Search

__________________________________________________________

  Marcel Messing -
Uppvaknandet13 Mars, 2010


MARCEL MESSING (MM): Och jag såg, och i synen kan jag se Twin Towers, och jag talar om mer än 20 år tillbaka, att jag var där.  Och jag såg på Twin Towers, och jag såg dem smulas sönder, förstöras – brand.

Jag var så rädd.  Jag kände det i varenda cell i min kropp.  Jag gjorde en rörelse som denna (gnuggar sig i ögonen) – jag kan inte tro det.  Det berörde mig enormt.

På kvällen ringde jag upp min själsfrände och jag sa: Vad jag har sett är vidrigt.  Jag kan inte förstå det med mitt förstånd.  Jag känner mycket starkt att detta kommer att inträffa.  Jag vet inte när, jag vet inte varför, men det kommer att hända.

Sedan hände något underligt.  Eftersom Marijke körde, hon kör alltid, och det var omkring klockan tre fransk tid, en kvart före klockan nio i New York… omkring det, om jag minns rätt.  Vi körde och plötsligt sa jag: Marijke, kan du ändra lite grann, ledningarna, radion? För jag känner mycket, mycket starkt att någonting händer som har en mycket stor påverkan.

Vi hörde på radion i samma ögonblick, och vi hörde om den stora attacken på Twin Towers.

Jag lärde mig en massa saker, jag mötte en yogi som lärde mig hemligheten i Bhagavad Gita och gav mig ett manuskript.  Han hade sett mig i en dröm innan att jag skulle komma till Indien.

Och jag besökte också tibetanska kloster för jag känner ett mycket starkt samband med det tibetanska folket.  Jag tycker om dem så mycket – underbara människor.  De är ärliga, öppna, icke våldsamma, för du vet, hela världen är full av våld.  Läraren sa: Du måste ta ditt budskap till människorna. Gå!

För mig var det början på att ta steg till att handla, att agera från en bas med att försöka att varje dag vara i vad Gandhi kallar ahimsa, ickevåld.

För vad jag förstod av min upptäckt i de hemliga logerna, såsom Skull and Bones, då jag läste protokollen från dem under den här perioden, läste mängder om de dolda makterna och bakgrunden till Rådet för utländska relationer, FN, EU.  Och så plötsligt förstår man hela komplotten.  Man förstår allting.  Och sedan förstår man på en djupare nivå att krafterna bakom kulisserna är djupare än vad folk tror.  Det är en strid från verkligt onda krafter mot Ljuset.   

 

Intervjun börjar

BILL RYAN(BR): Detta är Bill Ryan från Project Avalon och jag har den stora förmånen att få vara här med min vän Marcel Messing.  Datum är 13 mars 2010.  För många av er som ser på den här videon nu är Marcel ett obekant namn.

Och utan vidare Marcel, eftersom den här videon helt handlar om dig… det är helt om ditt arbete, det är helt om din visdom, din erfarenhet, din uppfattning och ditt budskap.  Och jag inbjuder dig till att säga hej till tusentals människor här.  Berätta för oss vad det är du vill ta det här tillfället att säga till alla de människor som håller på att vakna upp runt om i världen just nu.

MM: Jag lärde mig när jag var mycket ung, när jag var en ung pojke, att världen inte är vad jag kände i mitt hjärta.  Jag kände mycket starkt en relation mellan människor, djur, träd, växter, planeten.  Och som ung pojke tittade jag upp på stjärnorna. Ibland tänkte jag: Vad är det där, stjärnorna?  Kanske vi kommer från stjärnorna?

Det var i mycket ung ålder min själ visste att planeten inte är allt.  Det fanns mer mellan himmel och helvete, som Shakespeare sa, än vad vi kan se.  Så jag gjorde massor av upptäckter och jag hade en stark känsla att varenda person jag såg i världen kände som jag. Såg ut som jag, hörde som jag – och sedan upptäckte jag att det inte var så.

Så, i den perioden när man är en ung grabb är man lite grann isolerad, en liten bit ensam.  Det är inte för att vara ett offer utan det är en känsla man har inom sig.  Och en dag beslöt jag – mycket starkt – antingen är människorna runt mig tokiga eller så är jag tokig.  Jag beslöt att jag inte är tokig.  Jag tycker inte om att säga att människorna runt mig är tokiga.  Det är utan respekt.

Men jag tänkte, och jag kände mycket starkt: Var vad du är.  Gå rutten du måste gå.  Gör inte saker som andra människor förväntar sig av dig.  Var ärlig mot dig själv.  Var ärlig mot de levande varelserna runt om dig.

Så min resa började när jag var mycket ung.  Jag förlorade aldrig en mycket stark känsla inom mig att jag är en andlig varelse.  Senare, om man gör studier – och jag är utbildad i en familj där det var massor av studier, massor av intressanta saker att veta – men jag insåg mycket starkt att det viktigaste inte är kunskap för mitt huvud utan kunskap för mitt hjärta.

Så när jag promenerade i naturen och tittade på fåglarna då hörde jag viskandet från träden och jag såg himlen och stjärnorna, jag hade som mycket ung en stark känsla: Allting är ett.  Vi är ett!

Efter tiden när man växer upp och gör sina studier så går man till universitetet – det var tillåtet att jag studerade antropologi och filosofi – och jämförande religion – am inser att man studerar för att få veta mer med hjärtat, för att förstå mer om vem man är och vad du är.

Naturligtvis hörde jag om evolutionsteorin.  Och inom mitt yrke som en antropolog är jag också utbildad i till exempel Charles Darwins teorier.  Men jag hade så mycket tvivel. 

Jag läste andra böcker.  Som mycket ung gjorde jag studier från Ouspensky och Gurdijeff, Krishnamurti, Ramakrishna, Maharishi och senare Balsikar.  Jag studerade Vedaböckerna, den gamla visdomen från Indien, Advaita Vedanta, om icke-dualitet.  Jag besökte lärare inom Zen-traditionen och Buddhismen.  Jag gjorde resor till Indien och mötte mängder av mycket, mycket goda människor.

Så vid universitetet insåg jag: Du lär dig saker här som är mycket intressanta men de berör inte ditt hjärta.  Och jag står fast vid ordet ”universitet”.  Du vet, på ett universitet har du massor av fakulteter, specialister.  Och jag upptäckte att specialisten är någon som vet många saker om ett ämne.  Han är specialiserad, han har förlorat Helheten.

Inom vetenskapen upptäckte jag att man inte kan hitta sanningen.  Där är även en slags sinneskontroll över vad du måste lära dig.  I det ögonblicket upptäckte jag t ex att Darwins teori innehåller massor av lögner.  Det är inte tillåtet att säga det vid universitetet för du kan inte ta din examen om du säger det.  Men senare beslöt jag att studera Darwin, alla de saker som har förekommit.

Jag lärde mig att människan inte är en materiell kropp, eller en hjärna.  Vi är totalt medvetande, verkligt medvetande.  Det var en mycket lång resa för att upptäcka det.  Och så helt plötsligt, efter några erfarenheter i ditt eget liv, vilket ibland är svårt att tala om… så, i tider som är mer öppna kan du prata om det.  Jag insåg att vad jag känt som liten grabb, den där Helheten, är vår bas.  Den är grunden i allting.  Vi är EN och vi är Enhet.

Och så ser du dig omkring och du ser en värld i separation – strider, krig, hunger, jordbävningar, havsjordävningar – och mängder av makt, folk som stjäl mängder av saker, en del människor som är så rika att du ställer dig frågan: Hur är det möjligt?  Behöver de alla dessa saker?

Jag var i konflikt.  Och mitt sökande började: vad är ondska? Varifrån kommer den? För jag hade en stor kamp med det där.  Jag kunde inte förstå.  Och jag tänkte: Jag vill veta vad roten till det Onda är.  Varför den existerar, varför den finns.

Så jag gjorde bakgrundsstudier på nazism, fascism, kommunism och jag upptäckte massor av saker som man inte kan hitta i de välkända böckerna om historian… saker som är förbjudna att tala om.

Och jag skrev om det.  Jag skrev också om vad sanningen kan betyda för dig. Vad är sanningen? Precis som Gandhi sa: ”Sanningen är Gud”.  Och då ser du att vi är insnärjda i ett nätverk av lögner.

Så efter mina studier vid universitetet var jag en tid lärare vid högskolan (college i USA).  Jag hade möjligheten att få undervisa mängder av studenter, tusental av studenter, och jag gillade mitt yrke.  Jag undervisade i antropologi, filosofi, religionshistoria, vi hade underbara dialoger och möten och vi sökte tillsammans efter vad som är Sanningen.  Och jag sa till mina elever: Jag är inte intresserad av era slutresultat efter examen.  Jag är bara intresserad av om ni kommer att bli goda människor.  Det är det viktigaste.

Efter att ha varit lärare under 13 år för tusentals studenter blev jag ombedd att bli forskare i ett stort bibliotek i Amsterdam.  Biblioteket heter Bibliotheca Philosophica Hermetica.  Där kan man hitta tillbaka till all den goda kunskapen från den alkemiska traditionen, vilken kommer från den arabiska världen.  Man kan hitta informationen om de stora mystikerna från Östern och Västern, såsom Mäster Eckhart eller Jacob Böhme, eller från sufismen – Halai, Tabriz och Rumi.

Och idag skulle jag omedelbart känna igen den för som ung grabb gjorde jag studier i allt detta… religioner, andlighet… för det var mycket starkt i mitt hjärta.  Jag skulle veta vad som är Sanningen. 

Så om jag kom till biblioteket i Amsterdam hade jag möjligheten att studera den urgamla kunskapen, vilket jag hade gjort tidigare.  Jag sökte, jag talade med visa människor, jag gjorde resor till flera länder.

Och vi mötte i Indien, även i skogen, några vackra lärare, inte så välkända… för ofta, om du är mindre välkänd, kan du vara en mycket god lärare, och det är enkelt… Så vi mötte någon i skogen, det var som en energi av kärlek, en energi av ljus.  Han lärde mig, lärde mig saker, och jag lärde mig en massa saker.

Jag mötte en yogi som lärde mig hemligheterna i Bhagavad Gita och gav mig ett manuskript.  Han hade sett mig i en dröm innan att jag skulle komma till Indien och att vi hade ett djupt möte.  Så i det landet, under min resa och i mina upptäckter, lärde jag mig massor om Indiens skatter.

Och jag besökte tibetanska kloster för jag känner en mycket stark relation med det tibetanska folket.  Jag tycker om dem så mycket – underbara människor.  De är ärliga, öppna, icke-våldsamma, för du vet, hela världen är full av våld.  Det är ett stort problem inom mig, att man tycker om att agera med åsikten: Använd aldrig våld – och sedan ser man massor av våld runt om oss.

Och sedan mötte jag Rimpoches.  Underbara lärare, oskattbara lärare!  Det är namnet, Rimpoche, och de lärde oss.  De lärde oss en massa saker som man kan förverkliga i sitt eget medvetande.

Jag talade med människor som blivit torterade, och vad de sa rörde vid mitt hjärta helt och hållet.  Att de kunde föra tortyren till en högre nivå än deras personlighet.  Att de gjorde det av medkänsla för hela världen. 

Så vi kunde göra en del projekt i Indien, vi kunde bygga några byggnader för att hjälpa människorna och på den resan lärde jag mig massor av saker.  Jag lärde mig vad ett mantra är för något. Om Mani Padme Hum – det är inte bara ord utan en vibration, en kraft.  Jag lärde mig vad Om är, det är också en kraft och att du måste vara i överensstämmelse med universum om du vill tala om OM, Ordet… man kan också hitta tillbaka till Johannes evangelium: ”I början var Ordet”, att det betyder en vibration av kraft som ger harmoni, som är harmoni, grunden i universum.

Så min resa var inte bara teori, den var också praktisk.  Och om jag kom flera år senare till biblioteket i Amsterdam då fortsatte jag min resa.

Livet gav mig en hel del chanser, en hel del möjligheter, och jag kände mycket starkt det jag hörde i skogen i Indien när läraren sa: Du måste ta ditt budskap till folket.  Gå!
 
När jag satt på planet efter att ha lämnat Indien så dog han och jag insåg mycket, mycket starkt vad han visat mitt hjärta: Berätta för människorna om Sanningen och använd studier för att begripa, för att göra det lättare att förstå.

Efter fyra år som jag vistades i biblioteket i Amsterdam hände något mycket underligt.  Jag hade kontakt med mängder av människor i Europa, också i USA. Och de bad mig att resa till New York för ett Graal-manuskript från De Boron.  Min kollega och jag reste till New York och efter att sett det och studerat det, Manuskriptet från Graal från De Boron,..  Graalen är en mycket viktig symbol i den västerländska kulturen som du kan se i Chrétien de Troyes, eller i historien om Wolfram von Eschenbach och ett tredje manuskript var De Boron, The Grail Manuscript.  Efter att ha sett det och efter att ha hållit tal om manuskriptet gick jag till Empire State Building.

Jag tycker inte om de här sakerna.  Jag känner mycket starkt att jag är en främling i de teknologiska städerna.  Det är inte min värld.  Jag tycker om skogen, bergen och träden.  Jag talar fåglarnas språk lite grann, jag talar med djuren, jag känner en mycket stark kontakt med dem.  Så om jag är i en stor stad med höga torn så känner jag omedelbart att det inte är i harmoni med människan.  Jag föredrar ekarna, träden, fåglarna, skriket från en örn och språket från hjortarna.

Så jag var högt upp i tornet på Empire State Building och jag tittade på utsikten och man kan se The Twin Towers därifrån.  Jag talar om mer än 20 år sedan som jag var där.  Och jag tittade på tornen och jag såg dem smulas sönder, förstöras – brand.  Jag blev så rädd. Jag kände det i varje cell i min kropp.  Jag gjorde en rörelse som det här (gnuggar sig i ögonen) – jag kan inte tro det.  Detta berörde mig enormt.

På kvällen ringde jag min själsfrände och jag sa: Vad jag har sett är vidrigt.  Jag kan inte förstå det med mitt förstånd.  Jag känner mycket starkt att detta kommer att inträffa.  Jag vet inte när, jag vet inte varför, men det kommer att hända.

Därefter försvann det ur mitt medvetande.  Och efter de fyra och ett halvt år jag arbetade i biblioteket i den gnostiska traditionen, då kan man verkligen förstå det vackra manuskriptet från Divina Comedia av Dante, originalmanuskriptet med design från Botticelli, där man kan utföra studier i de verkliga Graal-manuskripten, även att berömda författare kom till vårt bibliotek, såsom Eco, för at skriva sin bok om The Rose, för alla manuskript finns där.

Och så plötsligt hade jag den starka känslan… det är mycket bisarrt, även från ensamhet med allting runt om mig, all kunskapen: Är detta vad du måste göra?  Under den perioden gav jag massor av lektioner, undervisning, verkligen för tusentals människor.  Jag gjorde en resa till Polen, där några av mina böcker har publicerats, och jag undervisade i Warszawa och Gdansk och på andra platser, och vi hade underbara möten där.

Jag for till andra länder för att tala om det väsentliga i livet och vi är här på den här planeten för att göra vad Österns folk säger, vår dharma: Vår inre plikt.  Varje person på denna jord har en dharma, en uppgift, och om man glömmer sin uppgift så är det en förlust för livet. Det är väldigt synd.

Så jag kände mycket starkt att vad jag lärde ut var bra.  Det var bra.  Det var i flödet, det var i strömmen, men den kunskapen har också en gräns.  Och efter omkring 15 års undervisning hade jag en stark känsla att jag nu måste gå till en plats med tystnad – att inte tala för mycket, meditation, kontemplation, promenader, vistas i skogen, bergen som hälsar Namaste, talar med ormarna – de har också ett språk – tala med örnen.  Det var en underbar period.  Vi levde omkring 11 år, min själsfrände Marijke och jag, i bergen.  Men i min bakgrund fanns alltid problemet med ondskan.  Det kom tillbaka varje gång.

Uppe i bergen studerade vi Bhagavad Gita.  Jag hade fått ett underbart manuskript från en riktig yogi.  Varje dag började vi med en meditation, med en bok från andlighetens historia, ibland från The Avesta, visdomen från Persien, eller någonting från Vedaböckerna, Indiens visdom och ibland från mysticism, Mäster Eckhart, Sufirmen, Rumi, Halai, andra viktiga Sufi-mästare.

Och jag insåg att mer och mer av allt jag studerade kom bokstavligt talat in i medvetandet. Det var som om allting som var undermedvetet kom upp till en nivå där man vet med hjärtat.  För ofta har vi den uppfattningen att en bok inte kan hjälpa.  En bok kan hjälpa… en god bok, en andlig bok.  Men med en gräns, det är en tid när man måste lägga ner böckerna och sedan släppa dem.  Och det var i den perioden som jag lät dem vara mer och mer.

Sedan hade jag en del upplevelser uppe i bergen som fick mig att minnas andra upplevelser som jag hade när jag levde i Nederländerna… som att jag en dag tittade på en liten sjö, jag satt där och jag bara såg på en blomma på sjön.  Och plötsligt så försvann jag.

Det är en mycket egendomlig erfarenhet, och även om man talar om upplevelse så vet man nu att det är fel, för man kan inte tala om upplevelsen.  Så vad jag berättar är i grunden en lögn, men jag kan inte använda ett annat sätt att berätta någonting, vad fanns i upplevelsen: Alling är kärlek.  Allting är ljusAllting är perfekt.  Och det tar tio dagar i min fysiska kropp för att upplevelsen skall bli jordad.  Lyckligtvis hade jag inte undervisning med den här upplevelsen.  Jag kände den mycket starkt i min kropp, även jag kände mig så stark, om du förstår – och på samma gång är det inte du som säger det – du kan lämna din kropp och du är borta!

Men något höll mig där nere i min kropp.  Mitt hjärta slog – enormt, enormt.  Och jag kände i samma situation att jag inte behövde någon medicin.  Det är inte en fråga om hälsa, det är ett annat fenomen som händer i kroppen.

Under den tiden skrev jag under tio dagar boken Forest of Initiation.  Det är med Indien som bakgrund som jag har skrivit den och personen som spelar en roll i den, Djaiana, är något om mitt eget liv.  Det var läraren i skogen som sa: Du har mer att säga om din egen upplevelse så att folk kan förstå.  Eftersom jag inte vågade göra det så gjorde jag det inte.  Det var någonting som jag höll för mig själv och för en liten grupp av vänner.  Så efter ett tag vågade jag tala om det.

Och när vi var uppe i bergen fick jag helt plötsligt en djupare upplevelse – men inte positiv.  Det var så oroande!  Vi kastades ner i vad vi senare kallade avgrunden.  Det är inte som att ha ett fundament, det stoppar inte!  Och åter igen, hjärtats slag.  Det hände på natten, speciellt på natten.  Jag gick upp och gick på en promenad på utsidan, till skogen, för att röra på mig.  Och efter det blev det till en vila i min kropp och där var återställandet av kontakten med allting som är.

Under de elva år som vi levde i skogen gjorde vi små utflykter med en liten grupp av människor, 25 stycken var gränsen, och sedan besökte vi grottorna i södra Frankrike, i de höga bergen där.  Till exempel så gick vi, med en liten grupp, till toppen av ett berg och jag bad människorna: Var snälla och var i tystnad!  Om vi går upp dit så försök att inte säga någonting.  Det tar massor av energi och det är bättre att höra vad naturen berättar för dig.

Uppe på toppen av berget försökte jag ofta att undervisa – inte i den meningen att det var förberett, lät det bara hända.  Det var en underbar tid då vi var i en cirkel, sittande på bergstoppen.  Vi lyssnade till alla rösterna i Naturen för Naturen talar varje dag.  Eftersom vi är så högljudda tappar vi varje kontakt med rösterna i Naturen.  Om man verkligen lyssnar till ett träd så hör man dess röst.  Om du verkligen lyssnar till viskningarna från löven på ett träd så hör du ett budskap.

Det är inte så konstigt att i det förflutna hade folk orakel som baserades på löven i träden, för de kunde höra språket från vindarna, precis som indianerna säger.  Indianerna säger ofta: Ni västerländska människor, ni har förlorat allting för era städer är så bullriga.  Ni hör inte rösterna från våra vattendrag.  Man kan inte leva i en stad där det inte finns någon tystnad.

Så, under elva år gjorde vi små utflykter och besökte grottor.  Under den perioden samlade jag en hel del information om Katarernas historia, en underbar grupp av människor som levde i Ariège i södra Frankrike och som hade den forntida kunskapen från Esséerna, som den underbara mästaren Jesus kom från – förbjuden kunskap i den Romerskkatolska kyrkan.

För du måste veta vad han egentligen var, att han också var en poet, och om du läser i Esséernas evangelier, så möter du en poet från nivån av Rumi och Tabriz och även andra. Nej vi har korsfäst, t ex Jesus, två gånger – av kyrkor, organisationer, och vi har förlorat hans poetiska språk.  Jag återupptäckte detta under den perioden.  Också Esséernas källor som kom i min väg.  Jag gjorde studier från dem.  Jag såg skärpan och djupet i relationen med Katarerna.

Vi besökte grottor väldigt djupt under jorden, i vilka det gjordes initieringar i det förflutna och jag samlade in en mängd information, talade med folk som hade levande ord från historien… så de säger det från mun till öra. Och så plötsligt, efter perioden på elva år då jag bodde där, kände jag mycket starkt: Du måste gå tillbaka till Nederländerna och till Belgien, för att undervisa mer öppet.

För det var också en bit att flyga för att komma till bergen, men det var en underbar flygtur. Jag tog tystnaden för mig själv, jag tog kontemplationen för mig själv. Efter så tunga år var det nödvändigt och sedan kände jag mycket starkt: Du måste gå tillbaka, Okej. Vi tog beslutet.  Vi hade ett erbjudande om ett hus i Belgien och vi köpte huset och sedan hade vi ett möte med… flyttningen från huset, vi måste ta en liten, ta en… vad är ordet på engelska?

BR: Vi säger flyttfirman.

MM: Flyttfirman, okej.  Så vi hade bokat tid med flyttfirman och jag minns det mycket, mycket väl att han tar sin dagbok och vi frågar om det är möjligt att flytta den 9, 10 september, eller den 13, 14 eller 15?  Nej sa han, bara den 9 september.  Så jag tänkte inte på det mer.  Dagen innan såg jag upp på stjärnorna och exakt den 9 september flyttade vi.

Och sedan hände något underligt, Marijke körde bilen som hon alltid gör, och det var omkring klockan tre fransk tid, en kvart före nio i New York om jag minns rätt.  Vi körde och plötsligt sa jag: Marijke, kan du ändra lite grann på sändningen, på radion?  För jag känner mycket, mycket starkt att någonting händer som har en mycket stor inverkan.

Vi hörde på radion, i samma ögonblick, vi hörde om den stora attacken på Twin Towers.  Och jag var totalt chockad.  Marijke sa: Du är så blek, och jag visste… där fanns minnet från New York och Tvillingtornen när jag stod på Empire State Building.

 Detta är poängen med en stor revolution över hela Jorden, på hela planeten, även i vårt solsystem.  Jag hade inte källorna, jag hade inte informationen men jag hade redan mött detta i min första föreläsning med titeln The Big Revolution on Our Planet. (Den stora revolutionen på vår planet).

BR: Och, om jag kan ta risken att avbryta denna underbara introduktion som du gör av ditt liv och ditt arbete och din filosofi, att revolution också var en personlig revolution för dig själv, eller hur?  För det gjorde på sätt och vis kopplingen mellan dig själv som en ande – som en elev i andliga frågor – till det faktum att din dharma skulle vidta åtgärder på planeten Jorden, med fötterna på jorden.  Är det korrekt?  Skulle det vara…

MM: Absolut korrekt.  För i det förflutna var jag mer en person som begrundade, mediterade och gav många föreläsningar i det absoluta medvetandet, som du själv också måste lära dig, varje dag.  Du kan inte göra dig själv större än du är.  Så, du är en elev, och du lär ut.  Men jag kände mycket starkt, efter min resa och mitt sökande efter orsaken till det onda, att detta var något ondskefullt.  Jag hade det absoluta… medvetandet om… detta är manipulerat!  Detta är manipulerat!

Vad vi ser på TV några dagar senare, och de upprepar det och upprepar det och upprepar det… Varför repeterar de det?  För att trycka ner det i ditt medvetande att du är vettskrämd. Det var början på kriget av terror.  Kriget av terror beskrev jag i en av mina böcker: Will We Awake? (Kommer vi att vakna)  

Jag skulle aldrig ha skrivit en bok som den om jag inte insett att det inte är ett politiskt krig.  Det verkar vara ett politiskt krig för det fanns massor av tecken: den första terrorhandlingen, den första kollapsen av ekonomiska faktorer.  Men vi inser inte att allt vi ser på utsidan är projektionen av insidan av medvetandet, som inte alltid är vaket.  Så jag insåg plötsligt vilka krafter som fanns bakom kulisserna.

Det är väldigt konstigt. Min första reaktion var ilska, men ändå medkänsla.  Jag kan inte säga att det var så varje dag.  Ibland var jag inte i harmoni och jag tänkte: Hur kan människor göra detta?  Det är så grymt, så vidrigt. 

Och du vet bättre än de flesta att människor tittar på TV och läser vad tidningarna skriver och det var för mig också en andra upptäckt att media är manipulerad, enormt manipulerad.  Och de vet om det.  De vet att de inte säger sanningen.  För mig var det början på att ta steg för att handla, agera på en bas utifrån vad Gandhi kallar ahimsa, d v s ickevåld, varje dag.

För vad jag förstått genom mina upptäckter i de hemliga logerna, såsom Skull & Bones t ex. så läste jag under en period deras Protokoll, jag läste mycket om de hemliga makterna och bakgrunden till Council on Foreign Relations, FN, EU.

Och så, plötsligt, förstår man hela komplotten.  Man förstår allting!  Och sedan förstår man på en djupare nivå att krafterna bakom scenen är djupare än människorna tror.  Det är en kamp från verkligheten, onda krafter mot Ljuset!  Man kan finna detta i varenda tradition.  Om du tar Koranen så finner du något mer om djävulen. Djävulen/devil är ingenting annat än d-evil.

Man kan också hitta information i den Persiska informationens andliga källor.  Zoroaster har informerat oss om Ahriman, det Ondas kraft mot Ormazd, Ljusets kraft.  Du kan finna det i Buddhas Sutras och de talar om Mara, den onda anden som är en stor kraft i universum. Jag hade förstås också studerat de fallna änglarna, t ex Lucifer.  Och de flesta människor tror att det är den enda historien och kyrkorna lär ut att där fanns fallna änglar.

Under den perioden studerade jag lertavlor i engelsk översättning från Enoks Bok – det betyder på det hebreiska språket ”Den initierade”, för han dog inte på ett normalt sätt.  Han togs bort från Jorden på ett sätt som man kan säga: det verkar som att ett rymdskepp tog upp honom.  Och man kan hitta massor av källor i dessa gömda böcker, såsom The Jubilees, den dolda boken om Noak och i Enoks bok att i det förflutna, men även nu, fanns många kontakter mellan utomjordiska människor och Jorden. 

Förresten så känner jag starkt att kanske det här året, eller nästa år, kommer avslöjandet att bli komplett, att alla kommer att få veta vad som finns i den dolda historien om den verkliga utomjordiska världen.  För Hollywood manipulerar den och vetenskapen manipulerar den. De hånar dig om du tror på sådana saker.

Men för mig var det mycket klart att vår historia också är manipulerad och omgiven av en massa lögner, vilket går tillbaka till historien om de så kallade fallna änglarna.  Till exempel om du tar Enoks bok så finner du att i grupper om 50 personer så landade de på berget Harmon.  Du kan även finna det i Döda havs-rullarna: de fallna änglarna. De beskrivs som stora, grå människor, ibland jättar.  Nefilim betyder i det hebreiska språket Guds söner – eller B’nai HaElohim.  De var här på Jorden!

Även i Genesis hittar man en del text som kyrkan har manipulerat eller tagit bort.  Man kan finna vissa meningar som Under den här tiden var jättarna på Jorden och de blandade sig med människorna, kvinnorna.  Så i mitt sökande efter det Onda – vad är bakgrunden och varför vet vi ingenting om det – så fann jag att vår planet Jorden är manipulerad sedan tusentals år genom människor från andra planeter och man kan hitta i mytologin från varenda kultur historien om Luciferianer.  När historien säger att Lucifer försöker att sätta sin tron högre än Den Ende, då talar ursprungstexten om hans Mer-ka-ba, denna ljuskropp, denna strålande farkost.

Detta betyder att i universum finns en möjlighet – det är inte ett faktum, det är en möjlighet – att levande varelser, vilken nivå de nu lever på, har möjligheten att agera mot Enheten.  Det är början av separation!  Så dessa onda krafter  är i huvudsak ovetande - för om du verkligen inte lever i okunskap utan har kunskap, gnosis, då gör du inte detta.  Så även dessa människor som kom hit till Jorden måste lära sig mängder av saker.

Men de hade en stark längtan efter att få äga vår planet, att äga solsystemet.  Det är Star Wars inom mytologin.  Och du kan hitta det överallt, det finns mängder av spår.  Det är förbjuden kunskap, för om du förstår, och förstår roten till Ondskan, så är det för många människor något skrämmande och farligt.

BR: Så Marcel, hur kopplar du ihop den här mycket stora bilden tillsammans med nuet?  För lite tidigare talade du om chocken och uppvaknandet som du hade, och som naturligtvis tusentals andra människor hade på morgonen den11 september, och omedelbart efter insikten om att det var någonting mycket, mycket fel här… det var inte ”Kriget mot terrorism”, det var kriget mot medborgarna på planeten.

MM: Yeah.

BR: Och nu talar du om forntida rötter…

MM: Mm-hm.

BR: … som har nedtecknats i många olika kulturer, besöken från utomjordiska folk, många människor refererar till dem som jättar.

MM: Mm-hm.

BR: Jag vill inte lägga ord i din mun här, men hur passar allt detta ihop?  Vad är sambandet mellan denna forntid och den moderna tiden?  Vad är den hemliga kunskapen?  Och vad är kärnan i lögnen som berättats för oss?

MM: Den hemliga kunskapen är att de flesta människor på den här underbara planeten inte vet att de är manipulerade i en mycket, mycket stor skala, på varje nivå i samhället.

Och om jag talar om jättar, eller Nefilim… så kan man också hitta underbara texter, t ex texterna i Nag Hammadi, där de har funnit sådana i närheten av Kairo. Nag Hammadi betyder ”platsen för de visa ormarna”.  Nagas betyder ormar och det finns två sorter.  Du har reptilerna som är mycket onda och du har Nagas, de utvecklade, högt utbildade människorna från andra planeter, och kärlek som ger visdom, som lär ut medkänsla och som undervisar den verkliga civilisationen.

Så finns det t ex Gospel från Philip i texten i Nag Hammadi.  Och där kan man finna vissa härskare, en del meningar om Archonte.  Och archont betyder på grekiska – archontoi – härskarna.  Och tillbaka där finner man att härskarna var på vår planet under en mycket lång tid och att de försökte att förslava hela vår planet.  Det betyder att även i texterna till de kristna källorna kan man hitta förbjuden kunskap, massor av information om det.

Hur gjorde de det? Och det var en chock även för mig, för jag kände igen alltihop under den tiden.  Hur gjorde de det?  Okej – man måste förstå att vad vi kallar Nefilim, eller Archontoi eller jättar, eller i det sumeriska språket Anunnaki – var ”de som kom från ovan till Jorden”. Man kan hitta detta på de gamla lertavlorna, lertavla nummer 7, Emma Elish. 

Hur gjorde de det? Först och främst så blandade de sig med människorna.  De förstörde vår DNA-kod.  Det betyder att vi inte har möjlighet i vår underbara kropp att utveckla en total medvetenhet i förhållande till universums medvetande och den kärlek som vi kallar Gud.  Så vi blev så sakta förslavade och vi trodde att detta var normalt.

Om du studerar denna del av historien och gör ett stort hopp till vår tid, efter 9/11, så ser du mycket snart ett kontrollsystem: Patriot Act.  Biometriska pass, scanners.  Fler satelliter, Säkerhetspolis, samarbete mellan underrättelsetjänsterna. Mängder av saker, såsom databanker och DNA-banker.  Och alla förstår inte vad som är kraften bakom, såsom källan av Nag Hammadi beskriver, att dessa Archontoi, dessa Anunnaki, dessa ondskans ormar, försöker förslava människorna på den här planeten. 

Så de använder sina metoder, den första av dem är rädsla.  Varför?  Om du känner rädsla så förändras allting i ditt hormonsystem.  Vi behöver våra chakran, hjulen av ljus.  Vi behöver vårt system med hormoner.  För att vara i den rätta atmosfären i din kropp så behöver du ett system av hälsa i din kropp.  Så att känna rädsla är deras starkaste vapen.  Varför?  De flesta människor känner inte till att dessa krafter inte lever bara i en fysisk mening, de skapar t ex släktskap med – vad som senare blir släktskap med kungligt blod – och kungarna är härskarna i gudarnas namn, de är mellanhanden mellan gudarna och vad de kallar de livegna, subjekten.  Man måste känna till att detta är en annan blodlinje.

Om du verkligen är en god kung eller drottning, som kejsaren Ashoka i Indien, en berömd kejsare som först dödade massor av människor och därefter insåg vad han hade gjort när han läste källorna till Buddhismen.  Efter det slängde han bort allting som inte var människor, han skyddade djuren, han skyddade träden och han ville ha fred i sitt land.

Men det finns massor av kungar – var snälla och tro inte att jag dömer någon.  Jag är inte emot dem, därför att även de människor som ofta gör saker som vi tycker är fel eller inte är goda, de är alltid våra bröder och systrar.  Vi vet aldrig vad vi gjort i tidigare liv.  Vi är inte alltid heliga personer.  Människor tycker om att ha varit en helig person, men du kan bara förstå historien om utveckling av materia och medvetande om du är ärlig mot dig själv.

De använder rädslan, för på den osynliga nivån där de lever i vad vi kallar astralvärlden, är det så att om någon av dem dör så har de metoder, magiska metoder, rituella metoder där de anländer till vad tibetanerna kallar Bardo, en specialitet för dem.  De kan bara hålla sin kraft här på planeten… vad jag nu berättar för er är mycket viktigt, för ni läser inte om detta i så många böcker.  Jag har aldrig läst om det.  Om de vill behålla sin kraft och makt här behöver de en speciell sorts juice.  Vilken juice?  Blod!

Om man läser Goethes bok Faust så finns där en passage om att Faust måste skriva under ett kontrakt med djävulen.  Sedan tar han sin fjäder och han vill signera men djävulen säger: Nej, skriv inte under med din fjäder, du måste signera det med ditt blod.

Varför detta?  Goethe var en initierad person.  Om Goethe säger på tyska: ”Blut ist ein ganz besondere Saft”, så betyder det på engelska att blod är en speciell juice.

Det är en kraft i det som dessa gudar, vilka inte är av kärlek, behöver för att hålla vid liv sina subtila kroppar så att de kan härska längre – Archontoi betyder härskare – i den osynliga atmosfären och de kan ta kontakt inom de hemliga loger som har kontakter med dem.

Så om folk frågar: Hur är det möjligt att det finns så många krig?  Det var min fråga som liten pojke, och jag talar bara om en liten del av min resa.  Ofta kunde jag inte sova, jag frågade: varför finns det onda, varför?  Varför lever vi inte i kärlek? Varför inte i medkänsla?

Min upptäckt var att dessa onda makter äter och dricker den negativa energin i rädslor.  Så om du läser Homers bok Odyssén kan du läsa om att några människor måste offra sitt blod till gudarna.  Så blodlinjer betyder att de får en speciell DNA och en speciell sorts blod, men när det gäller själen så är vi alla lika.

Så varför kom Anunnaki hit, eller Archontoi, Nefilim, B’nai HaElohim? Vi kan säga: Okej, de har tagit över vår planet!  Men då har vi glömt en mycket viktig text i Nag Hammadi.  Jag skall berätta vad.  Jag läste den av en tillfällighet i morse.  Jag skrev lite för en ny bok och jag tog källan från Nag Hammadi och sedan fann jag en liten text som lyder: Vid den tiden när Archontoi, härskarna, trodde att de gjorde det onda av fri vilja, så var det den Store Anden som gjorde det för undervisning till folket. 

Detta är mycket viktigt!  Om du spelar ett spel med barn kan du kanske ha mycket roligt. Men om du inte inser att det är ett spel och du identifierar dig med det så är även de onda krafterna, som också måste lära sig, och vi som måste lära oss, utsatta för fara.

Så, på en sida befinner vi oss i ett spel, vi är i en matris, och mycket av makten använder rädslan – bombattacker, ekonomiska krascher, Climatgate – allt detta existerar - naturligtvis. Klimatet förändras mycket, mycket kvickt och jag känner mycket starkt att de flesta människor inte är förberedda för de största förändringarna i hela mänsklighetens evolution och att vi också måste ge vår uppmärksamhet till våra bröder, till djuren, träden, för vi tänker alltid ”Jag, jag, jag”.

Jag har också en stark känsla av att vi måste ta till oss historier som The Parable of the Lost Son and Lost Daughter. (Liknelsen med den förlorade sonen och den förlorade dottern).  För mig är detta en underbar historia.  Jag har skrivit om detta i en av mina böcker: The Sower Went Out.  Den här liknelsen är inte 2 000 år gammal, den är från vår historia för den säger mycket enkelt ”Vi lämnade vårt palats av ljus och kärlek”, vilket betyder att vi också kom ner till den här planeten och vi kom med ett mål att lära oss och att öva oss i medkänsla.

De flesta människor tänker: Okej, vi är totalt medvetande.  Vi är allting.  Det är riktigt, jag känner det lite grann efter upplevelsen jag berättade om… och jag vet att vad jag sa är inte fullständigt och inte rätt, det är bara ord… men det finns mer.  Den kunskap vi kan förstå på denna underbara planet kan vi transformeras till visdom.  Så det är också upptäckten av Gud – och vi är händerna, ögonen och rösterna av denna Enhet – som kan lära av sin egen visdom.

Det är mycket svårt för människor att tro på detta och förstå det.  Det verkar som kätteri för vi har en mycket… dogmatisk uppfattning om vad livet är.  Till exempel, om du tar en vacker text som kallas Logium i Thomasevangeliet, där säger eleverna till läraren: Var snäll och förklara för oss vad Fadern är.  Och du måste få veta, om Kristus talar om Fadern så talar han samtidigt om Modern.

Sedan säger han: Fadern/Modern är vila och rörelse, tystnad och ord.  Så om universum är i materiell form så är det i rörelse, vilket betyder materia, grunden i materia, överallt – utan något undantag – är alltid medvetande.  Så vad vi ser är kroppen, vad vi är är medvetande. Och i denna underbara kreation kan vi göra erfarenheten: vad exakt är separation?  Vad betyder detta?

Så om Liknelsen om den förlorade sonen och den förlorade dottern säger oss att vi lämnade vårt ljuspalats, och Kristus säger: Vi ÄR Ljus, du är Ljus i Ljus – du kan finna det i varje tradition, andlighet, överallt – då betyder det att om vi går ner till denna planet och vi är en andlig varelse, så är vi inte nedstigande från en apa.  Personer som tycker om att berätta det, okej, dra din egen slutsats, men inte för mig.  Om du vill tro att du är nedstigande från aporna så är det något för dig, men inte för mig.

Vi är andliga varelser och vi fick kläder, kläder av materia.  I liknelsen betyder det att vi förlorade vår ljuskropp.  Det är det som det tibetanska folket kallar Rainbow or Diamentical kropp, eller som i den egyptiska traditionen Mer-ka-ba.

Och när du kom ner till Jorden så började du äta annan mat, tung mat.  Liknelsen talar om svinföda, vilket betyder inga vitaminer, ingen levande föda… död föda… och det förändrade allting i din kropp och i ditt medvetande.  Så denna lilla liknelse säger att du förlorar inte bara din möjlighet till en ljuskropp, du blir tyngre och tyngre ner i materian.

Så om Anunnaki förstår detta också, och de tycker om att ta ner oss till slaveri, så utvecklas de med sina pengasystem för att stanna i materian – precis som nihilism och Nietzscheism. Filosofin hos Nietzsche är ren ateism och materialism, eller kommunism eller absurdism.  Det betyder att de spelar spelet som gör att vi inte vaknar upp.  De vet exakt hur de kan skapa filosofier och teorier som Protokollen säger: Låt dem tro på Darwinismen och Nietzsche och kommunismen!  Men om du verkligen är en medveten person så vet du att det är en stor lögn!

Om historien i liknelsen säger: Du förlorar din skatt, så betyder det i den österländska traditionen att du förlorar din siddhis, dina andliga möjligheter.  Vi har internet, vi har GSM, MTS, satelliter, men vi har förlorat möjligheten att kunna se med det tredje ögat igenom materian.

Vi litar på vår tekniska evolution och de tycker om det.  De ger dig allting, de ger dig internet, de ger dig GSM, de ger dig satelliter och de ger dig teknologi, nanoteknologi.  Det är inte något dåligt, det är varken bra eller dåligt och den här gången måste vi använda det också. Men om du använder det gör det då på ett medvetet sätt för just nu kan du t ex nå ut till mängder av människor om du använder internet på ett bra sätt.  Men använd det i total medvetenhet.  Det är ett temporärt instrument.

Så historien säger att tiden har kommit för den Förlorade Sonen och Dottern att vakna upp. Du kan finna samma historia i den österländska traditionen.  Jag berättade det för dig i eftermiddags att jag i morse hittade en underbar historia i Mandaisternas tradition.  Mandaisterna är en grupp ungefär som Esséerna och de talar om Mandaha’hai, vilket betyder Gud, inre vetande, gnosis. 

Och där finner du historien om att prinsen lämnar Palatset av Ljus, att han stiger ner i materian, att han besöker Egypten och andra länder, att han förändrar sin föda och han glömmer sitt öde och han kom inte ihåg den första frågan: Vad är du? Vem är du?

Han var så djupt nedsjunken i materian att han glömde frågan som Fadern/Modern ställt: Okej, vi tar din ljuskropp under en tid – du kan läsa om det i denna underbara historia – vi tar din ljuskropp för du måste vara mycket djupt nedsjunken i materian, i tillståndet av separation.

Nästan allting är minnen.  Vad gör Fadern/Modern, kungen och drottningen i palatset?  De sänder en örn och på baksidan av örnen finns ett brev.  Naturligtvis är örnen en stor ande. Brevet är budbäraren – mängder av budbärare, massor av kärlek kommer i alla tider till vår planet: Buddha, Kristus, Krishna, Mohammed och andra lärare.  De kommer hit för att undervisa oss i ett system som är bra vid just den tiden, men senare måste vi växa upp och gå bortom varje system av kunskap.

Naturligtvis kom ihåg… kom ihåg att du är en andlig varelse, inte en medlem i en grupp, inte en katolik, en hindu, inte en buddhist, inte en islamist – du är en fri andlig varelse.  Så på baksidan av brevet på örnen står det: Var snäll och kom hem, snälla kom hem, det räcker nu, det räcker nu!

Sedan berättar historien om hur prinsen vaknar och återfår sin ljuskropp. Han kommer sedan hem och den andra brodern, som i liknelsen med Den Förlorade Sonen – det är hans verkliga arketyp, hans verkliga medvetande – som är i total frid. Vad var upptäckten?

Guds rörelse – följaktligen har vi vila och rörelse, tystnad och ord – Guds rörelse, i vilken finns totalt medvetande, är under en liten tid separerad och han vet inte vem, vad han är, men där är alltid signaler i det underbara universum för att vakna upp: Var snälla och vakna!

Jag berättade också för dig i eftermiddags en liten, liten historia som jag tycker mycket om från Maya-traditionen.  Det är väldigt populärt för ögonblicket med år 2012.  Jag tror att många saker de berättar är helt riktiga men folk förstår inte alltid vad Maya egentligen säger, för mängder av människor säger: 2012, det är slutet på allting.  Nej, det är helt fel. 

De stora förändringarna, så… störst… och det kommer massor av dem.  Snälla, var inte i ett tillstånd av rädsla.  Ni måste förstå detta för de andra krafterna försöker att skapa rädslor. Vi måste förstå att detta är en helt normal cykel.

Och Maya-folket lär oss att det är en stark energi som kommer in nu över Jorden från Plejaderna och vi vet med vetenskapliga källor att det är fotonbältet – det är en energi som är så oerhört stark att du kan känna den även på natten om du är i din säng och i total vila, så enormt stark att du kan känna den i din kropp.  Detta förändrar vårt DNA, som ju har manipulerats av de krafter vi kallar Anunnaki, Nefilim, Archontoi.  Detta ljus som kommer in exakt när den gamla perioden har avslutats, och vi är nu i passagen av Fiskarna, Fiskarnas period över till Vattumannens period – den är på ungefär 26 000 år – och mängder av portar på Jorden och i vårt solsystem kommer att öppnas.

Och de vet detta, de ondskefulla krafterna.  De vet att mängder av portar kommer att öppnas nu och de vet att år 2012 är tidpunkten för förändring, att vi är i en helt annan konstellation från vårt solsystem till hjärtat – Hunab Ku, säger Maya-folket – av vår Vintergata.

Detta är en enorm Förändring.  Jag känner det mycket starkt i min kropp att varje dag blir det mer och mer, varje vecka mer och mer, att Jorden har börjat göra förändringar – det blir fler och fler jordbävningar och extrema vädermönster, ibland manipulerade av de onda krafterna.

Det viktigaste är att under den här perioden måste vi samarbeta, vi får inte leva med rädslor. För de Onda krafterna lär oss någonting: att om vi går in i separation då är vi slavar.  Om vi samarbetar och är starka i vår andlighet, då kan vi ha medkänsla för de är också våra bröder och systrar, att vi kan få förlåtelse, att vi till och med kan försöka leva i kärlek.

Hur svårt är inte detta då det ibland inträffar mycket hemska saker, mycket hemska.  De offrar så mycket blod varje dag av både barn och djur under krigen.  Till exempel, om religionerna dödar djur för sina gudar så vet de inte att det inte finns en Gud i universum som tycker om att du dödar, att du slaktar ett djur för att ge honom blod.  Men det finns Anunnakis styrkor som tycker om blodet från djur.  Så alla de stora lärarna lärde: Döda inte djur.  Och de gjorde det av två skäl: De har rätten till sina liv och det andra som de bara sa i den hemliga gruppen som kunde förstå det – det är mat och dryck för dessa krafter.

Så den unga pojken som sökte efter varför det finns ondska upptäckte att det finns en möjlighet i universum, i makternas spel, och att Ondskan bara kan existera om människor inte är vakna, om människor lever i ignorans, om de inte är medvetna om hur osynliga dimensioner arbetar i vår materiella värld.

Och om vi förstår det, då förstår vi också vad Maya-folket säger, nämligen att år 2012 är året för Quetzalcoatls återkomst, han som är Ormens Gud som har fjädrar.  En del människor tror: Åh, det är Anunnakis gud, en reptil.  Kanske… jag tror att det är något annat.

I alkemiska studier kan man finna en orm som biter i sin egen svans, och det betyder att vi inte lever i en linjär tid – från det förflutna, nuet till framtiden.  Det är vad modern vetenskap har lärt oss, att vi är i en sorts matris, i ett återvinningssystem, en box.

Och varje gång som de fyra stora perioderna har avslutats – vad det hinduiska folket kallar Yugas, och på en större nivå Kalpas, man finner det i den babyloniska vetenskapen från Berosus när han talar om de stora perioderna i universum – när den är avslutad, och nu i vår tid är den nästan avslutad, vilket betyder en stor period på 26 000 år – och större – har nu avslutats. 

Vi är i passagen från Järntiden, Ondskans tid, tiden för att inte veta vem och vad du är, tiden av slakt, tiden av mördande, tiden av ensamhet, tiden då det inte är en god relation mellan kvinnor och män, tiden då unga människor skapar gäng eller inte vet vad de måste göra på vår planet.  Ibland är det så underbara människor här och jag talar inte om Indigobarnen som har en särskild uppgift, utan också om de andra unga människorna som vill göra något men de vet inte hur de skall göra det, och sedan formar de, t ex, gäng.  Det beskrivs i Indiens gamla kunskaper, vad de kallar Purana, vetskapen från de forntida vise.

Så om man förstår vad den alkemiska kunskapen betyder från Ouroboros, att saker och ting upprepas… inte i samma grad, det finns alltid Förändringstillstånd… inte på det sätt som presidenten i Amerika talar om… det finns variationer.

I slutändan står du i en box om du inte pånyttföds, för vad folk inte vet, och jag lärde mig det i hög grad också från buddhismen, att vi är producenter av tankeenergi.  Och så länge som vårt sinne har önskan som en bas, då matar vi våra önskningar.  Buddha t ex säger: Det kommer en tid när du stoppar upp döden.  Han kallar det Nirvana.  Det betyder att det är slut. Katarerna kallade det Endura.  Det är ett västerländskt ord och betyder att du upphör med det. För du förstår att systemet av återvinning och vad vi kallar reinkarnation är sant.  Det existerar men det gör dig inte fri.

Så jag trodde en gång att buddhisternas Thangka var kärnan där folk återvinns.  Många människor vet inte att människorna man ser i kärnan, cirkulerande i flera tillstånd av medvetande, också är Buddha.  Så i kärnan finns också Buddha men i rörelse, i separation, i personer.

Den verkliga Buddha är utanför Thangka, utanför cykeln.  Det betyder att vår Buddha-ande, vårt kosmiska medvetande, är mästaren av tid och mästaren av rymd, och så länge som vi har en önskan om att stanna här på planeten… som är underbar - men kan vi stanna här genom att önska det? Är det gåvan från universum?  Tycker du om det?  Även under lidande är folk ibland i okunskap om att de skapar ny energi inom sig för en ny återfödelse.  Därför lärde de stora lärarna att du måste ta en andra omgång, och de menade inte reinkarnation.

Till exempel så säger Kristus: Om du inte återföds från vatten och eld når du inte Guds kungarike.  Alla känner till att vatten, strömmen, är den inre kunskapen.  Eld är universums ande.  Så om vi skall förändra vårt beteende, om vi skall kunna se att alla är vår broder och syster, så är även tanken att de är onda och jag är god en form av separation, att vi kan göra hoppet – det är inte du som gör det – men hoppet kan inträffa då allting är okej, allting. Betyder det att vi inte behöver agera?  Nej!

Du kan leva i samma tid på två nivåer, nivån du känner och den nivån av lidande.  Det finns så många nivåer och vilken tycker du om?  Du vill att lidandet stoppar, plågan.  Så då  kommer du att agera, men på ett sätt där du inte blir bunden till följderna av ditt agerande.  Du försöker att vara en Vega, det är den stora energin, eldens ande som arbetar genom dig.  Du är i verkligheten en persona – latin för per (genom) sonare (det är) – som tonar igenom.

Just nu har vi en mycket, mycket svår tid, men vi behöver aldrig förlora vårt hopp.  Jag kan förstå att vissa människor förlorar sitt hopp för pionjärerna som är här på planeten Jorden har ett tufft jobb.  Ibland är en del av dem mycket trötta och jag förstår det.  Folk vet inte vad dessa människor gör – de är verkliga hjältar, och inte i en personlig mening.

Men jag säger: förlora aldrig hoppet!  För i botten på Pandoras ask finns alltid hoppet.  Och återvändandet av Ormen med fjädrarna betyder att den nya cykeln startar med medvetenheten om vem du är och vad du är.  Och sedan kan du själv ta stegen som verkligen är återvändande till vår medvetenhet. 

Vi kan komma ut ur boxen. Vi ser matrisen och vi ser krafterna, vi ser vilka som är Anunnaki, Nefilim och Archontoi och vi förstår även den underbara texten från Nag Hammadis källa. De tror att det är de som skapar, det är oerhört.  Nej, kärlekens ande, låt det försvinna för att ge en mycket, mycket djup läxa.

BR: Nu…

M: Jag hoppas att jag är klar när jag säger detta.  Jag vet inte.

BR: Detta är underbart.  Låt mig fråga dig lite om hopp, för som vi båda vet nu, i president Obamas tal i propagandan före valet så var ordet ”hopp” mycket använt och missbrukat som ett sätt att kontrollera folket.  Det skulle alltid finnas något i morgon.  Det var aldrig definierat eller beskrivet.  Det var alltid: Tja, ni vet, okej, vi är ledsna för att vi inte har några pengar. Vi är ledsna att du just har förlorat ditt hus, men det finns hopp någonstans i detta.  Och det håller på något sätt folk på kroken.  Det var faktiskt använt som en kontrollmekanism. Men det är väl inte vad du menar, eller hur?

MM: Nej.

BR: Du menar något djupt annorlunda.

MM: Djupt, ja.

BR: Och vad jag skulle älska att få höra dig tala om i den här avslutningen av videon är den revolution du beskrev som du upplevde personligen efter händelserna den 9/11 och skälen för optimism, uppvaknandet som du har bevittnat.  De faktorer som förändrar planeten, och som påverkar dessa dramatiska tider som vi är mitt uppe i här, också väcker upp människor.  De klatschar till folk runt om i ansiktet och det är ett rop till handlande för alla de människor som är här av en anledning.  Och många av dessa kommer att se den här videon precis som så många andra.  De är hungriga på att lära sig, de hungrar efter information och de hungrar efter rådgivning.  De vill veta vad de skall göra och de vill veta hur de skall vara.

MM: Ja.

BR: Finns det något sätt där du kan binda ihop allt detta så att det ger människor ett skäl till att tro på att spelet inte är över ännu?

MM: Ja, jag skall försöka.  Först och främst, jag är glad att du avbröt temat Hopp.  En gång var jag mycket starkt berörd av Krishnamurti.  Jag hade träffat honom en gång och det var tillräckligt.  Och jag kommer ihåg att han säger i en av sina böcker: Du måste förlora allt hopp för hopp är framtiden.  Varför gjorde han det? Av samma orsak som du förklarade.  Det är det falska skälet.  Det är det som religioner gör.  Det är vad presidenter lovar.  De säger: Vi kommer att förändra allting, du får inte förlora hoppet!

Detta är inte vad jag menar.  Vad jag menar är att basen i universum, enligt min erfarenhet, är den verkliga sanningen – kärlek, ljus, odödlighet, ingen början och inget slut. Så om man använder ordet Hopp, jag menar du kan inte förändra basen i universum.  Även Anunnaki som anser att de kan förändra det kan aldrig förändra det.  De kan förändra situationen lite grann, men de är också lidande.

Många människor tänker att dessa miljardärer… nu har vi en miljardär i Mexico, Mr Slim. Och sedan har vi Buffet och Bill Gates.  Detta är barn som leker, för att bli en miljardär är att inte inse att du är en inre miljonär i andlig mening, så du förlorar din själ. 

Så vad kan vi göra när världen nu är i en så dramatisk situation?  Och jag menar det med hela mitt hjärta, med alla mina möjligheter för förklaring av det: Vi är i en mycket farlig situation nu, för krafterna bakom allt detta har en stark agenda.  Om vi svarar an på denna agenda, för vi vet mer och mer hur den fungerar med aggression eller att bli arg eller utan respekt, då gör vi samma sak. 

Så vi måste använda kraften och möjligheterna vi aldrig använt på vår planet, för de var manipulerade och förbjudna.  De var använda och missbrukade i sånger och litteratur, och folk använder det som… jag vet inte vad.  Men ordet love är inte ett ord, det är en kraft. Det är basen i universum! 

Så vad vi kan göra är att gå in i oss själva och samtidigt sitta i kontemplation, meditation och vara aktiva och organisera.  Unga människor, jag säger ofta detta i Belgien, i Holland och även i andra länder: Organisera er själva, tala om dessa saker, tala om er rädsla och era känslor, berätta för varandra.  Gör också studier i ämnet och gör meditationer.  Börja med att komma tillsammans och lyssna på underbar musik som ni tycker om, den som är skön för er – frid och harmoni.  Organisera er själva för den största kraften på vår planet är att vi organiserar den djupaste känslan som människan har – kärlek.

Den mest kritiska perioden nu i vår evolution är inte att be om att inte förstöra energin som fås genom olja och gas.  Nej det är att använda oljan i lampan på insidan av vår kropp på ett förståndigt sätt.  Vi är oskulder, visa oskulder, visa själar.  Och brudgummen, det betyder ingenting annat än en enorm energi som går genom vårt solsystem, som går genom vår jord, som berör varenda levande varelse.  Även de personer som anser att de kan härska, de är också berörda av detta.

Och jag säger dig från djupet av mitt hjärta, om du trivs med de nästa två åren, då har den absolut största revolutionen avslutats för att ge nya möjligheter.  Om du tycker om att vara den som har makt, mer rikedomar – då är du en stackars, stackars mänsklig varelse.

Så jag tittar in i kameran och mitt budskap är speciellt för dessa människor.  Jag anklagar dem inte, jag dömer dem inte. Så snälla ni som hör detta, titta på er själva.  Är detta ert öde? Att plundra planeten, ta bort allting, att orsaka hunger och förhindra bättre förändringar? Är detta ert ultimata mål på Jorden?

Jag är absolut övertygad om att det finns krafter, massor av kärlek, som kommer att förändra alla dessa situationer… inte som a Deus ex machina och som kommer hit och säger: Okej, vi rensar rent för dig.  Vi måste, först och främst, rena planeten genom vårt fria handlande, glöm aldrig det!  Säg aldrig: Lämna det till Gud!

I vår djupaste botten av våra hjärtan ligger en gnista av Gud, så vi måste göra jobbet.  Och vi kan aldrig lösa de största problemen med våld och aggression.  Vi förlorar genom förstörelse och vi måste gå bortom detta. Vi måste också gå bortom religioner och de politiska systemen. Och det viktigaste för de unga människorna, vi måste gå bortom våra rädslor.

Gå tillsammans och meditera och be på det sätt som du själv vill.  Dela dina erfarenheter. Kom tillsammans internationellt och nationellt.  Ropet på uppvaknande betyder inte att man skall kämpa med aggression utan att vakna upp i vårt medvetande, för medvetandet är en så stark energi.  Det är den starkaste energin i allt som existerar.  Det finns i allting.

Så tillbaka till Hopp, för det är basen i livet, inte i den meningen att ”i morgon kommer din lycka”. Nej, lycka är bara möjlig om vi kommer att vakna upp.  Vi är inte separerade kroppar, vi är inte nedstigna från aporna, vi är inte personer som sitter fast i materian.  Alla dessa tokiga teorier!  Om du har lite intelligens så kastar du bort dem.  Du är medvetande, totalt medvetande i kärlek och ljus.

Så i slutet av vår resa… och vi är nu på väg mot ett slags slut, alla faktorer i det karmiska mönstret kommer nu tillsammans mycket snabbt i våra individuella liv, i vårt familjeliv och i våra länder.  Man ser det på nivån av ledarna inom politiken: Hur många ledare är verkligen tjänare för folket?  Om man leder folket så måste man tjäna, ordet minister betyder tjänare!

Allting, jag känner det så starkt, kommer att förändras inom de närmaste 2-2½ åren och det gläder alla som hör detta, ta chansen att förändras.  Även de personer som tänker: Jag kan äga den här planeten kan inte ens äga sin kropp.  Du är inte din kropp.  Du kan inte hålla kvar ditt liv, du är en partikel, en vacker partikel i helhetens kropp, vilken vi kallar universum och genom vilken medvetandet genomsyrar varje ögonblick i varje cykel, oändligen.

Så vad kan vi göra?  Gå tillbaka till vad vi är?  Det var din första fråga.  I mitt liv var det en resa och det är en resa.  Och jag upptäckte massor av saker och jag bestämde mig för att agera.  Och på samma gång att meditera, skriva mina böcker och publicera mina böcker med endast ett enda mål: Du är alltid en kropp, en budbärare, så…

BR: Detta är vad ditt namn betyder, eller hur?  Har jag förstått detta rätt?

MM: Lite grann, ja.  ”Messing” betyder i det alkemiska språket ”han eller hon som skapar relationer mellan allting”.  Det är dess första betydelse.

BR: Det är ju mycket lämpligt.

MM: Så du skapar relationer mellan allting som är.  Och ibland vet inte människor vad som finns i namnet.  Namnet är ingenting.  Historierna från skapelsen säger alltid att ett namn eller ett nummer är mycket viktigt.  Du måste också stanna upp lite i tystnad: Vad betyder ditt namn?  Jag säger inte att det alltid är värdefullt för varje situation för varje person, men ibland är det en överenskommelse eller ett samförstånd.

Så jag känner att jag måste göra det. För mig finns det inget annat sätt.  Det är vad läraren i skogen sa: Du måste göra din dharma.  Sedan känner du varje dag att du är skyddad, även om där är svåra ögonblick, men du känner att kärlek tar dig med på din väg.  Och när jag ser på dig, eller på andra personer så ser jag mig själv, på SJÄLVET. Om jag slår dig, eller om jag kastar en sten på en annan person… det är på mig själv.

Så var så vänliga och stoppa alla murarna i Israel!  Stoppa med muren i Kina, den gamla muren vi hade i Berlin, de nya murarna i Egypten.  Murar betyder att vi är i en separerad situation.  All skönhet hos alla människor, dessa variationer av färger och religioner är en ras från samma Sol.

BR: Yeah… de osynliga murarna som vi alla har mellan oss som människor, vilket på många sätt – trots den elektroniska ålder vi lever i – de är faktiskt starkare än de har varit förr.

För många, många år sedan i depressionens tid när folk verkligen hade problem, då hjälpte man varandra.  Och jag är inte så säker på att folk är så villiga att räcka ut en hjälpande hand till varandra nu, för vi lever i så stor andlig isolering och ensamhet även om vi är förenade elektroniskt.  Det är en paradox här.

En av de saker som jag har talat om, och jag är säker på att du håller med, är att vi behöver återskapa själva idén om samhälle… ett samhälle i den sanna bemärkelsen av det ordet: tillsammans, ett samhälle som en mänsklig ras.  Vi är alla här på rymdskeppet Jorden och vi måste ta ansvar för alla människorna, alla djuren, alla de ekosystem som blivit så förstörda, för allting som inte är rätt.  Det kommer inte helt plötsligt att vara över på två år.

MM: Nej, absolut inte.

BR: Men vad du säger, om jag förstår dig rätt, är att vi har ett fönster av möjligheter som fortfarande är öppet för oss att nå en tippningspunkt av kapacitet mellan oss för att faktiskt återkräva situationen som vår egen.  Och sedan, efter det, skulle jag personligen vilja föreslå att det blir en ganska lång period av upprensning som måste göras, för vi har skapat en salig röra av den här platsen.  Och det har helt och hållet något att göra med oss allihop, och… det kändes som ett påstående men det var faktiskt en fråga.  Jag är mycket intresserad av att veta din uppfattning om detta.

MM: Jag tror att jag kan hålla med dig om många saker du säger.  Först och främst, den elektroniska världen är bara ett surrogat, det är en virtuell värld, och därför, som jag sa, kan du använda den.  Men om du använder den, gör det medvetet.  Därför att vad som verkligen är viktigt är vad du säger: samhället och det väsentliga att vi kan se varandra i ögonen.  Jag säger inte: Jag ser i dina ögon, vi ser i våra ögon.

Så buren från den elektroniska revolutionen har också en dålig effekt på vår kropp, på våra känsliga kroppar, och de vet det – naturligtvis vet de det.  De försöker att kasta in oss och ta oss i burarna.  Du kan bara förändra det genom att vara i medvetenheten.

Jag har inte idén att vi alla kommer att förändras under nästa månad eller nästa år.  Det är omöjligt.  Och jag känner också att naturen ger fler chanser till de människor som inte kan vakna upp den här gången, för ormen biter än en gång i sin egen svans.

De människor som kan göra sig fria, totalt fria, och kanske som i buddhisten tradition säga: Kom tillbaka en annan gång, som en liten bodhisattva, för att hjälpa till, precis som Padmasambhava med massor av händer för att hjälpa till.

Det betyder också: Okej, 2012 är inte slutet.  Det är växande till vad du kallar tippningspunkten.  Vi har massor av möjligheter nu.  Det blir ibland farligt, ibland mycket intensivt.  Men var snäll och försök att stanna i din vila och gå med rörelsen och på samma gång handla utan rädsla.

Jag är säker på att världen efter 2012 – i den meningen håller jag med Maya-folket – kommer att vara enormt förändrad.  Alla människorna som nu är inom politiken, som gör sina stora affärer och stora pengar och stora planer… (skrattar).  Ledsen!  Jag har ett leende för det, för då tror du att du är arkitekten.  Det är inte rätt, det är inte alls rätt.

Jag lärde mig inte detta i en kyrka eller i en synagoga eller i en moské, jag lärde mig detta i mitt eget medvetande, att den verklige arkitekten kan du inte finna i en loge hos Frimurarna eller andra esoteriska traditioner.  Den verklige arkitekten – archè tecta – betyder att vi inte är byggmästarna för universum.  Vi är en droppe i havet av medvetande.  Och om det smälter samman (slår ihop sina händer) då är det namaste i den österländska traditionen, vilket betyder att dualiteten är en, sedan är du havet.  Och du kan inte säga som ego: Jag är havet. Havet är där.

Så vi står inför en mycket viktig tidsperiod, en tid med många överraskningar.  Jag tror att det kommer att inträffa många saker.  Möjligheten finns för många människor – massor av människor – att vakna upp till sanningen, att vakna upp till frågan om vem och vad vi är, att vakna upp och förstå att vi alla är bröder och systrar och att vi inte kan förstå Skapelsen utan respekt för djuren, växterna och stenarna.  Allting som finns här på vår planet har en funktion. Om du stjäl oljan eller om du tar bort guldet då förstår du inte att detta har en funktion i Moder Jords kropp.

Du kan inte säga: Han eller hon är tjuven – för vi använder alla detta.  Snälla sätt inte upp en mur: De är de dåliga, vi är de goda.  Vi måste inse att allting är sammanlänkat.  Det är vad de buddhistiska lärarna sa till mig: Pattika Samu pada. Det betyder att allting har en konsekvens.

Jag tycker om att använda exemplet med en liten kalv i en hord av tusentals kor som varje gång hittar tillbaka till sin mor.  Även rådjuren hittar tillbaka till modern.  Vad du sår får du skörda.   Också de makter som tror att de kan styra över vår planet skall aldrig glömma att den regeln – och jag talar inte om Den Nya Världsordningen – denna regel är basen av harmoni i vårt universum.  Så vad du sår den ena dagen kommer du att få skörda en dag, och kanske du tänker: Åh, det kan ta lång tid.  Jaa, men det kommer.

Så låt oss öva oss i mer djupa saker, såsom medkänsla och förlåtelse, för vi kan hjälpa varandra och i den meningen också oss själva, om vi kan stanna i kraften av förlåtelse.  Om vi inte kan förlåta så kommer skörden av karma att bli orsaken till mycket nytt lidande.  Bara om vi verkligen har förstått den djupaste bottnen av varför dessa saker händer… då växer vi i medkänsla, förlåtelse och förståelse.

Så det där är lite av, inte ”mitt” budskap, utan budskapet som ligger i vad jag känner är den viktigaste perioden i den mänskliga evolutionen.  Var snäll och sluta upp med att skapa ditt eget stora, stora projekt.  Lyssna till Moder Jords röst.  Lyssna till rösterna från vårt solsystem. Titta vad som händer, titta på vad som nu händer med solen som förändras enormt. Titta på planeterna som också förändras enormt som visar att det är en revolution i vårt solsystem.

Och vad gör de flesta människor?  De skapar nya projekt.  Åh, det är fulständigt galet!  Sluta med det.  Lyssna, det är inte för sent, det är aldrig för sent.  

Det är för sent om ni inte förstår vad jag menar med aldrig.  Då är portarna stängda, som man kan läsa om i de dolda sanningarna från Maria Magdalena.  Hon var en av de visaste kvinnorna.  Hon gjordes till en hora av kyrkorna men hon var en högt utbildad, initierad kvinna.  I en av skrifterna från henne, Epistis Sophia, hittar man en underbar text: Snälla ni, under sluttiden – vilket är den tid då allting i det karmiska mönstret kommer att avslutas – gå genom Ljusets port för du vet aldrig när porten stängs.  Ta chansen, det är ett äventyr, en stor möjlighet för att stoppa lidandet.

BR: Marcel Messing, tack så mycket.  Detta är underbara ord.  Vi skall få detta nedskrivet och översatt.  Många fler människor inom det engelska språket och i många andra språk behöver höra vad du har lärt dig under ditt liv och jag vet att du är en farkost och dessa lärdomar har kommit genom dig.  Du är en talesman för sanningen och du har den funktionen för tusentals andra människor som alla kommunicerar så mycket de kan om sanningen så som de känner att de förstår den.  Detta blir klarare för oss alla varje dag och tack så mycket för din del i detta. Du spelar en mycket, mycket viktig roll.

MM: Jag kan bara säga: Tack, min broder.
Klicka här för videon

Support Project Avalon - make a donation:

Donate

Thank you for your help.
Your generosity enables us to continue our work.

Bill Ryan

bill@projectavalon.net


unique visits