia Guidestones heeft gemaakt was, volgens mij, nogmaals, op de hoogte met de agenda van deze Nieuwe Wereld Orde. En hier neem ik echt afstand van hun denken. Ik heb een interview met Generaal Maxwell Taylor uit het begin van de jaren '70 en hij - die niet alleen onze laatste ambassadeur in Vietnam was, maar ook een vooraanstaand lid van de Council on Foreign Relations - volgens mij vertegenwoordigde hij hun gedachten volkomen.

Hij zei in principe, dat tegen het begin van de volgende eeuw - dat is nu dus - we ongeveer een derde van de wereldbevolking moeten elimineren, omdat, zei hij, het grootste probleem de overbevolking is. En dat ligt aan de basis van alle andere problemen; vervuiling en economie en alles. Hij zei, dat dit zou worden uitgevoerd met behulp van beperkte, regionale conflicten zoals Iraq [lacht] Afghanistan...

KC:  Uh-huh.

JM:  ...ziekte - AIDS in Afrika - en hongersnood, hetgeen wijd verspreid is in Derde Wereldlanden. En hij zei, Ik weet niet zeker of we deze mensen kunnen redden en ik ben er zelfs niet zeker van of we dat moeten proberen. Dus zo denken ze over het terugdringen van de wereldbevolking.

Welnu, hier komt hun denkfout: er is helemaal geen probleem met overbevolking. Ik heb dit een paar jaar geleden gehoord - ik kon het totaal niet geloven, dus ik heb het uitgezocht - maar het is absoluut waar. Al die 6,5 miljard mensen zouden in feite comfortabel genoeg in de staat Texas kunnen leven.

KC:  [lacht] Echt waar?

JM:  Echt waar. Dus er is geen kwestie van overbevolking, het probleem is de concentratie van mensen. Een groot deel van de wereldbevolking zit in die enorm grote, cosmopolitische gebieden gestampt, grote megasteden, nietwaar?

KC:  Dat is waar.

JM:  Er zijn andere manieren om dat te doen, nietwaar? Ik kan me een wereld voorstellen, waar jij en Bill zouden kunnen leven in een prachtig landelijk gebied, ja? Je hebt daar een klein meertje, en je hebt een boomgaard, en een tuin, en het gaat daar prima met je. En wanneer het tijd wordt om boodschappen te doen, ga je met je fiets of je kleine, electrische karretje naar een klein stationnetje en je springt op een electrische hogesnelheidstrein - zoef! - daarmee ga je naar een koopcentrum, zoals een gigantisch winkelcentrum. Daar ga je boodschappen doen, ja, en dan zoef je terug naar huis en je stapt op je fiets en je trapt terug naar je plekje.

Daar heb je je eigen kleine generator die energie verzamelt, snap je? Je bent zelfvoorzienend wat energie betreft. En je zegt, Ja, maar wat doe ik daar voor werk? Nou, dat kan van alles zijn, wat je zou willen doen.

We zitten in een akelige situatie nu, omdat we allemaal zijn groot gebracht met dit christelijke werkethos, dat voorschrijft dat iedereen moet werken. Ja? Nou, dat is een produkt van vroeger tijden, toen iedereen echt hard moest werken om te kunnen overleven. Dat was in feite de reden, waarom je veel kinderen moest hebben, want je had iemand nodig om op je akker te werken, zodat je produktie kon produceren en iets te eten had. Maar tegenwoordig met de technologie, weet je wel, een paar megaboerderijen kunnen voor iedereen voldoende voedsel produceren. De technologie is er. We zouden allemaal als een koning kunnen leven, als we het zouden eisen, en als we het zouden willen, en als we deze zogenaamde leiders van de wereld ervan konden overtuigen, dat we allemaal een goede behandeling in het leven verdienen.

KC:  Helemaal mee eens.

BR:  Ik heb een mooie kleine anecdote, die je misschien in een van je lezingen kunt gebruiken. In de Marquesas Eilanden in de Stille Zuidzee - dat is een Franse kolonie, waar niemand ooit van heeft gehoord. In hun taal bestaat geen woord voor werk. En dat is echt een prachtig concept...

JM:  Ja.

BR:  ...want we denken op de manier waarop we spreken, niet omgekeerd. En dus werken ze niet. Ze vangen een vis, ze bouwen een huis en ze maken een vuur, dan bakken ze een maaltijd en ze dansen en ze leven gewoon. En deze hele dialectiek tussen werken en spelen is in feite bij ons in de Westerse samenleving zo diep ingesleten...

JM:  Ja...

BR:  ...dat we slachtoffers zijn van dit idee; dat we gevangenen zijn...

JM:  Correct.

BR:  ...want we moeten constant werken, en dan moeten we spelen, en dan hebben ze ons bij de lurven...

JM:  Dat klopt.

BR ...want we proberen allemaal uit die lus te komen.

JM:  En als je een zoon of een dochter hebt, die alleen maar gitaar wil spelen en muziek wil schrijven, dan moeten ze wel op de een of andere manier ontspoord zijn - [Kerry lacht] - want ze werken niet!

KC:  Dat is waar.

JM:  Ja, er was een prachtig verhaal, er was een prachtig verhaal over de gepensioneerde Amerikaanse zakenman, die naar Mexico gaat en daar een kleine vissersboot huurt en gaat vissen. Dan komt hij aan de praat met Manuel, de jongen die eigenaar is van de boot, en hij zegt, Manuel, weet je wel, hij zegt, hoe ziet je leven eruit? Wat doe je voor de kost?

Hij zegt, Oh, ik sta 's morgens op, en hij zegt, en ik ga naar buiten en ga een beetje vissen, dan ga ik naar huis en ga 's middags met mijn vrouw siesta houden en 's avonds ga ik naar de stad en dan ga ik met vrienden eten en drinken en gitaar spelen en dan zingen we.

Hij zegt, Nou, Manuel, hij zegt, Snap je dat, als je geen siesta houdt en overdag meer zou vissen, je veel meer geld zou verdienen en met dat geld een andere boot zou kunnen kopen? En met twee boten, weet je, zou je meer vis vangen en dan zou je heel snel nog meer boten kunnen kopen. En het volgende moment heb je een vloot schepen. En wat je dan moet doen, dan kom je naar de Verenigde Staten en dan kun je een corporatie opzetten en dan kun je de beurs op, en dan kun je een hele vloot boten hebben en dan, weet je, dan kun je heel snel een miljonair worden.

Dan zegt hij, hoe lang zou ik erover doen? Hij zegt, Nou, twintig, dertig jaar. Hij zei, en wat moet ik daarna dan doen? Hij zegt, nou, dan kun je met pensioen gaan en naar Mexico gaan en 's morgens vissen en 's middags siesta houden en 's avonds met je vrienden op stap gaan...

Dat is van, Oh, wacht es even! [lacht]

KC:  [lacht]

JM:  Daar is hij al mee bezig...

KC:  Ja... ik snap het.

JM:  Dus, het zit allemaal tussen je oren. Het zit allemaal in ons bewustzijn en hoe we de dingen zien en of je wel of niet denkt dat je aan de rattenrace moet meedoen en of je wel of niet denkt dat je meer speelgoed moet hebben dan iemand anders, zodat je kunt bewijzen dat je een succes bent. De meest succesvolle mensen die ik ken, zijn niet noodzakelijkerwijs de rijkste mensen die ik ken.

KC:  O ja, dat is zeker waar! Nou, ik bedoel, dat is een goed punt. Het idee is ook, achter vrije energie, als je het zo wilt noemen, dat de energiebronnen het voor iedereen mogeljk zouden kunnen maken.

JM:  Tja, we hebben dit al een hele, hele, hele lange tijd. Nikola Tesla probeerde ons te zeggen, hoe we de basisenergie van de Aarde konden aftappen, zodat iedereen gewoon zijn eigen energie kon hebben. Hij werd natuurlijk tot zwijgen gebracht door Edison en de mensen die electrische systemen wilden aanleggen om er zeker van te zijn dat je energie koopt. En tegenwoordig, kijk, ze hebben de zaak op slot gezet, want, weet je, je zou Bill Gates kunnen zijn, je zou de rijkste vent van de hele wereld kunnen zijn, maar dan moet je nog steeds iedere maand de electriciteitsrekening betalen.

KC: Mm hm.

JM:  Je kunt het allemaal herleiden tot waarneming en bewustzijn. Jaren geleden, was ik helemaal bezig met zonenergie, weet je wel, en ik zei, Nou, weet je, goh, of de zon schijnt wel, of hij schijnt niet. Als hij niet schijnt, hebben we allemaal pech gehad, en als hij wel schijnt, waarom vangen we dan niet de stralingsenergie van de zon op en gebruiken dat als energie?

Dus ik ging praten met een energiedeskundige en hij legde geduldig en neerbuigend uit van, Nou, u begrijpt het niet. Hij zei, we zouden een gebied vol zonnepanelen nodig hebben, dat zo groot was als de staat Arizona om de stad Los Angeles van stroom te voorzien.

En ik dacht, Oh, goed. En ik keek het na en dat is waarschijnlijk juist. Welke denkfout maakt hij? Centrale opwekking. Hij kan alleen denken in termen van centrale opwekking...

KC:  Zeker...

JM:  ...dat sap opwekken en het door de pijp naar L.A. sturen. En als iedereen in L.A. een zonnepaneel op zijn dak zou zetten?

KC:  En daar is zoveel zon, weet je...

JM:  Dat bedoel ik!

KC:  ...zou zouden genoeg energie opvangen...

JM:  Dat is het.

KC:  ...een kwestie van een paar dagen, echt waar.

JM:  Precies. En waarom doen ze dat niet? Omdat de electriciteitcentrale...

KC:  Niemand zou een cent verdienen.

JM:  De electriciteitcentrale is er nog niet achter hoe ze een wolk boven je huis kunnen hangen, als je je rekening niet betaalt, [Kerry lacht] Snap je? Het gaat dus allemaal om macht en overheersing, het gaat niet over een technologisch probleem.

KC:  Ja absoluut, en dit is het wereldbeeld waarin mensen op dit moment leven.

JM:  Ja.

KC:  Dus waar gaat de Verenigde Staten naartoe volgens jouw inschatting? Want in sommige plaatsen hebben we op dit moment Indianenstammen, die zich uit de Unie proberen terug te trekken en in wezen hun eigen geld maken...

JM:  We hebben nu 21 staten die wetten voor soevereiniteit aan het voorbereiden zijn; ze proberen zich af te scheiden. Dat gaat heel interessant worden. Ze zullen in principe de Verenigde Staten moeten ontbinden, nietwaar? En wat ze proberen te doen is de economie verzwakken, de mensen in paniek brengen en iedereen zover zien te krijgen dat ze de Noordamerikaanse Unie aanvaarden. En om dat voor elkaar te krijgen...

De manier waarop ze dat gaan doen is door te zeggen, dat de enige manier om uit de economische puinhoop te komen is de economieën van Mexico, Canada en de Verenigde Staten te koppelen. En we hebben natuurlijk allemaal over de Amero horen spreken, waarover ik tegenstrijdige informatie heb. En je ziet natuurlijk foto's op het internet en dan zeggen ze, Oh, hier is hij, en hij is er nu, en toch is dat blijkbaar niet het geval. Dat zijn gewoon een paar munten die mensen bij wijze van grap of als prul hebben geslagen. Maar ik heb ook van mensen gehoord, van wie ik het gevoel heb dat ze het kunnen weten, dat het Amerogeld al is gedrukt en ligt te wachten op distributie.

Dit doet heel sterk denken aan een paar jaar geleden. Ik hoorde... er waren geruchten op internet over dit Rode Geld. Geld dat roze-achtig van kleur zou worden met rode inkt en verf erin, weet je, op die manier. Maar de regering ontkende dat en ze zeiden, Nee, dat is niet waar, dat klopt niet. En toch, nu is het er, weet je, we hebben dit, het nieuwe geld en het is roodachtig en roze-achtig van kleur en al die dingen. Dus, je weet...

KC:  Maar staten zullen hier niet door vallen, dat klinkt niet hetzelfde. En zelfs...

JM:  Ze dwarsbomen. Ze zijn aan het bokken en weigeren in het spoor te lopen, en dat is prima. Dit is onze redding, ok? We zijn niet van plan de federale structuur van de Verenigde Staten te wijzigen; die is te veel ingeworteld, te bureaucratisch, te veel mensen eten uit de trog en ze zijn niet van plan om vrijwillig op te stappen en te vertrekken.

KC:  Ja.

JM:  En blijkbaar krijg je met stemmen niet veel veranderd. In 2004 hebben ze in een democratisch Congres gestemd om te proberen de excessen van de regering Bush te reduceren, en wat is er veranderd? Helemaal niets! We vechten nog steeds in Iraq, we vechten nog steeds in Afghanistan...

KC:  Ja, en we kopen mensen af - of bedrijven, niet mensen...

JM:  Precies.

KC:  ...met veel grotere sommen geld dan ooit was gedacht.

JM:  En de Bush regering, die werd ingehaald als het voorbeeld van goed conservatisme, is juist degene die de banken heeft genationaliseerd, weet je wel. [lacht] Socialisme, het komt eraan.

KC:  Welnu, is niet de kern van de zaak, dat het tweepartijensysteem in het algemeen gewoon een mislukking is geweest, want...

JM:  Dat is eigenlijk altijd al een giller geweest...

KC:  ...het is altijd...

JM:  ...maar het is zeker nu een giller. Ik geloof dat het kan worden samengevat in de verkiezing van 2006. Je kon stemmen op de democraat John Kerry, die uit een oliefamilie kwam en lid was van de geheime Skull and Bones Society; of je kon stemmen op zijn neef George W. Bush, die uit een oliefamilie kwam en lid was van de Skull and Bones Society. Er is geen keus.

KC:  Ja.

JM:  Er is geen verschil en iedereen die nog steeds zijn aandacht richt op Democraten en Republikeinen, gaat het moeilijk krijgen.

KC:  Goed, om terug te komen op deze situatie. Dus je hebt... je hebt deze families, die alles in handen hebben. Je hebt een agenda om de Verenigde Staten te ontmantelen, maar de verenigde Staten laten zich niet ontmantelen. Ik bedoel, weet je, mensen zijn... ze zijn eigenlijk geweldige burgers; ze willen in feite het land redden...

JM:  Juist.

KC:  Ze zijn patriotten, zo je wilt...

JM:  Juist.

KC:  Dus...

JM:  Het probleem hier is, dat ze allemaal zijn verdeeld, snap je?

KC:  Okay.

JM:  En zoals... ik heb het land doorgereisd en overal groepjes mensen aangetroffen, die weten wat er gaande is, die zich zorgen maken over hetgeen er aan de hand is, die er iets aan willen doen. Maar ze hebben allemaal het gevoel dat ze in de minderheid zijn en dat ze er alleen voorstaan, omdat deze figuren de massamedia onder controle hebben.

KC:  Mm hm.

JM:  En dat is de reden, trouwens, dat je... Wanneer heb je voor het laatst een nationale politicus horen praten over de Republiek? Ze praten niet eens meer over de Republiek...

KC:  Nee.

JM:  ...want we zijn geen republiek meer; we zijn gewoon het Imperium. Ze hebben het alleen maar over democratie, democratie. We moeten de democratie beschermen; we moeten democratie verspreiden. Maar wat is democratie? Die wordt bestuurd door de meerderheid; dus met andere woorden, het korte begrip van democratie in actie is een lynchende meute.

KC:  Mm hm.

JM:  Nou, dat is niet wat ons is gegeven. We hadden geen democratie; we willen geen zuivere democratie. We willen een democratische republiek; en wat is het verschil? Als je in een democratische republiek wordt beschuldigd van een grote misdaad, dan moet je... dan kom je tegenover je aanklagers te staan, je moet een wettelijke vertegenwoordiging hebben, je moet door het wettelijke systeem van de rechtbank heen, en je ondergaat een tweezijdig gecontroleerd onderzoek naar bewijzen tegen je; je krijgt dus een eerlijk proces. En als je dan schuldig wordt bevonden en je krijgt de kans om in hoger beroep te gaan, maar dat wordt afgewezen, dan pas mogen ze je lynchen.

KC:  [lacht]

JM:  Snap je?

KC:  Ja...

JM:  Dat is de manier waarop het zou moeten gaan. Maar we zijn niet langer een bestuur van... een rechtsstaat.

KC:  Dat is waar. De corporaties besturen over het algemeen...

JM:  Corporaties vertellen ons wat we moeten doen. En nogmaals, het komt door dat overname-door-de-staat-mechanisme door corporaties; het is precies de definitie van fascisme uit het woordenboek.

KC:  Laten we dan teruggaan naar de gebeurtenissen in de tijd van Paperclip en in de tijd van de atoombom, en misschien kun je iets zeggen over wat in die tijd werkelijk gaande was, want ik denk dat een aantal mensen er behoefte aan hebben, weet je wel, dat de geschiedenis in hun hoofd wordt bijgewerkt.

JM:  Dat hebben ze zeker, want in onze conventionele geschiedenisboeken is het van, Kijk, er was een Russische Revolutie en daaruit kwam het Communisme voort en toen... hadden ze een Koude Oorlog met ons tegen het Kapitalisme en bla-bla-bla...

De waarheid is, dat precies dezelfde mensen uit Wall Street en de stad Londen - de Internationalisten, de wereldfinanciers - in Rusland het communisme creëerden. Toen de Russische Revolutie uitbrak was Lenin in Zwitserland. Trotsky was in New York en woonde op het landgoed van Rockefeller, snap je? Ze stuurden hen naar Rusland om de Revolutie voor de Bolsheviken aan te wenden en Rusland te veranderen in een communistische staat, en dat deden ze. Het idee was, denk ik, om een communistisch Oosten te bouwen versus een kapitalistisch Westen en ze prolongeerden de Koude Oorlog gedurende een lange tijd, voordat we hem in feite zagen ontstaan.

Maar het probleem was, dat het uit de hand dreigde te lopen. Er waren sterke communistische partijen in Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland - zelfs in de Verenigde Staten. En daarom... we praten over die Ene Wereldregering, maar ze willen helemaal geen echte Wereldregering, want dan kunnen ze het ene land niet tegen het andere uitspelen, of het ene economische blok tegen het andere. Dus ze werden benauwd en besloten dat ze de uitbreiding van het communisme moesten tegenhouden.

Het enige land dat geografisch en economisch in de positie was om als blok tegen de uitbreiding van het communisme op te treden was Duitsland. Dus ze gingen er naartoe en troffen een Duitse militair geheim agent aan en gaven hem de opdracht een kleine politieke partij op te richten genaamd de Duitse Arbeiderspartij, waarvan hij de naam snel veranderde in Nationaal Socialistische Duitse Artbeiderspartij (NSDAP) - waarvan het acroniem NAZI is - en dat was natuurlijk Adolf Hitler. Hitler voorzag in een blok tegen de uitbreiding van het communisme. En toen bedachten ze dat hele idee van, de Nazi's zijn verbitterde vijanden van de communisten, snap je?

KC:  En in de tussentijd worden ze gefinancierd door Bush...

JM:  En bestuurd door dezelfde mensen...

KC:  ...Prescott Bush, achter de schermen...

JM:  Exact, ja, en de Rockefellers...

KC:  ...en I -- wat is het -- Farben?

JM:  IG Farben [chemische industrie in Duitsland die het verdelgingsgas voor de concentratiekampen heeft gemaakt].

KC:  IG Farben.

JM:  En het hoofd van IG Farben was Hermann Schmitz en Hermann Schmitz was in het bezit van evenveel Standard Oil aandelen als John D. Rockefeller. Het waren allemaal dezelfde internationaal globalisten, om zo te zeggen. Het probleem was, dat Hitler te sterk werd en dat de Duitsers een beetje te efficiënt waren en Europa onder de voet liepen. Ze bewogen zich naar Noord-Afrika, ze rukten op naar Rusland, namen Noorwegen in beslag en bedreigden Groot-Britannië.

Toen zag het er plotseling uit alsof ze een Wereld Nationaal Socialistisch systeem kregen. En oh, dat wilden ze ook weer niet! Maar ze wilden vooral niet dat Duitsland belast werd met de wereldeconomische orde, want dat was het oogmerk geweest van de stad Londen - de bankiers van de Bank van Engeland - en hun Wall Street compadres, snap je?

Dus op een gegeven moment, zelfs al hadden ze Hitler gemaakt, hem macht gegeven, zijn opkomst gefinancierd, keerden ze zich tegen hem en toen kregen we de Tweede Wereldoorlog. Ze kregen het voor elkaar om Duitsland te stoppen en terug te dringen. En ja, we versloegen Duitsland in de Tweede Wereldoorlog, maar we versloegen niet de Nazi's. De Nazi's hadden nog steeds veel macht en zij deden de onderhandelingen. Ze ruilden hun exotische technologie, hun rakettechnologie, hun energiemanipulatietechnologie, hun mind-controltechnologie, chemische technologie en farmaceutische technologie met de Verenigde Staten voor onschendbaarheid.

We brachten ze na de oorlog in de late jaren '40 en de vroege jaren '50 hier naartoe. John J. McCloy - die hoofd was geweest van de National City Bank en een van de grootste geldschieters was geweest voor het vooroorlogse Nazi Duitsland - werd Hoge Commissaris voor Duitsland. Hij verleende pardon aan duizenden ongerestructureerde Nazi's en bracht ze over naar de Verenigde Staten.

Zijn beschermheer was Allen Dulles, die toen al vele jaren hoofd was van de CIA. En onder Dulles heeft hij hun achtergrond wit gewassen en heeft ze - die Nazi's - allemaal in ons militair industrieel complex ondergebracht. Daarmee is de Nationaal Socialistische infiltratie van het Amerikaanse systeem begonnen.

KC:  Goh, dat is een uitstekende samenvatting van hetgeen werkelijk achter de schermen gebeurde. En dit weten de meeste mensen niet...

JM:  Nee, dit wordt je niet op school geleerd.

KC:  ...over de Amerikaanse geschiedenis...

JM:  Zo is dat...

KC:  ...en zelfs niet over de wereldgeschiedenis. Dus kun je ook iets vertellen over datgene wat de Nazi's hadden gevonden met behulp van hun occulte onderzoeken en misschien zelfs channelen en hoe ze aan vrije energie zijn gekomen, misschien zelfs de technologie van sterrenpoorten, en natuurlijk UFOs.

JM:  Exotische technologie.

KC:  Yeah.

JM:  Yeah, en de vraag is altijd geweest, Hoe zijn de Nazi's ons zover vooruit gelopen op het gebied van wetenschap?

KC:  Precies.

JM:  Ze zonden in 1936 de Olympische Spelen in Berlijn uit op de televisie. Ze hadden in feite tegen het eind van de oorlog televisiegestuurde projectielen. Goeie hemel! Dat wisten we niet... en er is goede reden om aan te nemen dat ze in feite een kernwapen hadden en hadden getest. Maar tegen de tijd... ze hadden geen betrouwbaar lanceersysteem en tegen de tijd dat ze klaar waren om eventueel een kernwapen te lanceren, was het al voorjaar van 1945, toen de Russen oprukten vanuit het Oosten en de Geallieerden vanuit het Westen, en was het bijna voorbij. Maar als ze ergens een atoombom hadden laten afgaan, had het de oorlog niet beëindigd, het had eenvoudig betekend, dat Duitsland totaal was vernietigd en verwoest.

Welnu, hoe zijn ze aan al die dingen gekomen? Jaren lang had ik verhalen gehoord van, Kijk, ze hebben ergens een vliegende schotel in beslag genomen en hebben die nagebouwd. Maar iedere keer dat je die verhalen probeert uit te zoeken, beland je op dood spoor. Nu ben ik van mening, gebaseerd op informatie die ik nu heb en gebaseerd op documentatie, die afkomstig is uit de oude Sovjet Unie na de ineenstorting van het communisme, dat de Duitsers hun eigen remote viewers hadden.

BR:  Mm hm.

JM:  Ze noemden het natuurlijk geen remote viewing, want dat was een term die terugging naar de tijd, dat de CIA en de National Security Agency in dit land psychische oorlogvoering bestudeerde en uitprobeerde. Maar zij hadden hetzelfde soort ding. In die tijd hielden de Duitsers zich erg veel bezig met occulte zaken, als je het zo wilt noemen, helemaal vanaf... nog vóór de jaren 1920. Ze hielden séances, ze deden channelings, of hoe je dat ook mag noemen, maar het kwam er eigenlijk op neer, dat ze bezig waren met remote viewing. Het was het gebruik van deze psychische vermogens.

BR:  Dit was toch de Vril Society, of niet?

JM:  De Vril Society. En die was grotendeels gebaseerd op de filosofie van Madame Blavatsky en haar Theosofisch Genootschap. Ze waren er vet mee bezig. En Hitler werd natuurlijk aan de macht geholpen door het Thule Gesellschaft, of het Thule Genootschap, een occult gezelschap, dat bestond uit de rijkste aristocraten daar in Duitsland, en industriëlen. Ze zaten dik in die zaken, in spiritisme, geloof ik, zoals ze het toen noemden.

Dus ze... volgens de informatie, die ik erover heb, was er zelfs een eenheid binnen het Duitse leger genaamd Doctor Greenbaum en dit betrof over het algemeen hun remote viewers. En interessant genoeg stond dit onder de grotere paraplu van een programma genaamd Majik [hij spelt] M-A-J-I-K.

En dit is echt interessant, omdat, zoals je weet, de Majestic 12, of Majik 12 - waarover in UFO-literatuur altijd wordt gesproken, als ze het hebben over de mensen aan de top, die zijn belast met de geheimhouding van UFO-technologie - was in het begin M-A-J-I-C 12; en dit is de anglicaanse versie van M-A-J-I-K, de Duitste versie. En ik vraag me af of we misschien - toen we hun mind-controlexperts en hun farmaceutische experts en hun raketwetenschappers na de oorlog hierheen hadden gehaald - ook niet een paar van hun psychische wetenschappers hier naartoe hebben gehaald.

KC:  Goed, dat is duidelijk. En, hoe zit het met Vannover Bush? Hij was het hoofd van Majestic 12, dat werd opgericht door de Truman... waarschijnlijk opgericht door de regering van Truman, ja?

JM:  Mm hm. Dat klopt.

KC:  Om het probleem met UFOs te kunnen hanteren en wat het voor Amerika betekende, maar...

JM:  Juist.

KC:  ...dit is een heel interessant spoor om te volgen, als ze al in Duitsland operationeel waren.

JM:  Ja, precies. En je moet begrijpen, dat dit werkelijk de genesis was van de moderne Nationale Veiligheidsstaat. De Nationale Veiligheidswet van 1947 werd een paar dagen, nadat er in Roswell, New Mexico, in juli 1947 iets uit de lucht was komen vallen, in elkaar gezet. En rond augustus zetten ze snel die Nationale Veiligheidswet in elkaar, en in september hielden ze in feite President Truman vast - ze lieten hem wachten op de landingsbaan daar op de Nationale Luchthaven, toen hij naar huis wilde gaan om zijn stervende moeder te bezoeken - dus ze konden vliegensvlug aan boord komen en hem deze Nationale Veiligheidswet van 1947 laten ondertekenen.

Waarom die haast? Nou, omdat ze de controle over al die informatie wilden hebben. Hetgeen de Nationale Veiligheidswet van 1947 heeft gedaan is de CIA creëren en tevens de naam veranderen van het Ministerie van Defen... Ministerie van Oorlog in Ministerie van Defensie; een kleine public-relationszet.

Maar wat het ook ten gevolge heeft gehad - en dat valt praktisch niemand op - is de creatie van de National Security Council. Welnu, dat is per definitie belast met alles wat met nationale veiligheid heeft te maken. UFOs? Nationale veiligheid. Nazi infiltratie? Nationale veiligheid. Geavanceerde technologie? Nationale veiligheid.

En sinds de National Security Council - en we horen dat voortdurend, bijna iedere keer dat we ergens een conflict uitvechten en bij het Iran-Contraschandaal, ga maar door - is er altijd de National Security Council bij betrokken. En toch, ik wil met je wedden, dat praktisch niemand, die luistert, weet wie de National Security Council zijn. Nou, dat zal ik je vertellen. Het zijn vier mensen: het is de President, de Vice President en de Staatssecretarissen van Buitenlandse Zaken en Defensie. Drie ervan worden benoemd door de President.

KC:  Mm hm.

JM:  Dus door voor de legalisatie van de Nationale Veiligheidswet van 1947 te tekenen hebben we in principe een dictatuur gesticht, want de President is nu belast met alles, dat te maken heeft met nationale veiligheid en dit passeert het Congress [Eerste Kamer] en de nieuwsmedia en het publiek. Vanaf dat moment zijn we begonnen ons te bewegen in de richting van een Nationale Veiligheidsstaat, die in de kern bestaat uit deze Nazi's - ongerestructureerde Nazi's.

KC:  Dus om terug te gaan naar Duitsland, ze hebben op de een of andere manier vrije energie ontdekt. Ik bedoel, ze hadden zeker hele verbazingwekkende wetenschappers...

JM:  Ja.

KC:  Goed. En ze keken in andere dimensies waarbij ze helderzienden, remote viewing en mogelijk ook channeling gebruikten. En je zegt, dat ze ook technologie uit die demensies gehaald kunnen hebben; informatie die ze nodig hadden om dingen te bouwen.

JM:  Klopt.

KC:  Ja?

JM:  Mm hm.

KC:  En er bestaat een verbinding met Egypte, nietwaar? En met de Sumeriërs... met de Sumerische cylinderzegels...

JM:  Veel hiervan is - alles hiervan - is onderdeel van...

KC:  Veel van de technologiën daar.

JM:  ...de geschiedenis van de Aarde.

KC:  Ja.

JM:  En het past allemaal in elkaar. Bijvoorbeeld, iedereen heeft lange tijd gedacht, dat Egypte de eerste en grootste civilisatie ter wereld was. Nou, weet je, dat komt omdat pas vanaf het midden van de 19de eeuw [rond 1850] deze vreemde heuvels in Mesopotamië werden ontdekt, het huidige Iraq. Toen ze daar begonnen te graven troffen ze er enorme steden aan.

Ze begonnen de Sumerische civilisatie te ontdekken, die ten minste vijf duizend jaar vooraf ging aan de Egyptenaren. Dus waar we nu achterkomen is, dat er kennelijk in een tijd vóór de zondvloed een wereldwijde, hoog technologische civilisatie heeft bestaan, die de hele wereld heeft omvat. Dit is de reden waarom ze piramides hebben aangetroffen in Midden-Amerika, Latijns-Amerika, China, Oost-Europa, het Giza Plateau...

En toch is er iets gebeurd. Er waren ofwel veranderingen op Aarde, of er brak een oorlog uit of zoiets, waardoor die hele beschaving uit elkaar viel. Maar wat we weten is onze geschreven geschiedenis: de Sumeriërs, toen de Babyloniërs, toen de Assyriërs en toen de Feniciërs en daarna de Egyptenaren en...

Dit waren allemaal degradaties van dezelfde beschaving. Het bewijs ligt bijvoorbeeld in de geschiedenis van Egypte. De vroegste dynastieën waren het meest geavanceerd, en daarna begonnen ze te devolueren, [lacht] ze degradeerden. En het ging helemaal door, totdat we in de Middel... in de Duistere Middeleeuwen aankwamen, en sinds die tijd hebben we ons er langzaam weer uitgetrokken. En dit is de reden waarom degenen die kennis hebben - want kennis is macht, en ze willen de kennis voor zichzelf houden, want ze willen niet dat wij weten wat er gaande is - maar dit is de reden waarom ze de hele wereld afstropen, evenals Indiana Jones die achter de Nazi's aanzat, die achter de historische en religieuze...

KC:  De iconen en...

JM:  ...iconen, ja, en gebruiksvoorwerpen...

KC:  ...ja, absoluut.

JM:  ...weet je, omdat ze proberen aan die oude technologie te komen.

KC:  Oh, dus je bent een poosje in Egypte geweest?

JM:  Ja.

KC:  En heb je iets gevonden toen je daar was... [Jim lacht] - waarvan je uit je bol ging, of...

JM:  Ja. Onder de Tempel van Seti - een immense tempel die vol staat met hiërogliefen - daaronder staat een enorme tempel genaamd Osireion. Het zijn enorme, megalithische blokken steen, die ieder waarschijnlijk tien en twaalf ton wegen. Daarop staan geen hiërogliefen, maar ze staan op dezelfde manier gestapeld als Stonehenge.

Maar het zijn geen ruwe stenen zoals Stonehenge; dit zijn perfecte, glad gesneden stukken die zo volmaakt tegen elkaar aanstaan, dat je er zelfs geen papiertje tussen kunt krijgen. En dit staat onder de Tempel van Seti, hetgeen betekent, dat daar iets gaande was, lang voordat de Egyptenaren er waren.

KC:  Geven ze dit vrij in het publieke domein?

JM:  Nee. Het was zelfs niet de bedoeling dat we erbij konden komen [lacht], maar we kregen het voor elkaar om er tussendoor te slippen, zodat we konden zien wat er gebeurde. Dit zijn zaken die ze verborgen houden. Hetzelfde is - bij de Sfinx - het is duidelijk dat er aan weerszijden van de Sfinx diepe groeven door watererosie te zien zijn en aan de zijden op de grond, die er omheen ligt ook, wat betekent dat dit vertikale watererosie is. De Sfinx en het gebied er omheen hebben in zware regenval gestaan.

KC:  Je bent eigenlijk in die ruimte geweest, die onder de Tempel van Seti ligt, zoals je zegt, en die is gebouwd zoals Stonehenge, maar dan met gepolijste stenen...

JM:  Ja. Geen hiërogliefen. Het dateert van vóór de Seti Tempel en dit is dus, wederom, nog meer bewijs, dat er iets van hoog technologische aard gaande was lang voordat de Egyptenaren er waren.

KC:  Dus weten ze, dateren ze het überhaupt? Heeft iemand... heeft iemand je een indicatie gegeven uit welke tijd het dateert?

JM:  Nee. Er is tegen al deze vondsten een enorme weerstand en ik kon die weerstand niet begrijpen, totdat ik in Egypte was en me realiseerde, dat ze volkomen afhankelijk zijn van de toeristendollars en van het hele idee van de Farao's en Cleopatra en Nefertiti en ta-ta-ta-ta... en ze kunnen het zich helemaal niet veroorloven om dit allemaal los te laten.

Ze willen niet toegeven, dat er iets anders gaande was, dan hetgeen de conventionele geschiedenis beweert. En, natuurlijk, al die anderen, die Egyptoloog zijn, of weet ik wat... die hebben een heel leven... die hebben boeken geschreven, ze hebben een hele carrière gebaseerd op hun theorieën en hun interpretatie van hetgeen de Egyptenaren aan het doen waren. En om dan te zeggen dat het niet helemaal de waarheid was, dat gooit teveel roet in het eten en daarom houden ze het tegen.

Geologen daarentegen, die ernaar kijken en zien dat dit heel duidelijk watererosie op de Sfinx is, zullen je vertellen, dat het duidelijk watererosie is, maar historisch heeft het op het Giza Plateau sinds 10.500 jaar niet meer zwaar geregend. Dat betekent, dat de Sfinx, en waarschijnlijk ook de Grote Piramide, de Egyptenaren met tenminste 5.000 jaar vooraf zijn gegaan. En vijfduizend jaar, weet je, wij kunnen ons amper vijfduizend jaar voorstellen.

KC:  [lacht]

JM:  De meeste mensen tegenwoordig denken over de oorlog tussen de staten, weet je, dat klinkt als antieke geschiedenis. Maar toch, mijn grootmoeder vertelde me over de tijd, dat haar vader terugkwam uit de oorlog. Dus het is echt niet zo lang geleden. Maar voor ons lijkt het antieke geschiedenis en dat was hoeveel... nog maar zo'n honderdvijftig jaar geleden. Dus als je het hebt over vijfduizend jaar, mijn God, we... het is voor ons niet voor te stellen.

Maar er is geen twijfel over mogelijk, dat dit wijst op een alternatieve oorsprong van het menselijk ras en de menselijke soort. En nogmaals, hoe kunnen we erachter komen wat er vandaag gaande is, zo lang we niet weten waar we vandaan kwamen, of zo lang we de waarheid over ons begin niet weten? Maar wat ik je wilde vertellen is - en dat is helemaal verbijsterend - ze zijn de zijkanten van de Sfinx met bakstenen aan het bekleden. Zichtbaar, want ze zeiden, Ja, het gaat achteruit en we willen niet dat het wordt verwoest, dus we gaan het bekleden en weer helemaal repareren...

KC:  Oh, jee!

JM:  ...en conserveren, weet je wel. Maar wat ze doen is, ze zijn bezig de zaak af te dekken, juist die...

KC:  De tekenen van erosie...

JM:  ...de overduidelijke tekenen van vertikale erosie, waaruit blijkt, dat het ouder is dan de Egyptenaren.

KC:  Ja, hoe staat het met het feit, dat er ook wordt verondersteld dat er een bibliotheek in de Sfinx aanwezig is?

JM:  Er is nog iets anders. Edgar Cayce, weet je wel - de grote Ziener uit de jaren '30 - hij zegt, Er is een kamer onder de linker poot van de Sfinx. De remote viewers van het leger, trouwens, hebben ernaar gekeken en zeiden, Ja, er ligt daar een kamer onder. En ik zei, Wat ligt erin? En ze zeiden, Kruiken en vazen met rollen, en tabletten... weet je wel. En ik denk dan, Nee maar! Goeie genade! De Hall of Records [Kamer Vol Geschriften]. We kunnen nu echt te weten komen wat er aan de hand is. Weet je wel.

KC:  Absoluut.

JM:  En toen hebben ze met radar in de bodem gekeken en ze zeiden, Ja, we hebben daar een holle ruimte onder de linker poot van de Sfinx. En ìk denk dan, Ja, te gek! Laten we daar gaan graven en kijken wat het is!

Tot de dag van vandaag heeft niemand dat gedaan, voor zover ik weet; ze laten het niet toe. Ze laten ons niet toe tot de waarheid...

KC:  Ja.

JM:  ...van de oorsprong van de mensheid.

KC:  Precies.

BR:  Denk je niet dat Zahi Hawass weet wat daar aan de hand is? En hij is slim genoeg om op de hoogte te komen met al die... dat alternatieve onderzoek en remote viewing en om die informatie voor zichzelf te houden. Denk jij dat er iets achter de schermen aan de hand is?

JM:  Persoonlijk heb ik het vermoeden dat iemand er al in is geweest. Ik kan gewoon niet geloven, dat iedereen weet dat daar iets zit en dat niemand gaat kijken wat het is. Maar je moet begrijpen, dat de Egyptische authoriteiten... wie betaalt hun salaris?

KC:  Ja, absoluut...

JM:  En aan wie zijn ze hun loyaliteit verschuldigd? Wie heeft hen opgeleid? Weet je wel, nogmaals, we zijn weer terug bij het Kwaadaardige Imperium. [lacht]

KC:  En de Coral... Je kent het Coral Paleis wel, of hoe ze het noemen, daar bij Florida, waarvan hij heeft aangetoond, dat het verhuizen van die stenen op een hele andere manier werd gedaan dan wat ze denken zoals het ging...

JM:  Ja.

KC:  ...met slavenarbeid in Egypte en al die dingen.

JM:  Klopt.

KC:  Ze hebben groot belang bij het prolongeren van de mythe van slavenarbeid in Egypte, maar in werkelijkheid heeft dat nooit plaats gehad.

JM:  Nou, weet je, Kerry, wat me hierin lang geleden aantrok, voordat ik oude technologie en antieke beschavingen serieus ging bestuderen, was het eenvoudige feit, dat ons wordt verteld dat de piramiden door slaven van de Egyptenaren werden gebouwd, die deze stenen door de woestijn sleepten, weet je wel, zonder enige vorm van [lacht] modern wiel of iets dergelijks, maar dat ze op de een of andere manier deze gigantische gebouwen hebben neergezet. Welnu, wie waren de slaven van de Egyptenaren? De Hebreeuwen.

KC:  Mm hm.

JM:  Snap je? En wat is een van het meest gedocumenteerde volk ter wereld? De Hebreeuwen. Zij beschikten over een mondelinge overlevering van duizenden jaren oud en hebben dat tenslotte opgeschreven in de boeken van het Oude Testament van de Bijbel. Daar staat het allemaal. En dan moet jij proberen één vers te vinden, waarin staat, Oh ja, trouwens, Ome Piet heeft zijn hele leven met stenen door de woestijn gesleept, weet je wel, om de piramiden te bouwen.

Dat is niet gebeurd! Dat is niet gebeurd. Er is iets anders aan de hand. En waarom willen ze niet dat wij dat te weten komen? Nou, afgezien van het feit, dat Egypte totaal afhankelijk is van de toeristendollar, zou dit ons - gebaseerd op de Egyptische mythe - te kennen geven,  dat wij mogelijk een buitenaardse oorsprong hebben. En wat nog belangrijker is, dit zou ons op het spoor kunnen zetten van alternatieve technologie en andere engeriebronnen...

KC:  Absoluut...

JM:  ...en dit is...

KC:  ...we hebben het over gedegen technologie...

JM:  Ja.

KC:  ...we hebben het over, ik weet niet, scalar waves, we praten over geest boven materie...

JM:  Ja, precies.

KC:  En dat is... dit zit allemaal in Zwarte Projecten.

JM:  Natuurlijk. geluidsfrequenties, wie weet. Heb je de hiëroglief gezien met een figuur die met grote buizen in zijn handen staat?

KC:  Mm hm.

JM:  Kijk, er komt een kabel uit aan de achterkant en die loopt naar dat kleine stroomkastje, weet je wel - dat noemen ze de Jedi, de toren - ik noem het de oscillator, ok? Als je heel goed kijkt van dichtbij, zie je dat in tegenstelling tot de rest van de karikaturen in de hiërogliefen, waar ze alleen de omtrek van de persoon in steen hebben gebeiteld, deze een dubbele omtrek heeft.

KC:  Hm.

JM:  En wij maakten er opmerkingen over en vroegen ons af wat dat betekent. Volgens mij - als striptekenaar, onder andere - als je beweging wilt laten zien, trek je extra lijntjes. Weet je wel, als je een hand tekent en je zet er een paar lijntjes langs, is het alsof de hand beweegt. Dus door die dubbele omtrek te tekenen laten ze zien, dat ze ta-ta-ta-ta [maakt geluiden en schudt alsof hij wordt geëlectrocuteerd].

KC:  Ah! [lacht] Ik snap het.

JM:  [lacht] Ze gebruikten die uitrusting in feite!

KC:  Ja.

JM:  Snap je? Ze hebben het heel voorzichtig... er staat een tweede omtrek omheen, snap je? Het is niet alsof ze iets anders wilden doen. Maar er zijn daar heel veel interessante dingen. Een paar van de tempels zijn verminkt door Tempeliers, die Maltese kruisen over de hiërogliefen heen hebben gebeiteld.

KC:  Mm hm.

JM:  En dan natuurlijk, kijk, we hebben het over spul dat na duizenden jaren wordt overgeleverd en het is door iedereen beschadigd en vandalen hebben gezichten verminkt. Dus we krabben in die ruïnes een beetje in de rondte en proberen stukje bij beetje uit te zoeken wat eigenlijk is gebeurd.

Ik vermoed, dat de gevolgtrekking is, weet je wel, als ze vijfduizend jaar na ons een blikje Cola ergens uit de grond opgraven, worden er wetenschappelijke artikelen geschreven, in de trend van, Ik vraag me af wat dit is. Omdat het een vrouwelijke vorm heeft, is het kennelijk een ikoon van een soort vruchtbaarheidsgodin, die ze hebben aanbeden. Weet je wel, dit is... we verzinnen maar wat, omdat we het niet weten.

KC:  Ja, zeker. Dus waar gaan we van hieruit naartoe? Ik bedoel, je hebt het hele scala gehad en dit is een verbijsterend overzicht in het interview dat je ons hebt gegeven. En zelfs... ik bedoel, je hebt ons duidelijk laten zien hoe je van Egypte, naar de Nazi's, naar de Amerikaanse regering kunt gaan; en jij maakt een doorstekk van de ene naar de andere.

JM:  Ja.

KC:  Dit is verbazingwekkend. Maar wat is je oplossing op dit punt? Want ik merk, dat je kunt voorzien, dat we de wereld zouden kunnen veranderen...

JM:  Zeker.

KC:  ...in zo'n plek...

JM:  Zeker.

KC:  ...waar we toegang hebben tot vrije energie, toegang tot leven - alle mensen op de planeet in leven houden en hen voeden, kleden, onderdak verschaffen. We doen het niet, maar dit is...

JM:  Waarom niet?

KC:  ...een grote stap in de goede richting.

JM:  Waarom niet? Waarom doen we het niet?

KC:  Dat is...

JM:  Weet je waarom? Omdat we achterover zitten en criminelen en Nazi's [lacht] de macht laten overnemen van corporaties en de regering, die worden verondersteld voor ons op de bres te springen en voor ons te zorgen. En, hé! Er zijn er meer van ons, dan van hen. Zeg gewoon, Nee.

KC:  Ik denk dat er...

JM:  [Throw the bums out] ???

KC:  ...ook een mythe van vrijheid bestaat, want als mensen zich realiseren... en ik denk, dat ze zich zeker realiseren - en dit is het gevaar van de economische malaise die Amerika treft - dat ze zich gaan realiseren, dat ze helemaal niet zo vrij zijn, snap je? Dat ze zijn geprogrammeerd door de media, door dit, door dat, en dat ze door hun regering worden kort gehouden. En waarschijnlijk zullen deze, deze beperkingen nog harder en sneller aankomen. Dus als je je realiseert, dat je niet vrij bent, vormt dat het begin van een ontwaken.

JM:  Dat klopt. En als je denkt dat je vrij bent, vraag jezelf dan af, of je gewoon kunt inpakken en kunt gaan? Kun je gewoon inpakken en naar een andere staat vertrekken, of naar een ander land verhuizen? En dan zeg je, Oh nee, dat gaat niet.

Waarom niet? Omdat, Tja, dan raak ik mijn baan kwijt en kan ik mijn rekeningen niet betalen en ik zou mijn hypotheek niet kunnen afbetalen en ik zou mijn huur niet kunnen betalen en ik... Je bent niet vrij! Je bent niet vrij! Je weet niet eens wat vrijheid is. Dus we moeten terug naar het idee van vrijheid. En deze economische teruggang of zelfs ineenstorting zou wel eens goed kunnen zijn.

KC:  Absoluut.

JM:  Want ik ken heel wat mensen, die, weet je wel, hebben geleerd zich uit de naad te werken en loyaal aan hun bedrijf te zijn en flink veel... uren voor hun baas over te werken en dan denken dat hij goed voor hen zal zorgen. Die mensen komen erachter, dat het zo niet werkt. Weet je wel, je werkt je de blubber tot je vijfenzestig bent en dan gooit hij je een jaar vóór je pensioen de deur uit, zodat hij je pensioen niet hoeft te betalen. En dit gebeurt steeds vaker en mensen beginnen zich dit te realiseren.

KC:  En ze schrappen je spaargeld en je sociale voorzieningen...

JM  ...en je spaargeld verdwijnt...

KC:  Het gaat allemaal verdwijnen...

JM:  ...je 401 gaat van pffft, weet je wel, het is 40 procent minder, of nog minder...

KC:  ...en pensioen is sowieso voor niemand goed...

JM:  Nee, er is geen pensioen. Er zit geen geld meer in de kas voor sociale voorzieningen en iedereen zegt dan, Nou, dan heb ik nog een paar verzekeringspolissen... Ja, dat zal wel. En als de verzekeringsmaatschappijen failliet gaan? Wat heb je dan? Een stuk papier, meer niet.

Dus nummer één, ga beginnen met het verzamelen van tastbare spullen. Koop een stukje grond; koop iets waar je tomaten kunt kweken. Zet er een huis op, koop een gebouw, zorg dat je tastbare spullen hebt. Ga dan iets doen wat je leuk vindt.

Dit is te gek. Ik ken zoveel mensen die jaren lang voor het bedrijf hebben gewerkt, voor het bedrijf, dat hen daarna liet vallen. En toen kwamen ze erachter hoe goed dat is en wat loyaliteit met je doet.

En dan rennen ze in wanhoop rond om een nieuwe baan te vinden, maar dat wordt moeilijk, vooral als je ouder wordt, hoe ouder hoe moeilijker het wordt. En dan moeten ze in hun wanhoop plotseling beginnen na te denken om zelf iets te gaan doen, en dan zeggen ze, Wat vind ik leuk om te doen? Nou, ik vind het leuk om bloemen te kweken.

Dus even later zijn ze bloemen aan het kweken en zijn ze bloemen aan het snijden en ze hebben hun eigen, kleine bloemenwinkeltje gestart. En dat doen ze heel aardig. Ze hebben een inkomen en zo kunnen ze het rooien. Ze worden niet rijk, maar ze overleven; ze doen het gewoon prima. En ze doen wat ze leuk vinden. En dat...

KC:  Dat is echt de sleutel.

JM:  ...dat is een echte sleutel, ja...

KC:  Ja, absoluut.

JM:  ...en echt waar, het is heel belangrijk. En dan, wanneer we zware tijden krijgen, als we gewoon allemaal beginnen te netwerken en samen te werken als een gemeenschap, weet je wel. Dan fok je een paar kippen en...

KC:  Ruilhandel.

JM:  ...en ik ruil met jou tomaten voor eieren en zo komen we er allemaal door.

KC:  Dat is waar.

JM:  Jaren geleden had ik familie daar in het oosten van Texas en die kwamen maar net rond daar in het stof - rode aarde in Oost-Texas - en ik kan me herinneren dat ik hen vroeg, toen ik kind was, Hoe zijn jullie door de Depressie heen gekomen?

Ze lachten en zeiden, Acht wat, Depressie? We hadden sowieso niets [lacht]. We hadden niets tijdens de Depressie. We bleven gewoon doen, waarmee we bezig waren en we zijn er doorgekomen!

En we zullen er allemaal doorkomen. We zullen het in feite, we zullen het in feite goed doen. En we zullen het uiteindelijk een stuk beter doen, omdat we niet, weet je wel... Maar er is één belangrijk ding - stap één - zet de televisie uit.

KC:  [lacht]

JM:  Zet gewoon die dwangbuis uit. En na een paar weken kom je achter twee dingen. Je vindt uit, nummer één, je hebt niets gemist. Als de Derde Wereldoorlog uitbreekt, geloof dan maar dat je het weet, snap je? Je raakt dus niet buiten het circuit, maar het enige, dat je mist, is al het nieuws over filmsterren en dat ergens een moord is gepleegd, en, weet je, wat kan je dat nou schelen?

En nummer twee, je merkt dat je opeens meer tijd overhoudt en dat je begint te lezen. En als je begint te lezen, stimuleert dat je hersenen, want lezen is geen passieve activiteit. Je moet nadenken over woorden en begrippen. Je begint na te denken en je zegt, Tjonge jonge! Je gaat over dingen nadenken en je krijgt een grotere waardering voor hetgeen werkelijk gaande is en wat je er misschien aan zou kunnen doen.

KC:  Goed. Dank je wel,Jim Marrs...

JM:  Dank je.

KC:  ...dat was echt geweldig.

- Einde van het interview -

BR:  Dat was goed, Jim.

JM:  Ok.

KC:  Dank je.

BR:  Dank je wel, meneer.

KC:  Dat was goed. Dat leek wel een marathon.

JM:  Nou, dat was het ook, maar het is altijd leuk om erin te komen en over de echt belangrijke zaken te praten, weet je wel.

KC:  Yeah. Nou, ik ben heel blij, dat je dat hebt gedaan. Dank je wel, dat je voor ons op al die zaken bent ingegaan, want, weet je wel, je ging een beetje buiten je boekje daar en...

JM:  Nou, ik zal je zeggen... maar weet je wat zo leuk is [lacht] Toen je zei, Je trekt van Oud-Egypte en de Nazi's naar Amerika, is het alsof...

KC:  Het is verbijsterend.

JM:  Dat is het ook. En de kwestie is echter, als je mijn voordracht had gezien, daar heb ik laten zien hoe de Schat van Solomon, die uit Egypte afkomstig was, in Jerusalem is begraven en daarna... de helft ervan is naar Rome... [lacht] gebracht en van Rome gaat het naar de...

KC:  En dat maakt de Nazi's mogelijk, niet dan?

JM:  Ja! En de Nazi's krijgen het uiteindelijk te pakken...

KC:  En dan komt het naar Amerika, nietwaar, op die...

JM:  Yeah.

KC:  ...op die U-boot, of wat dan ook.

JM:  Yeah.

KC:  En dan Argentië. En nu, waarschijnlijk gaan al die mensen naar... hun hele oplossing is: ga naar Latijns-Amerika en zorg dat je weg bent uit Amerika, snap je?

JM:  [lacht]

KC:  Maar... Hallo? [lacht]

JM:  [lacht] Jij gaat erheen...

KC:  Raad 's wie er zit?

JM:  Je gaat echt...

KC:  De familie Bush zit in Paraguay, niet dan?

JM:  Precies. Met... hoeveel hectaren hebben ze daar? Iets van...

KC:  Ik weet het niet.

JM:  Ik hoor steeds iets anders. Ik geloof negenduizend hectare en daarna hoorde ik dat het achtennegentigduizend hectaren zijn, dus...

KC:  En als je dat ziet, dan zeg je, Daar moet ook een plan achter zitten.

JM:  Ja, precies.

KC:  Daarmee zijn ze al die tijd bezig geweest.

JM:  Ja, ze zijn klaar om zichzelf uit de Verenigde Staten uit te kopen.

KC:  Precies.

JM:  Kijk, dit is het. Ze hebben een film die ze hier laten zien en die is heel interessant. Ze hebben daar een heel interessant thema te pakken en dat is het hele ding van de opbouw naar Armageddon en dat de economie in elkaar stort en dat het milieu in elkaar stort en bla-bla-bla... Dat is allemaal gelogen - niet voor het publiek maar voor mensen van de Nieuwe Wereld Orde.

KC:  [lacht]

JM:  En ze denken echt, dat alles naar beneden komt, dus ze hebben er allemaal stiekem aan zitten werken...

KC:  Ze springen over boord. [lacht]

JM:  Ze springen over boord en ze verlaten allemaal de planeet [applaudiseert] en wij zitten hier [lacht] wij kunnen ermee doorgaan...

KC:  Goed voor ons!

JM:  Met ons gaat het goed, wij zullen een goed leven hebben. [lacht] Is dat geen interessant idee!

KC:  Nou, ik weet dat met de Bushes in Zuid-Amerika zal het ons in ieder geval beter gaan, snap je wat ik bedoel? Laten ze maar naar Paraguay gaan, weet je wel.

JM:  Ja, ze eindigen sowieso allemaal in de hel. Dus wat kan ons dat schelen.

KC:  Zeker. Absoluut, ja... het is idioot, wat ze in Argentinië hebben gedaan, ik bedoel het is gewoon... Dat is ook een verbijsterend, verbazingwekkend verhaal, dus...

JM:  Dat is het zeker.

KC:  Ik bedoel, geen steen is op de andere blijven staan. Antarctica, nietwaar?

JM:  Right.

KC:  Zij zitten er. Dus...

JM:  Het is helemaal een verbazingwekkende toestand...

KC:  Het is zo idioot. Nou, goed...

JM:  Bedankt voor de koffie...

KC:  En dank je wel, Jim. Dit is een geweldig...

JM:  En ik ben goed... oh gut, ik geloof dat ik nu ergens anders naartoe moet.

BR:  Jim, het genoegen was aan onze zijde. Bedankt voor je tijd, je energie...

JM:  Bill. Dank je wel.

BR:  ...je aandacht en je hartstocht. Dat is alles wat een mens je kan geven.

JM:  Goed, zitten we in een Suite in Californië of in een Suite in Arizona?

KC:  We zitten nu in Arizona...

JM:  We zitten in Arizona. Goed. Prima. Pas goed op jezelf.

KC:  Ja, doe het rustig aan.

JM:  Hé, wees gewoon aardig...

KC:  Yeah.

JM:  Doe niet alsof ik een grotere idioot ben dan ik al ben!

KC:  Nee, je bent geweldig

BR:  Met ons gaat het wel goed. Maak je maar geen zorgen. We zullen het ook voor jou doen, Jim.

JM:  Okay.

BR:  Daar kun je op vertrouwen, dat beloven we.

KC:  Je bent absoluut geweldig. We kunnen het met jou wel redden. Als je iets wilt veranderen, laat het ons gewoon weten.

JM:  Goed.

- Einde van het vervolg -

BR:  ... en wij zeggen: Doe gewoon iets.

JM:  Doe iets! Doe wat je kunt doen... Precies! Misschien is dat brieven schrijven naar de drukker, weet je wel, maar...

KC:  Absoluut.

JM:  Of de straat op en met een bord rond gaan lopen. Ik weet het niet, het gaat erom dat je iets doet wat je kunt, maar bij God, doe iets! [lacht...]

Klik hier voor het videointerview


unieke bezoekers
Steun Project Camelot - geef een donatie:

Donate

Donations are not tax deductible for U.S. citizens.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Uw ruimhartigheid stelt ons in staat
dit werk voort te zetten.

Bill Ryan

bill@projectavalon.net


unique visits